reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
70,0mm
Według lekarza w usg wszystko jest prawidłowe, tak sobie myślę ze może jednak robi różnicę jak się robi test pappa z krwi tydzień szybciej...
Kurczę nie mam pojęcia bo ja dziś robiłam PAPPA i usg i wyniki z krwi dopiero za tydzień mam mieć z opisem lekarza

Dziewczyny, macie tak ze jak chodzicie to bola was plecy tak nisko nad pupa? Od 3 dni coraz mocniej mnie tak boli. Dzisiaj doszlo podbrzusze i juz mam okropne mysli. Takie bole mialam zazwyczaj drugiego dnia miesiaczki.. Plamien nie mam. Dzisiaj mam 10+5
Mnie ciagle bola plecy :) to ponoc normalne :)
No i ja się w końcu pochwale moja kruszynka ❤ Mamy prawie 7 cm (6,8) dziś 13 równy tydzień wiec jutro wkraczamy w 14 wow 😜🥰 wszystko prawidłowo na usg prenatalnym żadnych uwag zdrowa dzidzia. Najważniejsze, ze krwiak się całkowicie wchłonął juuupi nie ma po nim śladu 😀 mąż nie mógł wejść ze mną niestety ale całe usg dostałam na pendrivie wiec widzieli już rodzice no i mąż również cudowny filmik jak wszystko mierzył lekarz i jak cudownie podskakiwała i kopała bo.... prawdodpobnie dziewczynka 😍🥰😜
Ale sie mega ciesze! Caly czas czekalam na Twoje wieści ❤️❤️ gratulacje! I cudownie ze córeczka ❤️❤️❤️

Dziewczyny, macie tak ze jak chodzicie to bola was plecy tak nisko nad pupa? Od 3 dni coraz mocniej mnie tak boli. Dzisiaj doszlo podbrzusze i juz mam okropne mysli. Takie bole mialam zazwyczaj drugiego dnia miesiaczki.. Plamien nie mam. Dzisiaj mam 10+5
Ja mam okropne bóle lędźwi. Najgorzej jak troche pochodze albo posiedze. Jak leże idzie przezyc. Lekarz mowi ze tak moze byc 🤷‍♀️ na bol brzucha wez nospe 😊

Witam :) śledzę Wasze forum od kilku dnia i postanowiłam się przyłączyć, mam nadzieję, że zostanę przyjęta:) mój termin porodu wypada na 7.12. Pozdrawiam
Witamy w naszych skromnych progach 😊 rozgosc się :)

Ja dzisiaj zrobiłam zupę z botwinki, pomidorów i soczewicy 😍
Wyślij mi przepis jak mozesz :)

Wczoraj miałam prenatalne, i lekarz już potwierdził płeć zdrowy chłopiec wszystkie parametry ok. Także będziemy mieć 3 syna, bardzo się cieszę chłopcy również, stwierdzili ,że jak będzie siostra nie będę się z nią bawić :) :)
No to super wiadomości 😍 fajnie, że chłopaki też zadowoleni 🙂

Cześć dziewczyny :)
Ja dzisiaj pospalam.. Mam takie spanie w tej ciąży, ze szok.. Wstalam 9:30 😂 i chetnie bym poszla nadal.. :D a tu pranie.. Obiad 😂
Samo sie nie zrobi :D

Macie tak, ze teraz jestescie mniej produktywne? Ja potrafilam o 8 jechac do pracy.. Konczyc o 18.. Jechac na zakupy.. Wracac.. Gotować obiad o 20 na nastepny dzien i jeszcze ogladac film, nastawiać pranie albo prasowac w trakcie filmu.. A teraz? Tylko bym leżała...
Zdecydowanie potrzebuje więcej snu i odpoczynku ale mam już synka, który mi nie daje odpocząć ani się wyspać 😓

Jeatem po usg, żyję, cycki w porządku, lekarz kazał się nie stresować, bo to podobno powoduje przyrost prolaktyny :p Niestety jestem straszną panikarą, jeśli o zdrowie chodzi, mimo że zawsze okazuje się, że niepotrzebnie. Nigdy się nie nauczę 🤦‍♀️
No widzisz, to niepotrzebnie się martwiłas 🙂 cieszę się, że wszystko ok :)

Wróciłam z badań prenatalnych ☺️ nasze maleństwo szybko rośnie bo dziś miało być 11+3, a okazało się że jest 12+2 😍 całe 5,4cm szczęścia, zdrowa dzidzia i ryzyko wad bardzo małe 😍
i... na 80% dziewczynka!!!
Pierwszy raz aż tak się wzruszyłam kiedy już wiem że wszystko jest dobrze i jeśli nic jej nie wyrośnie to czekamy na Mała Księżniczkę 😍😍😍
Gratuluję 😍

Ciekawa jestem kiedy mój synek przestanie lubić zdjęcia 😂 narazie od "urodzenia" chętnie pozuje, dzisiaj kończy 3 lata i 4 miesiące 😁
Zazdroszczę. Mój z kolei od urodzenia nienawidzi zdjęć. Odkąd nauczyl się przemieszczać to się odwraca i ucieka także mam mało ładnych zdjec z synkiem bo jak chce się ustawić to on się odwraca i tyle go widzieli :/

Hej Dziewczyny.Jutro mam wizytę u ginekologa... jakoś tak się stresuje bo dawno nie bylam😏(takie mam wrażenie)a byłam 20kietnia.Mam nadzieję ze bd wszytko dobrze.
Będziemy trzymać kciuki ✊

Od czasu do czasu mnie też tak boli.

No i ja się w końcu pochwale moja kruszynka ❤️ Mamy prawie 7 cm (6,8) dziś 13 równy tydzień wiec jutro wkraczamy w 14 wow 😜🥰 wszystko prawidłowo na usg prenatalnym żadnych uwag zdrowa dzidzia. Najważniejsze, ze krwiak się całkowicie wchłonął juuupi nie ma po nim śladu 😀 mąż nie mógł wejść ze mną niestety ale całe usg dostałam na pendrivie wiec widzieli już rodzice no i mąż również cudowny filmik jak wszystko mierzył lekarz i jak cudownie podskakiwała i kopała bo.... prawdodpobnie dziewczynka 😍🥰😜
Gratuluje 😍 ale już dużą dziewczynka 🥰

@martini6 gratuluję ślicznej córeczki! I że krwiak się wchłonął :) i wejścia w drugi trymestr! Brzmi dumnie :)

Dziewczyny książka do czytania mi się skończyła a mdłości nadal nie 😭
Z tego wszystkiego dowiedziałam się że dopasowanie trzech fotelików do mojego samochodu na wizycie w fotelik.info w Warszawie zajmie trzy godziny! Ale co tam, będzie dopasowane i do auta i do moich dwóch chudziaków, kupione na miejscu i już :) jakoś koniec października początek listopada pojedziemy.

A ja mam dziś kiepski dzień. Psychicznie kiepski. Mam problemy z synkiem. Staramy się o wczesne wspomaganie rozwoju bo młody zdecydowanie odstaje od swoich rówieśników i dziś mieliśmy spotkanie z pedagogiem i logopeda. Młody kompletnie nie współpracował. Nie słuchał pan, nie wykonywał poleceń, odwracał się, pokazywał drzwi i chcial stamtąd wyjsc. Przykro mi, że on jest taki trudny. Jak nie jest po jego myśli to nie idzie go przekonać. Ehhh..
Po wizycie dalam mu biszkopcik (tylko to potrafi zjeść) i zaczal się dusić i zarzygal sobie kurtkę, całe spodnie, buty i wozek. Musiałam po drodze kupić nowe spodnie bo było zimno a my daleko od domu.. Nie mam czasem siły do niego 😔
Z tego stresu boli mnie brzuch i głowa. Oj to nie jest nasz dobry dzień :( do tego hormony ciążowe nie pomagają i płakać mi się chce z tego wszystkiego..

reklama
A wczoraj nie było nic lepiej. Mieliśmy spotkanie w poradni rehabilitacyjnej i młody też zaczął płakac jak tylko przekroczyliśmy prog budynku a skończył jak wyszliśmy. Nikt go tam nawet nie dotykal, bo to była tylko obserwacja i rozmowa. Jest mi ciężko z tym, że on nie umie się dostosować do nowych sytuacji, jest taki wrażliwy, że nie wiem jak on sobie w życiu poradzi.. Rozumiem, że taka wizyta może być stresująca dla dziecka ale żeby aż tak? Cały czas przy nim jestem, trzymam go a on wpada w taką panikę, że nie idzie tego zahamowac.. Ehh..

Do góry