reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej Dziewczyny.Jutro mam wizytę u ginekologa... jakoś tak się stresuje bo dawno nie bylam😏(takie mam wrażenie)a byłam 20kietnia.Mam nadzieję ze bd wszytko dobrze.

Na pewno będzie dobrze ❤️ Czekamy na wieści :) ✊✊✊

Zdrowo...ale w cholerę często...

No i właśnie mam ten sam problem :( Zaraz się przestanę mieścić w ubrania, a nie uśmiecha mi się wymieniać garderoby 🙈

Hej Dziewczyny.Jutro mam wizytę u ginekologa... jakoś tak się stresuje bo dawno nie bylam😏(takie mam wrażenie)a byłam 20kietnia.Mam nadzieję ze bd wszytko dobrze.

Na pewno będzie dobrze ❤️ Czekamy na wieści :) ✊✊✊

Zdrowo...ale w cholerę często...

No i właśnie mam ten sam problem :( Zaraz się przestanę mieścić w ubrania, a nie uśmiecha mi się wymieniać garderoby 🙈

Dziewczyny te które już po prenatalnych i pappa , jakie wyszło Wam ryzyko trisomi 21?
Na razie mam wynik tylko z samego usg i jest 1:4xxx, z pappa bede miala wynik w przyszłym tygodniu. Ciekawe jak sie zmieni.
A u Ciebie?

Ale pappa to rzeczywiście wydaje mi sie średni wskaźnik. To usg przede wszystkim chyba ma znaczenie zwlaszcza obecność kostki nosowej i budowa serca. No i NT oczywiście, ale to tez różnie z tym jest.

Super, mówiłam że będzie dobrze! [emoji873][emoji3059]
Jeatem po usg, żyję, cycki w porządku, lekarz kazał się nie stresować, bo to podobno powoduje przyrost prolaktyny [emoji14] Niestety jestem straszną panikarą, jeśli o zdrowie chodzi, mimo że zawsze okazuje się, że niepotrzebnie. Nigdy się nie nauczę [emoji2356]
Córeczka [emoji873][emoji2956] będzie różowo, będą kiteczki- super ! [emoji173] no i najważniejsze że zdrowo!
Kochana teraz mi powiedz, czy skoro tak Ci wyszło na USG prenatalnym to decydujesz się na te pappa itp?
Wróciłam z badań prenatalnych [emoji3526] nasze maleństwo szybko rośnie bo dziś miało być 11+3, a okazało się że jest 12+2 [emoji7] całe 5,4cm szczęścia, zdrowa dzidzia i ryzyko wad bardzo małe [emoji7]
i... na 80% dziewczynka!!!
Pierwszy raz aż tak się wzruszyłam kiedy już wiem że wszystko jest dobrze i jeśli nic jej nie wyrośnie to czekamy na Mała Księżniczkę [emoji7][emoji7][emoji7]
Jaki słodki cukierek [emoji3059]
Ciekawa jestem kiedy mój synek przestanie lubić zdjęcia [emoji23] narazie od "urodzenia" chętnie pozuje, dzisiaj kończy 3 lata i 4 miesiące [emoji16]

Ja ogólnie muszę jeść częściej, gdyż jak mam za długa przerwę w jedzeniu to ten mój mały terrorysta , lub mała terrorystka przyprawia mnie o mdłości i jest mi nie dobrze.
Ale nie przejmuje się tym :-) jak sobie przytyje to sobie schudne, ważne aby maleństwo było zdrowe [emoji173]
Moja szwagierka, pilnowała się z jedzeniem- bardzo. Przytyła tylko 5 kg, Lekarz ją opieprzył porządnie, że dziecko zbyt mało przybiera i potem i fast food musiał wjechać i słodycze i wszystko, więc nie ma co sobie żałować.
Zawsze można wyjść na dłuższy spacer[emoji16]

Ja po prostu na co mam ochotę to jem i tyle [emoji4][emoji110]
Dziewczyny, czy któraś z Was walczy ze zwiększonym apetytem? [emoji16] Większość widzę raczej w drugą stronę, a ja od kilku dni jestem non stop głodna [emoji33] Jem małe i częste posiłki, staram się co 3 godziny, ale rzadko kiedy wytrzymuję :/ Waga co prawda nie rośnie, ale boję się że jak tak dalej pójdzie, to skończę z wagą +30 [emoji85]
Będziemy trzymać kciuki [emoji173]
Hej Dziewczyny.Jutro mam wizytę u ginekologa... jakoś tak się stresuje bo dawno nie bylam[emoji57](takie mam wrażenie)a byłam 20kietnia.Mam nadzieję ze bd wszytko dobrze.

reklama
No ja tez trochę sfolgowałam, jednak ten pierwszy trymestr jest bardzo ważny i trzeba odpoczywać[emoji110][emoji4]
Takze kochana proszę się zastosować do zaleceń lekarza i na kanapę [emoji1787]
Wróciłam od lekarza na całe szczęście z dzieckiem wszytsko ok, rośnie nie ma żadnego krwiaka, ale lekarz i tak kazał się oszczędzać, nie sprzątać, raczej prowadzić kanapowy tryb życia aż do prenatalnych [emoji846]

Do góry