reklama
EvilDesiree
Fanka BB :)
U mnie stówa właśnie pękła [emoji849]Ja zaczynałam z wagą 51 a wczoraj się wazylam i mam 53...
EvilDesiree
Zdrowo...ale w cholerę często...Te przyrosty, to pewnie też woda i np. większe piersi, tym bardziej że @EvilDesiree z tego co pamiętam, to zdrowo się odżywiasz
niemandin
Hej Dziewczyny.Jutro mam wizytę u ginekologa... jakoś tak się stresuje bo dawno nie bylam(takie mam wrażenie)a byłam 20kietnia.Mam nadzieję ze bd wszytko dobrze.
Na pewno będzie dobrze Czekamy na wieści
Zdrowo...ale w cholerę często...
No i właśnie mam ten sam problem Zaraz się przestanę mieścić w ubrania, a nie uśmiecha mi się wymieniać garderoby
niemandin
Hej Dziewczyny.Jutro mam wizytę u ginekologa... jakoś tak się stresuje bo dawno nie bylam(takie mam wrażenie)a byłam 20kietnia.Mam nadzieję ze bd wszytko dobrze.
Na pewno będzie dobrze Czekamy na wieści
Zdrowo...ale w cholerę często...
No i właśnie mam ten sam problem Zaraz się przestanę mieścić w ubrania, a nie uśmiecha mi się wymieniać garderoby
Martaa24
Na razie mam wynik tylko z samego usg i jest 1:4xxx, z pappa bede miala wynik w przyszłym tygodniu. Ciekawe jak sie zmieni.Dziewczyny te które już po prenatalnych i pappa , jakie wyszło Wam ryzyko trisomi 21?
A u Ciebie?
Ale pappa to rzeczywiście wydaje mi sie średni wskaźnik. To usg przede wszystkim chyba ma znaczenie zwlaszcza obecność kostki nosowej i budowa serca. No i NT oczywiście, ale to tez różnie z tym jest.
Blaankaa
Super, mówiłam że będzie dobrze! [emoji873][emoji3059]
Kochana teraz mi powiedz, czy skoro tak Ci wyszło na USG prenatalnym to decydujesz się na te pappa itp?
Ja ogólnie muszę jeść częściej, gdyż jak mam za długa przerwę w jedzeniu to ten mój mały terrorysta , lub mała terrorystka przyprawia mnie o mdłości i jest mi nie dobrze.
Ale nie przejmuje się tym :-) jak sobie przytyje to sobie schudne, ważne aby maleństwo było zdrowe [emoji173]
Moja szwagierka, pilnowała się z jedzeniem- bardzo. Przytyła tylko 5 kg, Lekarz ją opieprzył porządnie, że dziecko zbyt mało przybiera i potem i fast food musiał wjechać i słodycze i wszystko, więc nie ma co sobie żałować.
Zawsze można wyjść na dłuższy spacer[emoji16]
Ja po prostu na co mam ochotę to jem i tyle [emoji4][emoji110]
Córeczka [emoji873][emoji2956] będzie różowo, będą kiteczki- super ! [emoji173] no i najważniejsze że zdrowo!Jeatem po usg, żyję, cycki w porządku, lekarz kazał się nie stresować, bo to podobno powoduje przyrost prolaktyny [emoji14] Niestety jestem straszną panikarą, jeśli o zdrowie chodzi, mimo że zawsze okazuje się, że niepotrzebnie. Nigdy się nie nauczę [emoji2356]
Kochana teraz mi powiedz, czy skoro tak Ci wyszło na USG prenatalnym to decydujesz się na te pappa itp?
Jaki słodki cukierek [emoji3059]Wróciłam z badań prenatalnych [emoji3526] nasze maleństwo szybko rośnie bo dziś miało być 11+3, a okazało się że jest 12+2 [emoji7] całe 5,4cm szczęścia, zdrowa dzidzia i ryzyko wad bardzo małe [emoji7]
i... na 80% dziewczynka!!!
Pierwszy raz aż tak się wzruszyłam kiedy już wiem że wszystko jest dobrze i jeśli nic jej nie wyrośnie to czekamy na Mała Księżniczkę [emoji7][emoji7][emoji7]
Ciekawa jestem kiedy mój synek przestanie lubić zdjęcia [emoji23] narazie od "urodzenia" chętnie pozuje, dzisiaj kończy 3 lata i 4 miesiące [emoji16]
Ja ogólnie muszę jeść częściej, gdyż jak mam za długa przerwę w jedzeniu to ten mój mały terrorysta , lub mała terrorystka przyprawia mnie o mdłości i jest mi nie dobrze.
Ale nie przejmuje się tym :-) jak sobie przytyje to sobie schudne, ważne aby maleństwo było zdrowe [emoji173]
Moja szwagierka, pilnowała się z jedzeniem- bardzo. Przytyła tylko 5 kg, Lekarz ją opieprzył porządnie, że dziecko zbyt mało przybiera i potem i fast food musiał wjechać i słodycze i wszystko, więc nie ma co sobie żałować.
Zawsze można wyjść na dłuższy spacer[emoji16]
Ja po prostu na co mam ochotę to jem i tyle [emoji4][emoji110]
Będziemy trzymać kciuki [emoji173]Dziewczyny, czy któraś z Was walczy ze zwiększonym apetytem? [emoji16] Większość widzę raczej w drugą stronę, a ja od kilku dni jestem non stop głodna [emoji33] Jem małe i częste posiłki, staram się co 3 godziny, ale rzadko kiedy wytrzymuję :/ Waga co prawda nie rośnie, ale boję się że jak tak dalej pójdzie, to skończę z wagą +30 [emoji85]
Hej Dziewczyny.Jutro mam wizytę u ginekologa... jakoś tak się stresuje bo dawno nie bylam[emoji57](takie mam wrażenie)a byłam 20kietnia.Mam nadzieję ze bd wszytko dobrze.
reklama
Blaankaa
No ja tez trochę sfolgowałam, jednak ten pierwszy trymestr jest bardzo ważny i trzeba odpoczywać[emoji110][emoji4]
Takze kochana proszę się zastosować do zaleceń lekarza i na kanapę [emoji1787]
Takze kochana proszę się zastosować do zaleceń lekarza i na kanapę [emoji1787]
Wróciłam od lekarza na całe szczęście z dzieckiem wszytsko ok, rośnie nie ma żadnego krwiaka, ale lekarz i tak kazał się oszczędzać, nie sprzątać, raczej prowadzić kanapowy tryb życia aż do prenatalnych [emoji846]