reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A co do łóżeczka, będziemy mieli zwykle szczebelkowe w naszej sypialni przez ok 4mce. Potem do swojego pokoiku. Nie śpimy razem z dzieckiem bo mamy za małe lozko na to a poza tym balabym się że przez sen przygniote, pamiętam jak przy młodszym się wybudzilam wystraszona że śpię na dziecku a się okazało że na automacie po karmieniu dziecko odniosłam do łóżeczka i zasnęłam nie rejestrując tego faktu :) dostawki do łóżka mnie nie przekonują, balabym się o stabilność, że jak się oprę to fiknie razem z dzieckiem albo że przez sen odsune czy coś, a poza tym ceny są dosyć wysokie. Tak samo kosze czy miniłóżeczka - mam na uwadze że mam w domu dwa nadal jednak małe tornada i chce żeby wszystko było jak najbardziej stabilne :) że jak będą chcieli pomagać czy zajrzeć czy coś to szanse na przewrócenie czegokolwiek z dzidziusiem będą znikome.
Też bym. Strasznie chciała zwykle łóżeczko ale niestety w naszym pokoju się ono nie zmieści a nie widzi mi się też by noworodek spał na początku z starszkiem bo się będą nawzajem budzić... Moja córka śpi jak królik pod miedzą

reklama
Wiecie co to by było pierwsze dziecko, młodszego rodzeństwa nie miałam, więc się kompletnie nie znam na tym. Nie wiem na co patrzeć kupując wózek oprócz tego żeby np dobrze się prowadził :D zaczęłam właśnie czytać różne wpisy na ten temat, żeby miec jakiekolwiek pojęcie. Póki co u mnie nr 1 (pod względem wizualnym) jest ten ze zdjęcia. Ale nie znam ani firmy ani tego wózka. Koleżanka też żadna go nie miała.. Ale jest piękny :)
Niooo o wózek piękny, ciekawe jak w praktyce by się spisał.

Mi sie podoba ten sam tylko w tej wersji kolorystycznej. Ma jakis urok 😂 kolo 2 tys kosztuje. Ogolnie powiem ze wozki czasem przegladam ale ze wrzesien/pazdziernik sie chcemy przeprowadzsc a nie mamy jeszcze nic na oku to ciezko mi powiedziec za czym sie musimy rozgladnac bo wiadomo jak jest winda czy mieszkanie na parterze to problemu z ciezarem wozka nie ma no ale jak juz trzeba wniesc to pojawia sie duzy problem bo ja mam przepukline, noszenie jest absolutnie zabronione no i nie wiem...bedziemy szukac mieszkania az znajdziemy na parterze albo z windą chyba 😂😂😂 ewentualnie wozkownia ale wolalabum miec jednak wozeczeknu siebie
Piękny😊

My dla synka wybraliśmy wózek 2w1 coletto florino, ale w sumie później kupiliśmy spacerówkę coletto joggy. Jeśli chodzi o tą firmę to bardzo polecam. Zostały mi te wózki i myślę, że będą pasować i dla chłopca i dziewczynki.
Spacerówkę mamy szarą.

Załączniki

• Screenshot_20200527-111005.jpg
    Screenshot_20200527-111005.jpg
    223,2 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_20200527_111408.jpg
    IMG_20200527_111408.jpg
    113,9 KB · Wyświetleń: 62
Apropo wózków. Jaki lepiej kupić (kompletnie się nie znam) 2w1 czy 3w1? Podobno foteliki w zestawie 3w1 są kiepskiej jakości i lepiej kupić oddzielnie.. To prawda? Czy któraś ma zestaw 3w1 i jest zadowolona?
Ja mam egg 2w1 I do tego cybex Cloud z plus fotelik.

Co do wózków to ja polecam sprawdzić w którym miejscu jest pas przy pupile dziecka. Musi być dość blisko pleców wózka.. mialam taki co ten pas był dalej I dziecko ciągle zjeżdżalo. Mój egg stelaże składa się na malutki I ma pasek że można wnieść jak torbę i gondola w ręce lub spacerowka. Nie jest ciężko. Ja to nawet do auta składać nie muszę haha.

Dobre są też bugaboo Fox I buffalo wlasnie.

reklama
Do góry