Taki jest planNo ja tez trochę sfolgowałam, jednak ten pierwszy trymestr jest bardzo ważny i trzeba odpoczywać[emoji110][emoji4]
Takze kochana proszę się zastosować do zaleceń lekarza i na kanapę [emoji1787]
reklama
Ilona 88
Fanka BB :)
Dziś miałam prenatalne i w usg wszystko dobrze,Na razie mam wynik tylko z samego usg i jest 1:4xxx, z pappa bede miala wynik w przyszłym tygodniu. Ciekawe jak sie zmieni.
A u Ciebie?
Ale pappa to rzeczywiście wydaje mi sie średni wskaźnik. To usg przede wszystkim chyba ma znaczenie zwlaszcza obecność kostki nosowej i budowa serca. No i NT oczywiście, ale to tez różnie z tym jest.
Nt: 1,3mm
Kość nosowa widoczna
przepływy też ok
A ryzyko 21 podstawowe 1:533
Skorygowane1:762
Pappa z krwi wyszła mi trochę nisko
I tak się trochę martwię....
PannaAdrianna
Mam nadzieje, że zawsze będzie chętnie pozował... pełen urokuCiekawa jestem kiedy mój synek przestanie lubić zdjęcia narazie od "urodzenia" chętnie pozuje, dzisiaj kończy 3 lata i 4 miesiące
ElaStyczna
Dziewczyny, macie tak ze jak chodzicie to bola was plecy tak nisko nad pupa? Od 3 dni coraz mocniej mnie tak boli. Dzisiaj doszlo podbrzusze i juz mam okropne mysli. Takie bole mialam zazwyczaj drugiego dnia miesiaczki.. Plamien nie mam. Dzisiaj mam 10+5
LadyNegra
Lekarz już mnie wcześniej namówił, bo co prawda do niego chodzę prywatnie, ale mam też pakiet w Medicover i tam dostałam skierowanie na Pappa i wolna beta więc zrobiłam i dziś wrzucił wszystko do systemu i wyszło że wszystko okKochana teraz mi powiedz, czy skoro tak Ci wyszło na USG prenatalnym to decydujesz się na te pappa itp?
Jaki słodki cukierek [emoji3059]
Martaa24
A jakie miałaś CRL do tego NT?Dziś miałam prenatalne i w usg wszystko dobrze,
Nt: 1,3mm
Kość nosowa widoczna
przepływy też ok
A ryzyko 21 podstawowe 1:533
Skorygowane1:762
Pappa z krwi wyszła mi trochę nisko
I tak się trochę martwię....
Ja mialam NT 1,82 dla długości jakos 69mm
A na te wyniki z krwi to zupełnie nie umiem patrzeć, bo dziecię jest troche większe niz na przypadający moj tydzien i dzień dlatego nawet tego nie analizuję tylko poczekam na wynik od lekarza.
EvilDesiree
Czyli styl leniwej królowej [emoji13]Wróciłam od lekarza na całe szczęście z dzieckiem wszytsko ok, rośnie nie ma żadnego krwiaka, ale lekarz i tak kazał się oszczędzać, nie sprzątać, raczej prowadzić kanapowy tryb życia aż do prenatalnych [emoji846]
I bardzo dobrze [emoji3590]
martini6
No i ja się w końcu pochwale moja kruszynka Mamy prawie 7 cm (6,8) dziś 13 równy tydzień wiec jutro wkraczamy w 14 wow wszystko prawidłowo na usg prenatalnym żadnych uwag zdrowa dzidzia. Najważniejsze, ze krwiak się całkowicie wchłonął juuupi nie ma po nim śladu mąż nie mógł wejść ze mną niestety ale całe usg dostałam na pendrivie wiec widzieli już rodzice no i mąż również cudowny filmik jak wszystko mierzył lekarz i jak cudownie podskakiwała i kopała bo.... prawdodpobnie dziewczynka
Załączniki
LadyNegra
Pięknie, serdeczne gratulacjeNo i ja się w końcu pochwale moja kruszynka ❤ Mamy prawie 7 cm (6,8) dziś 13 równy tydzień wiec jutro wkraczamy w 14 wow wszystko prawidłowo na usg prenatalnym żadnych uwag zdrowa dzidzia. Najważniejsze, ze krwiak się całkowicie wchłonął juuupi nie ma po nim śladu mąż nie mógł wejść ze mną niestety ale całe usg dostałam na pendrivie wiec widzieli już rodzice no i mąż również cudowny filmik jak wszystko mierzył lekarz i jak cudownie podskakiwała i kopała bo.... prawdodpobnie dziewczynka
reklama
Ilona 88
70,0mmA jakie miałaś CRL do tego NT?
Ja mialam NT 1,82 dla długości jakos 69mm
A na te wyniki z krwi to zupełnie nie umiem patrzeć, bo dziecię jest troche większe niz na przypadający moj tydzien i dzień dlatego nawet tego nie analizuję tylko poczekam na wynik od lekarza.
Według lekarza w usg wszystko jest prawidłowe, tak sobie myślę ze może jednak robi różnicę jak się robi test pappa z krwi tydzień szybciej...