No właśnie bliźniacza jest wysokiego ryzyka i chyba dlatego tak panikuje. Ale wmawiam sobie, że musi być dobrze. Super, że masz zdrowa córeczkę i że kolejne bubu w drodze Mi właśnie wszystkie objawy typu bolesnosc piersi, mdłości minęły ok 9 tygodnia no i schiza ale jak widać inne przypadłości się mnie czepiajaja jestem w 13+6 i chyba noe przestanę się zamartwiać ale musimy być dobrej myśli, musi być dobrze i tego trzeba się trzymać zmykam pod szybki prysznic1 ciąża bliźniacza w 2017 roku niestety zakończona poronieniem zatrzymanym w 9tyg. Druga ciąża w 2018 roku Córeczka urodzona w 36 tyg ciąży cała i zdrowa teraz aktualnie ma 19 miesięcy teraz jestem w 3 ciąży 11+2 ( nie planowanej) wizyta kolejna w wtorek i tak schizuje się bo od tygodnia żadnych objawów i złe przeczucia i dziwne sny ale staram się uspokoić i myśleć pozytywne co ma być to będzie
reklama
No napewno skończy się na antybiotyku i mam nadzieję, że nie zaszkodzi a pomoże już się trochę uspokoiłam. Dziękuję za odpowiedzi. Uciekam pod szybki prysznic i odezwę się już po wizycieNa pewno dostajesz antybiotyk, który jest bezpieczny. Ja brałam doustnie przez 3 tygodnie na poczatku ciąży z powodu zapalenia oskrzeli (amoksycylina).
Na szczęście jeszcze (odpukac) nie miałam infekcji pochwy ani zapalenia pęcherza w tej ciąży. W poprzednich ciążach miałam kilkakrotnie... więc i teraz pewnie mnie nie ominie.
Także nie denerwuj się - lekarz wie co robi [emoji3590]
Asia Kasia
Fanka BB :)
A u mnie właśnie od tyg nic zero objawów no i się schizuje tym bardziej że ta ciąża jest bardzo podobna do tej poronionej ale mam nadzieję że na wtorkowej wizycie wszystko będzie dobtze a ja później. Spokojna głowa pojadę do teściów w góry kciuki zacisnieteNo właśnie bliźniacza jest wysokiego ryzyka i chyba dlatego tak panikuje. Ale wmawiam sobie, że musi być dobrze. Super, że masz zdrowa córeczkę i że kolejne bubu w drodze Mi właśnie wszystkie objawy typu bolesnosc piersi, mdłości minęły ok 9 tygodnia no i schiza ale jak widać inne przypadłości się mnie czepiajaja jestem w 13+6 i chyba noe przestanę się zamartwiać ale musimy być dobrej myśli, musi być dobrze i tego trzeba się trzymać zmykam pod szybki prysznic
Jsawww
W kroplowkach dostaje wodę do nawodnienia i elektrolityMoże uda się, że miną szybciej. Bardzo Ci współczuję...
A chociaż może w kroplówkach coś uda się przemycić?
Ja mialam stan przedrzucawkowy, bardzo spuchlam, bialko w moczu i wysokie cosnienie a nadmienie ze przed ciazy bylam niskocisnieniowcem. To byla moja 1 ciaza. Wykryli w 38 tyg na ko trolnej wizycie w szpitalu, wyslali do domu zebym zbierala mocz na posiew przez 24h i na drugi dzien do szpitala, tam juz mnie zatrzymali (wigilia) a w boze narodzenie rano indukowali porod mala urodzila sie z hipotrofia miala tylko 2380g ale jest cala i zdrowa, nadgonila rowiesnikow w 3 miesiace nie martw sie bedzie dobrze.Wspolczuje bardzo takiego snu, myslimy ciagle o naszych maluszkach w brzuszku i sie zastanawiamy czy wszystko ok, a potem we snie sie mieszaja rozne dziwne mysli. Ja tez nie moge spac, bo jak mi powiedziala lekarka, ze mam wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego i zaczelam o tym czytac co to jest, to teraz jestem przerazona. I wmawiam sobie, ze przeciez tego nie mam, ze to tylko ryzyko, ale nie moze mi wyjsc z glowy
Nie zgodze sie niestety, ja nie mialam problemow z cisnieniem, bialkirm w moczu i obrzekami a dopadlo i mnie w 1 ciazy w wieku 23 lat... takze to nie raczej nie ma duzego znaczenia watroba sobie nie radzi w pewnym momencie i tak wychodziFaktycznie dziwne, że nie powiedzieli dlaczego. Wiem, że jakies parametry z pappa również mogą wskazywać na ryzyko. Może właśnie z jakichś badań krwi im wyszło?
Ale to tylko ryzyko - jak nie masz problemów z ciśnieniem, białkomoczem (może zrób sobie na własną rękę?) i obrzękami to będzie dobrze [emoji3590]
Nocusia89:)
Cześć dziewczyny udanych wizyt życzę
A więc dziewczyny jestem już po. Była szybka konsultacja. Lekarz zobaczył wynik i mówił, że idealnie trafił z antybiotykiem który brałam wcześniej. Mam brać probiotyki przez 10 dni i obserwować czy się nic nie dzieje. Co do kłuć tam na dole.. To mówił, żeby się nie martwić jeśli nie są już takie silne i częste bo po tym magnezie czuję ale sporadycznie. Mówił, że trochę ten Magnez muszę pobrać żebym poczuła różnice. Czy mnie ta konsultacja uspokoiła to sama nie wiem dobrze, że nie muszę faszerowac nas kolejnym antybiotykiem. Teraz pozostaje czekać do wizyty za tydzień. Mam nadzieję, że moje maluszki tam trzymają się dzielnie i zdrowo rosną
Ja juz po wizycie wszystko super dzieciątko narobilo i już 11+5 ))) plamienia szukał szukał przyczyny i nie znalazł taka natura mowil zeby sie nie stresować . @Tymon'sMom A ty jak tam?????? Za dwa tygodnie kolejna wizyta najpierw badania krwi musze zrobić kartę ciąży zaczal zakladac jupi jupi
reklama
bejbi002
Czy któraś z mamuś miała do czynienia z cholestazą w ciąży? Skierowanie na próby wątrobowe chyba ma na celu wykluczenie jej, tak? Na jakim etapie ciąży może się pojawić? Słyszałam, że jest bardzo niebezpieczna dla dzidziusia a ja przed zajsciem w ciążę mialam podwyzszone parametry alt i ast i przez miesiąc brałam lek, który bardzo ładnie unormował te wyniki no ale musiałam przerwać stosowanie ponieważ zaszłam w ciążę.