reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Nadrobiłam [emoji3059][emoji2956] piękne sesje i piękne brzuszki [emoji173]

Dziewczyny czy ktoś ma kichaczke? Normalnie ja to z 5 x dziennie kicham [emoji1787]w sumie od początku xd nie wiem co ta ciąża że mną robi [emoji16][emoji1787] dziś byłam na grillu i się śmiali że koronawirus [emoji1787][emoji85] teraz gorzej kichnąć niż piardnąc [emoji1787][emoji85] (A propo właśnie pies mi puścił bąka...[emoji240][emoji2356][emoji85][emoji87][emoji1785])

Dobranoc kobietki[emoji173]
Ja tak raz dziennie tez muszę kichnąc i aż mnie kłuje tam na dole jak mnie weźmie z zaskoczenia 😒

Załączniki

• Screenshot_20200531-093646_Chrome.jpg
    Screenshot_20200531-093646_Chrome.jpg
    259,2 KB · Wyświetleń: 102
Dziewczyny pytanie czy wy też wyczuwanie bijące serduszko dziecka przez brzuch ? Od kilku dni nie zawsze, ale jak dotknę poniżej pępka palcami to wyczuwam szybkie bicie serca. Nie wiem czy to możliwe 🙂
Mi sie wydaje, ze to wczesnie, ale nie znam sie 😉 A pytalas meza, zeby przylozyl ucho do brzucha i czy on tez to czuje?
A wcześniej jakie jest ?
Dosc spore, patrzac na to ile dziewczyn stad odeszlo ☹️

Obecnie zaczynam 11 tydzien zlecialo bo niedawno byl 7 tydzien ale nie move sie juz doczekac prenetalnych ktore mam 16 czerwca. Wtedy mysle ze bardziej wyrazniej zobacze moje dzieciatko.

I moze uda sie poznac plec. A wy w ktirym tygodniu poznalyscie olec swoich dzieciaczkow? Z synem dopiero po 20tyg a z corka w 13 tygodniu na badaniach prenetalnych ciekawa jestem co tym razem sie kryje.

A mam jesCze jedno pytanko jesli na uG pijawily sie dwa pecherze to co mialy byc blizniaki bo nigdy tak nie mialam i dla mnie to nowa sytuacja. Pani doktor mowila ze to sie wchlonie. Szkoda ze jedwn jest pusty z blizniakow tez bym sie cieszyla no ale wazne ze jedno jest i poki co wszyatko z nim ok.
Tak, wchłonie się. Widocznie nie pojawił się pęcherzyk żółtkowy i wtedy nie ma szans na zawiązanie się zarodka... Gdyby było ciałko żółte to jeszcze mógłby się zarodek pojawić [emoji6] ale to nie w tym przypadku

Dziewczyny pytanie czy wy też wyczuwanie bijące serduszko dziecka przez brzuch ? Od kilku dni nie zawsze, ale jak dotknę poniżej pępka palcami to wyczuwam szybkie bicie serca. Nie wiem czy to możliwe 🙂
Może trafiłaś na swoją tętnice :p raczej ciężko byłoby wyczuć biorąc pod uwagę, że dziecko otoczone jest płynem i pecherzem plus warstwa mięśni i ewentualnego tłuszczu :)

Nie da się wyczuć serduszka dzidzi. Ja jak przyloze rękę to często czuje takie jakby wibracje.. myślę że to łożysko? Nie wiem sama.

Poszlimy wszyscy pozno spac, chlopcy dopiero wstali I Amelka też A Ala jeszcze śpi.
Dziś też będziemy korzystać z basenu :)
Fajny jest bo ma folder, dosypujemy chlor do oczyszczania raz dziennie I nie trzeba zlewac, składać. No i duży, że wszyscy się mieszczą j fajnie bawią :)

Jak była na ust badali mi mocz I coś było w moczu.. kurczę nie pamiętam co, ale świadczyć może o infekcji.. pytali czy mam jakieś dolegliwości.. Nie miałam A wczoraj zaczęło mnie swedziec tak na dole, nie ma tragedii ale jednak. Pewnie na dniach zadzwonią (bo wysłali mocz do analizy) I coś mi dadzą.
Kurczę w poprzedniej ciazy zaczęły się problemy jak mialam cukrzycę ciazowa.. W tej niby cukier wtedy na czczo był ok.

reklama
Jak czytam o tym basenie u Akuku to nie mogę uwierzyć, bo u mnie tak zimno 😂

A u mnie standardowo przy weekendzie beznadziejne samopoczucie 😆

Do góry