reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny [emoji846]
Ja się obudziłam o 7 strasznie głodna... zjadłam dwa kawałki chleba z pastą jajeczną ze szczypiorkiem i...znowu jestem głodna. I tak co dwie godziny ssanie. Maskara jakaś.
Teraz zrobie sobie smoothie, może styknie na godzinę, półtorej [emoji6]

Życzę miłego piątku i udanych wizyt [emoji3590]

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was walczy ze zwiększonym apetytem? 😁 Większość widzę raczej w drugą stronę, a ja od kilku dni jestem non stop głodna 😱 Jem małe i częste posiłki, staram się co 3 godziny, ale rzadko kiedy wytrzymuję :/ Waga co prawda nie rośnie, ale boję się że jak tak dalej pójdzie, to skończę z wagą +30 🙈
To witaj w klubie.....ja dziś przed pracą weszŁam tylko po arbuza....a wyszłam z babką, bułką i cukierkami z czekolady. Nie mówiąc juz o tym co miałam przygotowane do pracy w domu...mianowicie: galaretka wieprzowa, chleb z paprykarzem, owoce i jogurt 😜istny misz-masz 😆

To witaj w klubie.....ja dziś przed pracą weszŁam tylko po arbuza....a wyszłam z babką, bułką i cukierkami z czekolady. Nie mówiąc juz o tym co miałam przygotowane do pracy w domu...mianowicie: galaretka wieprzowa, chleb z paprykarzem, owoce i jogurt 😜istny misz-masz 😆
O mamo galaretka 😍😍 robicie smaka dziewczyny 😂😂

No żart... A co Ci powiedzieli na to że Ty ciężarna i masz pierwszeństwo?
Poproś ludzi by Cię przepuścili.
Po prostu że u nich nie ma przywilejów i mam iść na koniec kolejki grzecznie czekać a ludzie jak to ludzie udawali że nie słyszą 😒 Jestem osobą która raczej nie korzysta z takich przywilejów jeśli się dobrze czuję ale po pół godz zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu i robić mi się nie dobrze ale co poradzić? Widziałam że za mną stoją jeszcze przynajmniej dwie ciężarne. Na szczęście udało mi się zdążyć przed pracą i nie puścić 🤮 Ceny badań też mają niezłe, za 4 badania zapłaciłam 145zł dobrze ze na resztę uprosiłam internistę o skierowanie. Ale żeby nie zakończyć pesymistycznie udało mi się w końcu dodzwonić do mojego lekarza od prenatalnych i tym sposobem przesunęły mi się badania z 17.06 na 10.06 😊

Dziewczyny co sądzicie o weselach w tym czasie? Zwiększyli limity do 150 osób. No i teraz mamy mega zagwozdkę z mężem. Bo najlepszy przyjaciel męża ma ślub 18 lipca, a moja kuzynka 26go. I teraz nie wiemy co zrobić... Na początku mieli miec tylko śluby bez wesel wiec oczywiste, ze do kościoła idziemy. No ale teraz sie zastanawiamy co z weselami czy isc czy nie isc.. Troche sie boimy. Jedno jest tutaj u nas na Śląsku, a drugie u mnie w Małopolsce...
Na ta chwile myslimy tylko jednak do kościoła i wesela odpuścić.. Ale troche nam szkoda. Zwlaszcza to przyjaciół... Oni wiedzą o mojej ciąży wiec mamy wiecej czasu na decyzje i w ogóle..

Po prostu że u nich nie ma przywilejów i mam iść na koniec kolejki grzecznie czekać a ludzie jak to ludzie udawali że nie słyszą 😒 Jestem osobą która raczej nie korzysta z takich przywilejów jeśli się dobrze czuję ale po pół godz zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu i robić mi się nie dobrze ale co poradzić? Widziałam że za mną stoją jeszcze przynajmniej dwie ciężarne. Na szczęście udało mi się zdążyć przed pracą i nie puścić 🤮 Ceny badań też mają niezłe, za 4 badania zapłaciłam 145zł dobrze ze na resztę uprosiłam internistę o skierowanie. Ale żeby nie zakończyć pesymistycznie udało mi się w końcu dodzwonić do mojego lekarza od prenatalnych i tym sposobem przesunęły mi się badania z 17.06 na 10.06 😊
Współczuje Ci.. Ja jak powiedzialam w domu, że jak beda przede mna ludzie w kolejce to powiem ze ciąża to od razu mi powiedzieli ze tutaj nikt mnie nie przepusci bo sa sami zacofani ludzie na wsi... Masakra... :/
A ceny sa śmieszne.. Tez zaplacilam ponad 100 zl

reklama
Dziewczyny co sądzicie o weselach w tym czasie? Zwiększyli limity do 150 osób. No i teraz mamy mega zagwozdkę z mężem. Bo najlepszy przyjaciel męża ma ślub 18 lipca, a moja kuzynka 26go. I teraz nie wiemy co zrobić... Na początku mieli miec tylko śluby bez wesel wiec oczywiste, ze do kościoła idziemy. No ale teraz sie zastanawiamy co z weselami czy isc czy nie isc.. Troche sie boimy. Jedno jest tutaj u nas na Śląsku, a drugie u mnie w Małopolsce...
Na ta chwile myslimy tylko jednak do kościoła i wesela odpuścić.. Ale troche nam szkoda. Zwlaszcza to przyjaciół... Oni wiedzą o mojej ciąży wiec mamy wiecej czasu na decyzje i w ogóle..

Ja w kwietniu byłam na ślubie w kościele a wesele tych samych znajomych ma być we wrzesniu i mam zamiar iść ;)
Ale przyznaje, ze ja mam dosyć duży luz jeśli chodzi o tego wirusa i się jakoś nie boje ;)

Do góry