reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Na razie mam wynik tylko z samego usg i jest 1:4xxx, z pappa bede miala wynik w przyszłym tygodniu. Ciekawe jak sie zmieni.
A u Ciebie?

Ale pappa to rzeczywiście wydaje mi sie średni wskaźnik. To usg przede wszystkim chyba ma znaczenie zwlaszcza obecność kostki nosowej i budowa serca. No i NT oczywiście, ale to tez różnie z tym jest.
Dziś miałam prenatalne i w usg wszystko dobrze,
Nt: 1,3mm
Kość nosowa widoczna
przepływy też ok
A ryzyko 21 podstawowe 1:533
Skorygowane1:762
Pappa z krwi wyszła mi trochę nisko
I tak się trochę martwię....

Dziewczyny, macie tak ze jak chodzicie to bola was plecy tak nisko nad pupa? Od 3 dni coraz mocniej mnie tak boli. Dzisiaj doszlo podbrzusze i juz mam okropne mysli. Takie bole mialam zazwyczaj drugiego dnia miesiaczki.. Plamien nie mam. Dzisiaj mam 10+5

Kochana teraz mi powiedz, czy skoro tak Ci wyszło na USG prenatalnym to decydujesz się na te pappa itp?
Jaki słodki cukierek [emoji3059]
Lekarz już mnie wcześniej namówił, bo co prawda do niego chodzę prywatnie, ale mam też pakiet w Medicover i tam dostałam skierowanie na Pappa i wolna beta więc zrobiłam i dziś wrzucił wszystko do systemu i wyszło że wszystko ok 👌

Dziś miałam prenatalne i w usg wszystko dobrze,
Nt: 1,3mm
Kość nosowa widoczna
przepływy też ok
A ryzyko 21 podstawowe 1:533
Skorygowane1:762
Pappa z krwi wyszła mi trochę nisko
I tak się trochę martwię....
A jakie miałaś CRL do tego NT?
Ja mialam NT 1,82 dla długości jakos 69mm

A na te wyniki z krwi to zupełnie nie umiem patrzeć, bo dziecię jest troche większe niz na przypadający moj tydzien i dzień dlatego nawet tego nie analizuję tylko poczekam na wynik od lekarza.

No i ja się w końcu pochwale moja kruszynka ❤️ Mamy prawie 7 cm (6,8) dziś 13 równy tydzień wiec jutro wkraczamy w 14 wow 😜🥰 wszystko prawidłowo na usg prenatalnym żadnych uwag zdrowa dzidzia. Najważniejsze, ze krwiak się całkowicie wchłonął juuupi nie ma po nim śladu 😀 mąż nie mógł wejść ze mną niestety ale całe usg dostałam na pendrivie wiec widzieli już rodzice no i mąż również cudowny filmik jak wszystko mierzył lekarz i jak cudownie podskakiwała i kopała bo.... prawdodpobnie dziewczynka 😍🥰😜

Załączniki

• F7A62BFF-16CE-4EDC-89D6-9FA66458304F.jpeg
    F7A62BFF-16CE-4EDC-89D6-9FA66458304F.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 102
  • 6F17C0C0-D8C0-48DE-8C7A-002BFEDAE834.jpeg
    6F17C0C0-D8C0-48DE-8C7A-002BFEDAE834.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 100
  • BE2C375D-4B6C-4E0C-8E8D-440A6F5CD6DE.jpeg
    BE2C375D-4B6C-4E0C-8E8D-440A6F5CD6DE.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 97
No i ja się w końcu pochwale moja kruszynka ❤ Mamy prawie 7 cm (6,8) dziś 13 równy tydzień wiec jutro wkraczamy w 14 wow 😜🥰 wszystko prawidłowo na usg prenatalnym żadnych uwag zdrowa dzidzia. Najważniejsze, ze krwiak się całkowicie wchłonął juuupi nie ma po nim śladu 😀 mąż nie mógł wejść ze mną niestety ale całe usg dostałam na pendrivie wiec widzieli już rodzice no i mąż również cudowny filmik jak wszystko mierzył lekarz i jak cudownie podskakiwała i kopała bo.... prawdodpobnie dziewczynka 😍🥰😜
Pięknie, serdeczne gratulacje 😘😘😘

reklama
A jakie miałaś CRL do tego NT?
Ja mialam NT 1,82 dla długości jakos 69mm

A na te wyniki z krwi to zupełnie nie umiem patrzeć, bo dziecię jest troche większe niz na przypadający moj tydzien i dzień dlatego nawet tego nie analizuję tylko poczekam na wynik od lekarza.
70,0mm
Według lekarza w usg wszystko jest prawidłowe, tak sobie myślę ze może jednak robi różnicę jak się robi test pappa z krwi tydzień szybciej...

Do góry