reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ja dzisiaj wkroczyłam w 10 tydzień 😁 po dwóch dniach umierania od wymiotów dzisiaj względna poprawa (zasługa kropelek przeciwwymiotnych), mdli leciutko, śniadanie zostało w brzuchu, cyce jak donice, a mąż patrzy na brzuch i mówi że ja to w ogóle nie rosnę w tej ciąży 🤔 schudłam dwa kilo więc gdzie miałam urosnąć? Przyszła dzisiaj pufa-worek taka gigantyczna żółciutka turbo wygodna 😁 stówkę kosztowała nie sądziłam że będzie taka świetna i duza! Chłopakom też się podoba haha 😁 kupilam z myślą o wygodzie siedzenia z dużym brzuchem, rodzice mieli taką u siebie jak siostra jeszcze z nimi mieszkała i uwielbiałam w niej przesiadywać w ciąży :) idealnie dopasowywała się do ciała jednocześnie podpierając brzuch że wszystkich stron :) polecam ;)

Daj linka do poduchy 😍

@Piernik powodzenia na wizycie:)

Witaj @PanBudka👍

Ja ze swojego doswiaczenia wózkowego powiem,że ważna jest buda,szczególnie w spacerówce,musi chronic przed wiatrem i słońcem,gdy dziecko jedzie przodem.
Ja miałam wózki z troszkę za krotką budą,to był ich jedyny minus.
Miałam Mutsy evo nomand 2 w 1 z regulowaną rączką ,stelaż aluminiowy,więc lekki,po złożeniu zajmuje mało miejsca, do tego adaptery do fotelika maxi cosi,spacerówkę można ustawić przód /tył :)dla mnie wózek był w sam raz nie za mały i nie za duży, dał radę w różnych warunkach:) w spacerówce mogłaby byc ciut dłuższa buda.
Screenshot_2020-05-27-12-15-07.png
A wózek "parasolka" czyli juz dla dobrze siedzącego bobasa, kupiłam Mclarena edycja BMW☺😍jest świetny,ale drogi.
Porownajcie sobie budy tych dwoch Mclaren'ów na zdjeciach( 2 i 3 zdj) pierwszy to mój( tam jest zamek przy budzie,wiec wydluza się jeszcze o jakies 4-5 cm)a drugi z budą która byłaby najlepsza.
Screenshot_2020-05-27-12-25-18.png
Screenshot_2020-05-27-12-24-36.png

@Piernik powodzenia na wizycie:)

Witaj @PanBudka👍

Ja ze swojego doswiaczenia wózkowego powiem,że ważna jest buda,szczególnie w spacerówce,musi chronic przed wiatrem i słońcem,gdy dziecko jedzie przodem.
Ja miałam wózki z troszkę za krotką budą,to był ich jedyny minus.
Miałam Mutsy evo nomand 2 w 1 z regulowaną rączką ,stelaż aluminiowy,więc lekki,po złożeniu zajmuje mało miejsca, do tego adaptery do fotelika maxi cosi,spacerówkę można ustawić przód /tył :)dla mnie wózek był w sam raz nie za mały i nie za duży, dał radę w różnych warunkach:) w spacerówce mogłaby byc ciut dłuższa buda.
Zobacz załącznik 1125223
A wózek "parasolka" czyli juz dla dobrze siedzącego bobasa, kupiłam Mclarena edycja BMW☺😍jest świetny,ale drogi.
Porownajcie sobie budy tych dwoch Mclaren'ów na zdjeciach( 2 i 3 zdj) pierwszy to mój( tam jest zamek przy budzie,wiec wydluza się jeszcze o jakies 4-5 cm)a drugi z budą która byłaby najlepsza.
Zobacz załącznik 1125224
Zobacz załącznik 1125225
Tak zgadzam sie, taka duza buda to podstawa, bo inaczej to potem jest zaslanianie jakimis durnymi kocykami, co zreszta jest niebezpieczne dla dziecka.
Dziś się bejbis tak mocno poruszył że aż mnie obudził ze snu :o szok jaka już silna dzidziunia.

Pojutrze już pojutrze usg.. A ten czas tak wolno mi leci.
No ten Twoj bejbik to juz chyba ma dobre parych centymetrow, a jak sa dwa to juz w ogole 😁

Madre mía dziewczyny umieram dzis znowu na migrene 😥 nie moge w to uwierzyc, w tamtym tygodniu 4 dni migreny a teraz znowu 😢 A do tego mam dzis sporo pracy przy tortach.

W naszej też się nie zmieści łóżeczko 🤷‍♀️😅 dlatego myślę o dostawce co do spania w wspólnym łóżku u nas odpada mamy za mała rogówkę na 3 osoby 😅 Córeczka z nami też nie spała ale nie tylko dlatego że łóżko za małe bo spałam na wersalce w jej pokoju na początku ake dlatego że była wczesniakiem i spała bezpiecznie w swoim łóżeczku z monitorem oddechu
Hej :) też jestem mamą wcześniaka. Jaki był u Ciebie powód przedwczesnego porodu jeśli mogę się zapytać? Mi odeszły wody w 28 tc. Bardzo się teraz boje o moją drugą ciążę, masz zalecone jakieś dodatkowe badania?

A to u mnie 11+2 i termin 14.12 😅 idziemy na rowni 😂
Mam podobnie 11+1 i termin na 15.12😊

Ja też 11+1 ☺ i termin na 15.12 , będziemy rodzić razem😄

Dziś się bejbis tak mocno poruszył że aż mnie obudził ze snu :o szok jaka już silna dzidziunia.

Pojutrze już pojutrze usg.. A ten czas tak wolno mi leci.

Matko czekam na to twoje usg jak na swoje😁ciekawe co tam chowasz w brzuszku😄

Tak zgadzam sie, taka duza buda to podstawa, bo inaczej to potem jest zaslanianie jakimis durnymi kocykami, co zreszta jest niebezpieczne dla dziecka.

No ten Twoj bejbik to juz chyba ma dobre parych centymetrow, a jak sa dwa to juz w ogole 😁

Madre mía dziewczyny umieram dzis znowu na migrene 😥 nie moge w to uwierzyc, w tamtym tygodniu 4 dni migreny a teraz znowu 😢 A do tego mam dzis sporo pracy przy tortach.

Współczuję migren, pijesz dużo wody?
Nie wyobrażam sobie z takim bólem głowy robić cokolwiek.

Myslalam ze moj maluszek sie tak chowa ze nie moge go od soboty na detektorze wylapac w sensie dzwieku bo tetno lapalo po czym dzis wpadlam na to dlaczego tak bylo. Uzywalam zlych sluchawek 😂😂😂 i zalozylam oryginalne od zestawu i od razu slyszalam bicie nawet nie musialam specjalnie szukac i dociskac detektora...a nie powiem mialam stresa troche czemu nie slychac 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Wlasnie wyruszam w droge do lekarza. Godzina przede mna...

Hej :) też jestem mamą wcześniaka. Jaki był u Ciebie powód przedwczesnego porodu jeśli mogę się zapytać? Mi odeszły wody w 28 tc. Bardzo się teraz boje o moją drugą ciążę, masz zalecone jakieś dodatkowe badania?
Jaki powód? Hmm od 28 tygodnia Moje córce się spieszyło już na świat była nisko w kanale rodnym i miałam już rozwarcie na 2cm. Pierwszy pobyt w szpitalu i sterydy na płuca po tyg wyszłam z szpitala z nakazem leżenia bo nic się nie działo. W 32 tyg wrocilam do szpitala na obserwacje po 3 dniach wróciłam z nowu do domu a w 36tyg nagle mi się zaczęły sączyć wody i nagle cc. U mnie najprawdopodobniej powodem była nie wydolna szyjka przez wcześniejszy zabieg łyżeczkowania. Zaleceń na razie brak lecz lekarz coś wspominal że najprawoddodobniej beda mi zakładać pessar. Z którego tyg masz Malucha?

reklama
Do góry