reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Aa dzieki !

O 14.30 czasu uk, czyli u was 15.30

Ja chyba bym narazie nie pojechała :( W uk jest bardzo duża śmiertelność.

Dobra idę się ogarniać, jadę po przyjaciółkę I jej corcie.. posiedzimy.. m rozlozy basen.. no i na usg. Odezwę się po :D
Dobra to ja proszę o kciuki, byle by było zdrowe ;)

Miłego dnia. Do później.

Ps trzymam kcouki za resztę wizytujacych dziś dziewczyn :D
Trzymamy mocno kciuki !!! Koniecznie dawaj znać po wszystkie tutaj Ci kibicujemy gorąco 😘✊🏻😁

reklama
Cześć dziewczyny! Dawno sie nie odzywałem bo od tygodnia jakies zle przeczucia mam cos chyba nie tak ... od pewnego czasu mam takie lekko brązowe uplawy dzis sie nasilily takie jak na końcu okresu ogolnie jakas taka nie wyraźną jestem wizyta dopiero za tydzien w sobotę nie wiem co robic to dopiero 10+2 wiec tu (norwegia) nic nie pomogą prywatna wizyte mam dopiero 06.06 oj staram sie nie panować ale wiecie ostatni raz byla 4 tyg temu bylo wszystko ok ale to przeczucie....nie daje mi spokoju.

A do szpitala tez nie masz możliwości podjechać ?

Cześć dziewczyny miłego dnia wszystkim :) W końcu nadrobiłam. Przez ostatnie dni tylko leżę, śpię i jem. dziś stwierdziłam, że może jakoś ładnie się wyszykuje dla męża więc pazurki zrobione, loki pokręcone, makijaż zrobiony:) Teraz tylko czekać aż skończy pracę ;)
@Akuku 3mam kciuki za wizytę, cieszę się bardzo, że w końcu się doczekałaś.
@Basiola mam nadzieję, że to nic poważnego, mi ginekolog powiedział, że u kobiet w ciąży często występują plamienia i ja mam się tym nie stresować (miałam 18.05 tylko, że najpierw krwią dlatego stres był spory, kjolejne 2dni brązowe plamienie było na szczęście na wizycie z dzidzią wszystko oki)

Zastanawiam sie czy zapytać mojej lekarki :)
Ogólnie bardziej nas stresuje duża ilość górników w rodzinie :D

Chyba na ten gdzie górnicy i dużo to bym nie poszła... chyba zrozumieją tak mi się wydaje ale na to 2 gdzie mniejsze ryzyko bym poszła chyba ze to akurat ta kuzynka to w tedy chyba bym poszła na same śluby do kościoła. Myśle ze to na prawdę zrozumieją bliscy w takich czasach i jeszcze w ciąży.

Dziewczyny co sądzicie o weselach w tym czasie? Zwiększyli limity do 150 osób. No i teraz mamy mega zagwozdkę z mężem. Bo najlepszy przyjaciel męża ma ślub 18 lipca, a moja kuzynka 26go. I teraz nie wiemy co zrobić... Na początku mieli miec tylko śluby bez wesel wiec oczywiste, ze do kościoła idziemy. No ale teraz sie zastanawiamy co z weselami czy isc czy nie isc.. Troche sie boimy. Jedno jest tutaj u nas na Śląsku, a drugie u mnie w Małopolsce...
Na ta chwile myslimy tylko jednak do kościoła i wesela odpuścić.. Ale troche nam szkoda. Zwlaszcza to przyjaciół... Oni wiedzą o mojej ciąży wiec mamy wiecej czasu na decyzje i w ogóle..
My mamy wesele na początku sierpnia i idziemy! 😁

Cześć dziewczyny. Dziś wizytuję, chyba jajko zniosę... a to dopiero o 17 🤪
Akuku trzymam kciuki za Twoją wyczekiwaną wizytę ✊ i za pozostałe wizytujące ☺

Ostatnie dni ciężko przechodziłam, zero apetytu i nadal 🤮 i tak przeglądam tylko Wasze wpisy i zazdroszczę ze macie apetyt na jakieś zdecydowane potrawy, u mnie króluje bułka z masłem i miodem 🥴

Odebrałam dziś wyniki i glukoza jest 76 (ostatnio było 95 i już się psychicznie szykowałam na krzywą) Tsh spadło bez zmiany dawki Euthyroxu z 1,5 na 0,4. Morfologia słaba chyba od ciągłych 🤮... ale niepokoi mnie wynik na cytomegalie. Niestety jest tylko określone anty IgG= 29, w lab nie mieli jakiegoś odczynnika i nie mam wyniku IgM (będzie dopiero w poniedziałek) i ten weekend to chyba będzie trwać dla mnie wieczność...

Mam nadzieje ze wszystko w pożądku i tak poprostu mam jeszcze tylko tydzień to sie dowiem jak mój mąż mowi nie mamy na to wplywu A zmartwienie nic nie da bedzie wszytko dobrze . Radosnych wiesci dzis @Akuku życzę i pięknych zdjęć 😚

A ja dziewczyny już nie wytrzymuje sama że sobą... Ciągle źle samopoczucie ciągle nic mi się nie chce wyglądam tragicznie... Włosy wiecznie w kok paznokcie z stresu poobgryzane.. Paznokcie w stopach aż się proszą o zrobienie... Nawet golić mi się nie chce a nie wspomnę o brwiach... Wyglądam i czuję się jak 💩... I tak mi z tym źle... Ogólnie mój humor jest straszny nie chce mi się nawet uśmiechać ☹️☹️

reklama
A ja dziewczyny już nie wytrzymuje sama że sobą... Ciągle źle samopoczucie ciągle nic mi się nie chce wyglądam tragicznie... Włosy wiecznie w kok paznokcie z stresu poobgryzane.. Paznokcie w stopach aż się proszą o zrobienie... Nawet golić mi się nie chce a nie wspomnę o brwiach... Wyglądam i czuję się jak 💩... I tak mi z tym źle... Ogólnie mój humor jest straszny nie chce mi się nawet uśmiechać ☹☹
Głowa do góry! Nie jesteś sama... w środę przechodziłam załamanie nerwowe po 2 serii wymiotów. W domu nic nie ogarniam, śniadanie m mi przynosi do łóżka bo inaczej się nie da. Brwi jak krzaki w dodatku zsypały mnie krosty na twarzy, nogi wczoraj w porywie energii ogoliłam ;) dobrze że jeszcze umyć się mam siłę. Może za dzień lub dwa będzie lepiej ☺ czego i Tobie życzę 😘

Do góry