reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Uuu współczuje ja dziś brałam tabletkę i mi się zatrzymała w połowie i tez cofka ale szybko woda duża ilością popijam i udało się bez.... współczuje 😢
Wczoraj czulam sie zbyt dobrze zeby moglo to trwac wiecznie. Dzis nadrobie za wczoraj samopoczuciem pewnie...

Tez dzisiaj bylam :D az pisnęłam jak mi sie wbiła... 😮😂
Ja bylam w piatek i trafila mi sie tak mega mila pani jeszcze sie pyta czy nie chce sie polozyc zeby mi bylo wygodniej 🥰 ale nie wydziwiałam 😂 tak mnie zagadała i byla niesamowicie delikatna ze nie wiem nawet kiedy mi sie wkuła, dopiero jak mi zaklejała wacik to sie otrząsnelamze po wszytkim
Pierwszy raz tak mialam 😅

Ja wizyta jutro o 14 a prenatalne za tydzien w czwartek 😍😍😍

Ja też mam prenatalne w przyszły czwartek :D Widzę Piernik98, że bardzo podobnie nam wszystko wypada 🥰 Nie martw się tym zapaleniem pęcherza, to częste w ciąży i są na to bezpieczne leki. Grunt to szybka reakcja :)

Wy też boicie się robić jakiekolwiek zakupy dla swoich fasolek?
Bo chcialabym wydatki rozłożyć w czasie...ale strasznie się boję...

I już kilka świetnych ofert na olx poszło w siną dal...

Ja się boję, chociaż mam już w przeglądarce zakładkę, w której zapisuję linki do różnych pięknych ciuszków czy akcesoriów :) Może po prenatalnych sobie pozwolę na kilka drobnych zakupów...

Co do spania to w naszej sypialni nie zmieści się łóżeczko i dostawka, a że mamy tylko 2 pokoje (sypialnia i pokój dzienny z aneksem kuchennym) to maluch musi mieszkać z nami. Myślę, że zdecydujemy się na normalne łóżeczko, a na początku maluch pewnie będzie spał z nami, bo mamy spory materac. Wiem, że to kontrowersyjne, ale wydaje mi się bardzo naturalne i intuicyjne :)

Ja też mam prenatalne w przyszły czwartek :D Widzę Piernik98, że bardzo podobnie nam wszystko wypada 🥰 Nie martw się tym zapaleniem pęcherza, to częste w ciąży i są na to bezpieczne leki. Grunt to szybka reakcja :)

Ja się boję, chociaż mam już w przeglądarce zakładkę, w której zapisuję linki do różnych pięknych ciuszków czy akcesoriów :) Może po prenatalnych sobie pozwolę na kilka drobnych zakupów...

Co do spania to w naszej sypialni nie zmieści się łóżeczko i dostawka, a że mamy tylko 2 pokoje (sypialnia i pokój dzienny z aneksem kuchennym) to maluch musi mieszkać z nami. Myślę, że zdecydujemy się na normalne łóżeczko, a na początku maluch pewnie będzie spał z nami, bo mamy spory materac. Wiem, że to kontrowersyjne, ale wydaje mi się bardzo naturalne i intuicyjne :)
Tez zauwazylam 😂 przypomnij sie ktory tydzien i dzien?

A co do łóżeczka, będziemy mieli zwykle szczebelkowe w naszej sypialni przez ok 4mce. Potem do swojego pokoiku. Nie śpimy razem z dzieckiem bo mamy za małe lozko na to a poza tym balabym się że przez sen przygniote, pamiętam jak przy młodszym się wybudzilam wystraszona że śpię na dziecku a się okazało że na automacie po karmieniu dziecko odniosłam do łóżeczka i zasnęłam nie rejestrując tego faktu :) dostawki do łóżka mnie nie przekonują, balabym się o stabilność, że jak się oprę to fiknie razem z dzieckiem albo że przez sen odsune czy coś, a poza tym ceny są dosyć wysokie. Tak samo kosze czy miniłóżeczka - mam na uwadze że mam w domu dwa nadal jednak małe tornada i chce żeby wszystko było jak najbardziej stabilne :) że jak będą chcieli pomagać czy zajrzeć czy coś to szanse na przewrócenie czegokolwiek z dzidziusiem będą znikome.

Tez zauwazylam 😂 przypomnij sie ktory tydzien i dzien?

Według OM mam dzisiaj 11 + 3 i termin na 13.12 :)
Na wydruku z USG miałam 4 dni młodszą ciążę, ale lekarz nie brał tego pod uwagę i posługiwał się tym terminem z OM. Może na prenatalnych dowiem się co i jak z tą datą... A Tobie jak wypada?

Według OM mam dzisiaj 11 + 3 i termin na 13.12 :)
Na wydruku z USG miałam 4 dni młodszą ciążę, ale lekarz nie brał tego pod uwagę i posługiwał się tym terminem z OM. Może na prenatalnych dowiem się co i jak z tą datą... A Tobie jak wypada?
A to u mnie 11+2 i termin 14.12 😅 idziemy na rowni 😂

reklama

W naszej też się nie zmieści łóżeczko 🤷‍♀️😅 dlatego myślę o dostawce co do spania w wspólnym łóżku u nas odpada mamy za mała rogówkę na 3 osoby 😅 Córeczka z nami też nie spała ale nie tylko dlatego że łóżko za małe bo spałam na wersalce w jej pokoju na początku ake dlatego że była wczesniakiem i spała bezpiecznie w swoim łóżeczku z monitorem oddechu

Do góry