reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny [emoji846]
Ja się obudziłam o 7 strasznie głodna... zjadłam dwa kawałki chleba z pastą jajeczną ze szczypiorkiem i...znowu jestem głodna. I tak co dwie godziny ssanie. Maskara jakaś.
Teraz zrobie sobie smoothie, może styknie na godzinę, półtorej [emoji6]

Życzę miłego piątku i udanych wizyt [emoji3590]

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was walczy ze zwiększonym apetytem? 😁 Większość widzę raczej w drugą stronę, a ja od kilku dni jestem non stop głodna 😱 Jem małe i częste posiłki, staram się co 3 godziny, ale rzadko kiedy wytrzymuję :/ Waga co prawda nie rośnie, ale boję się że jak tak dalej pójdzie, to skończę z wagą +30 🙈
To witaj w klubie.....ja dziś przed pracą weszŁam tylko po arbuza....a wyszłam z babką, bułką i cukierkami z czekolady. Nie mówiąc juz o tym co miałam przygotowane do pracy w domu...mianowicie: galaretka wieprzowa, chleb z paprykarzem, owoce i jogurt 😜istny misz-masz 😆

To witaj w klubie.....ja dziś przed pracą weszŁam tylko po arbuza....a wyszłam z babką, bułką i cukierkami z czekolady. Nie mówiąc juz o tym co miałam przygotowane do pracy w domu...mianowicie: galaretka wieprzowa, chleb z paprykarzem, owoce i jogurt 😜istny misz-masz 😆
O mamo galaretka 😍😍 robicie smaka dziewczyny 😂😂

No żart... A co Ci powiedzieli na to że Ty ciężarna i masz pierwszeństwo?
Poproś ludzi by Cię przepuścili.
Po prostu że u nich nie ma przywilejów i mam iść na koniec kolejki grzecznie czekać a ludzie jak to ludzie udawali że nie słyszą 😒 Jestem osobą która raczej nie korzysta z takich przywilejów jeśli się dobrze czuję ale po pół godz zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu i robić mi się nie dobrze ale co poradzić? Widziałam że za mną stoją jeszcze przynajmniej dwie ciężarne. Na szczęście udało mi się zdążyć przed pracą i nie puścić 🤮 Ceny badań też mają niezłe, za 4 badania zapłaciłam 145zł dobrze ze na resztę uprosiłam internistę o skierowanie. Ale żeby nie zakończyć pesymistycznie udało mi się w końcu dodzwonić do mojego lekarza od prenatalnych i tym sposobem przesunęły mi się badania z 17.06 na 10.06 😊

Dziewczyny co sądzicie o weselach w tym czasie? Zwiększyli limity do 150 osób. No i teraz mamy mega zagwozdkę z mężem. Bo najlepszy przyjaciel męża ma ślub 18 lipca, a moja kuzynka 26go. I teraz nie wiemy co zrobić... Na początku mieli miec tylko śluby bez wesel wiec oczywiste, ze do kościoła idziemy. No ale teraz sie zastanawiamy co z weselami czy isc czy nie isc.. Troche sie boimy. Jedno jest tutaj u nas na Śląsku, a drugie u mnie w Małopolsce...
Na ta chwile myslimy tylko jednak do kościoła i wesela odpuścić.. Ale troche nam szkoda. Zwlaszcza to przyjaciół... Oni wiedzą o mojej ciąży wiec mamy wiecej czasu na decyzje i w ogóle..

Po prostu że u nich nie ma przywilejów i mam iść na koniec kolejki grzecznie czekać a ludzie jak to ludzie udawali że nie słyszą 😒 Jestem osobą która raczej nie korzysta z takich przywilejów jeśli się dobrze czuję ale po pół godz zaczęło mnie ciągnąć w podbrzuszu i robić mi się nie dobrze ale co poradzić? Widziałam że za mną stoją jeszcze przynajmniej dwie ciężarne. Na szczęście udało mi się zdążyć przed pracą i nie puścić 🤮 Ceny badań też mają niezłe, za 4 badania zapłaciłam 145zł dobrze ze na resztę uprosiłam internistę o skierowanie. Ale żeby nie zakończyć pesymistycznie udało mi się w końcu dodzwonić do mojego lekarza od prenatalnych i tym sposobem przesunęły mi się badania z 17.06 na 10.06 😊
Współczuje Ci.. Ja jak powiedzialam w domu, że jak beda przede mna ludzie w kolejce to powiem ze ciąża to od razu mi powiedzieli ze tutaj nikt mnie nie przepusci bo sa sami zacofani ludzie na wsi... Masakra... :/
A ceny sa śmieszne.. Tez zaplacilam ponad 100 zl

reklama
Dziewczyny co sądzicie o weselach w tym czasie? Zwiększyli limity do 150 osób. No i teraz mamy mega zagwozdkę z mężem. Bo najlepszy przyjaciel męża ma ślub 18 lipca, a moja kuzynka 26go. I teraz nie wiemy co zrobić... Na początku mieli miec tylko śluby bez wesel wiec oczywiste, ze do kościoła idziemy. No ale teraz sie zastanawiamy co z weselami czy isc czy nie isc.. Troche sie boimy. Jedno jest tutaj u nas na Śląsku, a drugie u mnie w Małopolsce...
Na ta chwile myslimy tylko jednak do kościoła i wesela odpuścić.. Ale troche nam szkoda. Zwlaszcza to przyjaciół... Oni wiedzą o mojej ciąży wiec mamy wiecej czasu na decyzje i w ogóle..

Ja w kwietniu byłam na ślubie w kościele a wesele tych samych znajomych ma być we wrzesniu i mam zamiar iść ;)
Ale przyznaje, ze ja mam dosyć duży luz jeśli chodzi o tego wirusa i się jakoś nie boje ;)

Do góry