EvilDesiree
Fanka BB :)
Nie, no idealnie [emoji4] będziesz chyba 12+3 wtedyTeż jeszcze mam 5 czerwca mam nadzieje, że nie za wcześnie się umówiłam? Dziś jest 8+4
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie, no idealnie [emoji4] będziesz chyba 12+3 wtedyTeż jeszcze mam 5 czerwca mam nadzieje, że nie za wcześnie się umówiłam? Dziś jest 8+4
Byłam u lekarza, okazało się że miała małego krwiaka wielkości 0,68 cm który odpadł stąd plamienie. Dziecku nic nie jest dostałam Duphaston i mam mieć kontrolę za tydzień
Ciąża jest tak odmiennym stanem ze można się spodziewać różnych sytuacji, zasłabnięcia , omdlenia to zupełnie normalne zjawisko u ciężarnych. Wpływ na to może mieć szereg czynników jak szybkie zmiany ciśnienia ortostatycznego , spadki lub wzrost glikemii, zmiana temperatury otoczenia( szybkie rozgrzanie organizmu) , niedotlenienie wywołane zmęczeniem , odwodnienie , zmęczenie organizmu przez zwiększony przepływ krwi itd dlatego właśnie każda ciężarna musi być świadoma tego ze może nie być w stanie zasuwać jak motorek i trzeba będzie trochę przystopować i zwolnić tępo . I to jest fizjologia z która nie należy się spierać.Tez tak mi się wydaje dobrze ze wizyta w czwartek bo człowiek już wariuje co nowe jakieś objawy :/
To ciekawe czy u mnie będzie widać... ważę prawie 100 [emoji848]Ja już po wizycie, z dzidzą wszytsko w poarzdku, tylko szyjka krótka ma tylko 29mm.
Zdjęć żadnych nie mamy [emoji17] prenatalne przełożone na za tydzień bo nic nie było widać [emoji17] za gruba jestem
Po porannym krwawieniu nie ma już śladu
No ja „problemów” tez nie miałam. Miałam przed ciaza 3.25 i ze względu na plany ciazowe dostałam lek bo najlepiej mieć w ciąży poniżej 2. Wszystkie inne parametry w normie i usg tarczycy prawidłowe.Nigdy nie miałam problemów z tarczycą w przeszłości. Ostatnio badałam TSH jakoś rok temu przy okazji jakichs badań okresowych.
Zmierzył mi szyję, zbadał tarczyce palpacyjnie, zbadal oczodoly, zebrał wywiad i stwierdził, że wszystko ok.
Wg norm mojego laboratorium TSH również miałam w normie ale jak na babkę w ciąży to za wysokie.
To moje pierwsze spotkanie z endokrynologiem [emoji4] to ja nie wiem jak powinno być [emoji4]No ja „problemów” tez nie miałam. Miałam przed ciaza 3.25 i ze względu na plany ciazowe dostałam lek bo najlepiej mieć w ciąży poniżej 2. Wszystkie inne parametry w normie i usg tarczycy prawidłowe.
miesiac temu Już w ciąży podskoczyło fo 4.65 i dostałam dawkę 75. Po 4 tygodniach już mam 1,17 i zmieniona dawkę. Gdyby mi dawki nie dostosowali miałabym poniżej normy a z kolei t4 pewnie poszłoby ponad górna granice.
jestem po prostu zdziwiona bo wszyscy, których znam przy jakiejkolwiek dawce leku maja badaniaco 4 tyg dopóki nie ma pewności ze się trzyma stabilnie. Nawet mój kot z nadczynnością tarczycy ma badania co miesiąc
Według mnie idealnie. Ja umówiłam właśnie na 18 czerwca i to będzie 12t1d. Prenatalne robi się między 11tc a 13t6d. Także będzie okejJeszcze pytanie o prenatalne. Jak idziecie na badania to w którym tyg będziecie? Ja się zapisałam i według moich wyliczeń powinno być 12+2 chyba będzie ok? Czy to za wcześnie?
No tak my jesteśmy w tym samym terminie 8+ no to ja mam badania dzień po TobieWedług mnie idealnie. Ja umówiłam właśnie na 18 czerwca i to będzie 12t1d. Prenatalne robi się między 11tc a 13t6d. Także będzie okej