reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Uuu współczuje ja dziś brałam tabletkę i mi się zatrzymała w połowie i tez cofka ale szybko woda duża ilością popijam i udało się bez.... współczuje 😢
Wczoraj czulam sie zbyt dobrze zeby moglo to trwac wiecznie. Dzis nadrobie za wczoraj samopoczuciem pewnie...

Tez dzisiaj bylam :D az pisnęłam jak mi sie wbiła... 😮😂
Ja bylam w piatek i trafila mi sie tak mega mila pani jeszcze sie pyta czy nie chce sie polozyc zeby mi bylo wygodniej 🥰 ale nie wydziwiałam 😂 tak mnie zagadała i byla niesamowicie delikatna ze nie wiem nawet kiedy mi sie wkuła, dopiero jak mi zaklejała wacik to sie otrząsnelamze po wszytkim
Pierwszy raz tak mialam 😅

Ja wizyta jutro o 14 a prenatalne za tydzien w czwartek 😍😍😍

Ja też mam prenatalne w przyszły czwartek :D Widzę Piernik98, że bardzo podobnie nam wszystko wypada 🥰 Nie martw się tym zapaleniem pęcherza, to częste w ciąży i są na to bezpieczne leki. Grunt to szybka reakcja :)

Wy też boicie się robić jakiekolwiek zakupy dla swoich fasolek?
Bo chcialabym wydatki rozłożyć w czasie...ale strasznie się boję...

I już kilka świetnych ofert na olx poszło w siną dal...

Ja się boję, chociaż mam już w przeglądarce zakładkę, w której zapisuję linki do różnych pięknych ciuszków czy akcesoriów :) Może po prenatalnych sobie pozwolę na kilka drobnych zakupów...

Co do spania to w naszej sypialni nie zmieści się łóżeczko i dostawka, a że mamy tylko 2 pokoje (sypialnia i pokój dzienny z aneksem kuchennym) to maluch musi mieszkać z nami. Myślę, że zdecydujemy się na normalne łóżeczko, a na początku maluch pewnie będzie spał z nami, bo mamy spory materac. Wiem, że to kontrowersyjne, ale wydaje mi się bardzo naturalne i intuicyjne :)

Ja też mam prenatalne w przyszły czwartek :D Widzę Piernik98, że bardzo podobnie nam wszystko wypada 🥰 Nie martw się tym zapaleniem pęcherza, to częste w ciąży i są na to bezpieczne leki. Grunt to szybka reakcja :)

Ja się boję, chociaż mam już w przeglądarce zakładkę, w której zapisuję linki do różnych pięknych ciuszków czy akcesoriów :) Może po prenatalnych sobie pozwolę na kilka drobnych zakupów...

Co do spania to w naszej sypialni nie zmieści się łóżeczko i dostawka, a że mamy tylko 2 pokoje (sypialnia i pokój dzienny z aneksem kuchennym) to maluch musi mieszkać z nami. Myślę, że zdecydujemy się na normalne łóżeczko, a na początku maluch pewnie będzie spał z nami, bo mamy spory materac. Wiem, że to kontrowersyjne, ale wydaje mi się bardzo naturalne i intuicyjne :)
Tez zauwazylam 😂 przypomnij sie ktory tydzien i dzien?

A co do łóżeczka, będziemy mieli zwykle szczebelkowe w naszej sypialni przez ok 4mce. Potem do swojego pokoiku. Nie śpimy razem z dzieckiem bo mamy za małe lozko na to a poza tym balabym się że przez sen przygniote, pamiętam jak przy młodszym się wybudzilam wystraszona że śpię na dziecku a się okazało że na automacie po karmieniu dziecko odniosłam do łóżeczka i zasnęłam nie rejestrując tego faktu :) dostawki do łóżka mnie nie przekonują, balabym się o stabilność, że jak się oprę to fiknie razem z dzieckiem albo że przez sen odsune czy coś, a poza tym ceny są dosyć wysokie. Tak samo kosze czy miniłóżeczka - mam na uwadze że mam w domu dwa nadal jednak małe tornada i chce żeby wszystko było jak najbardziej stabilne :) że jak będą chcieli pomagać czy zajrzeć czy coś to szanse na przewrócenie czegokolwiek z dzidziusiem będą znikome.

Tez zauwazylam 😂 przypomnij sie ktory tydzien i dzien?

Według OM mam dzisiaj 11 + 3 i termin na 13.12 :)
Na wydruku z USG miałam 4 dni młodszą ciążę, ale lekarz nie brał tego pod uwagę i posługiwał się tym terminem z OM. Może na prenatalnych dowiem się co i jak z tą datą... A Tobie jak wypada?

Według OM mam dzisiaj 11 + 3 i termin na 13.12 :)
Na wydruku z USG miałam 4 dni młodszą ciążę, ale lekarz nie brał tego pod uwagę i posługiwał się tym terminem z OM. Może na prenatalnych dowiem się co i jak z tą datą... A Tobie jak wypada?
A to u mnie 11+2 i termin 14.12 😅 idziemy na rowni 😂

reklama

W naszej też się nie zmieści łóżeczko 🤷‍♀️😅 dlatego myślę o dostawce co do spania w wspólnym łóżku u nas odpada mamy za mała rogówkę na 3 osoby 😅 Córeczka z nami też nie spała ale nie tylko dlatego że łóżko za małe bo spałam na wersalce w jej pokoju na początku ake dlatego że była wczesniakiem i spała bezpiecznie w swoim łóżeczku z monitorem oddechu

Do góry