reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja tez sie tego boje, bo jak ktos mi próbuje coś wmawiac albo olaboga mowi, ze on by to zrobil inaczej mędrkowym glosem to gotuję się wewnątrz 😅
Na mnie to dziala jak plachta na byka... Juz uslyszalam, zeby sie wstrzymywać z zakupami do końca... Tak kurde.. Będę jezdzila na zakupy z brzuchem wielkim i męcząc sie przy tym jak nie wiem... 🙀
Albo ze nie bedziemy tak mocno palic zeby dziecko hartować 😂😂 to myslalam ze opluje ze śmiechu 😂
Albo zeby nie mówić płci bo jakas ciocia 30 lat temu mowila ze syn a byla corka 😂😂 30 LAT TEMU 😂

A smaczków bedzie jeszcze pewnie mnóstwo 😁 ale ja juz kiedys powiedzialam mocno i dosadnie, ze to ja i maz jestesmy od wychowywania, reszta co najwyżej od rozpieszczania. I ze jak bede potrzebowala rady to zapytam, bo czasy sa inne. :)

reklama
Cześć dziewczyny ❤ Trochę sobie narobiłam zaległości przez weekend, ale z grubsza Was przeczytałam 😊

Kciuki za dzisiejszej wizyty, czekamy na dalszy ciąg dobrych wiadomości ❤

Ja się biorę za naukę, w najbliższy weekend zaczynają mi się egzaminy 🙊 Ale przynajmniej mam zajęcie :) Będę musiała coś wymyśleć na czas po obronie, mam trochę książek do nadrobienia, może odwiedzę dalszą rodzinę no i skupię się na kompletowaniu wyprawki 😁 Już mam ochotę coś kupić i jak mówiłam, że po prenatalnych zacznę, tak teraz się waham i chyba poczekam do następnej wizyty 😁 Będzie to 16 tydzień, to już chyba będzie dobrze widać, czy na pewno dziewuszka 😁

@Rumiankowa super prezent, bardzo mi się podoba 😊 Aż chciałoby się skosztować takiego swojaczka 🤤

@Akuku jaka patologia... Ja Cię po stokroć podziwiam, rzadko się spotyka tak liczną rodzinkę, jesteście wyjątkowi ❤

@Tymon'sMom odnośnie tego ojojania nad drugim chłopcem - niestety myślę, że my kobiety w ciąży, a potem po porodzie jesteśmy z góry skazane na takie nieprzemyślane i bolesne komentarze, każdy i na każdym kroku rości sobie do tego prawo, totalnie nie zważając na nasze odczucia :/ Szczególnie bolesne, jeśli pochodzą od bliskich nam osób, a my oczekiwałyśmy zupełnie innych reakcji :( A przecież każda matka wie, że najważniejsze jest zdrowie dzidziola ❤ Większość po prostu nie zastanawia się nad tym, co mówi, chyba musimy przywyknąć, olać i cieszyć się naszym stanem mimo wszystko, dla dobra maluszków :)

Haha, ja też tak mówiłam z tymi ciuszkami, ale przedwczoraj zamawiałam synkowi piżamki, spodenki i kupiłam dla dzidzi body typowo dziewczęce 🙈 stwierdziłam, że może jak już kupię to nie stanie się chłopcem 😂 a gdyby nie to komuś dam albo sprzedam 😅

Jasne, rozumiem :) też się nasłuchałam o historiach zwłaszcza wśród najbliższej rodziny i strasznie się boję. No, ale do grudnia jeszcze prawie pół roku, więc coś może wykombinuję. :) Kobieta powinna mieć prawo wyboru moim zdaniem. Mamy XXI wiek, ludzie latają w kosmos, a my rodzimy jak w średniowieczu ;p
Podobno to lepiej dla dziecka.

Inna sprawa, ze mogliby się zastanowić co kobiety w naszych szpitalach tak przeraża (a między innymi loteria na kogo się trafi i jak będą traktowac), totalny brak zaufania przez to i strach.

Ja tez śpię w staniku, ale takim z koronki, bo sportowy za gruby dla mnie.
Ja Wam się przyznam, że nie jestem w stanie spać w czymkolwiek...dla mnie mordęgą było spanie w koszuli na patologii ciąży czy po porodzie...no nienawidzę. Zawsze nago... odkąd pamiętam... mąż też...
I moi synowie też przejęli po nas tę tradycję hehe...

Raz tylko pożałowałam, że nie spałam w staniku - jak mój mąż mi cycka łokciem przydusił [emoji13][emoji16] myślałam, że zabiję...

Na mnie to dziala jak plachta na byka... Juz uslyszalam, zeby sie wstrzymywać z zakupami do końca... Tak kurde.. Będę jezdzila na zakupy z brzuchem wielkim i męcząc sie przy tym jak nie wiem... 🙀
Albo ze nie bedziemy tak mocno palic zeby dziecko hartować 😂😂 to myslalam ze opluje ze śmiechu 😂
Albo zeby nie mówić płci bo jakas ciocia 30 lat temu mowila ze syn a byla corka 😂😂 30 LAT TEMU 😂

A smaczków bedzie jeszcze pewnie mnóstwo 😁 ale ja juz kiedys powiedzialam mocno i dosadnie, ze to ja i maz jestesmy od wychowywania, reszta co najwyżej od rozpieszczania. I ze jak bede potrzebowala rady to zapytam, bo czasy sa inne. :)
Masz rację każdy miał okazję wychowywac swoje dzieci po swojemu i wy teraz macie do tego prawo

Hej dziewczyny ja juz po prentalnych. Wszystko ok. Mamy juz prawie 7cm i 84g, termin z 16 przesunal sie na 13 grudnia wiec tego bede sie trzymac :) co do plci, dowiem sie za miesiac na kolejnej wizycie bo dr powiedziala ze na tym etapie, latwo jest się pomylic. Wklejam fotki, moze ktoras z Was wyczyta kto tam siedzi :)
Gratuluję udanej wizyty i pięknych fotek dzidziusia :) szczęśliwa trzynastka ;)

Weźcie. Pomijając fakt, ze o zdrowie drze to mam serie koszmarów z wtrącających się teściami. I babciami męża.
A ja jestem naprawdę cięta na takie rzeczy wiec mąż (który lubi dobre rady) musi stać na straży bo inaczej wie, ze ja tam jezdzic nie będę. A jeżdżę i tak rzadko ;D

Hej dziewczyny ja juz po prentalnych. Wszystko ok. Mamy juz prawie 7cm i 84g, termin z 16 przesunal sie na 13 grudnia wiec tego bede sie trzymac :) co do plci, dowiem sie za miesiac na kolejnej wizycie bo dr powiedziala ze na tym etapie, latwo jest się pomylic. Wklejam fotki, moze ktoras z Was wyczyta kto tam siedzi :)

Na płci się nie znam ale cudne, duże bobo ;) cudne wieści, ze wszystko w porządku!

reklama
Do góry