reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny które duża musiały leżeć pytanie ... po raz 2 tak mi się zdarzyło dzisiaj, wczoraj po raz 1. Wczoraj wzielam prysznic, ogoliłam się, umylam włosy wysuszylam i poszłam robić szaszłyki na grilla i w chwili zrobiło mi się tak słabo jak bym miała zemdleć za raz. Kołatanie serca i uczucie ze za raz upadnę musiałam przerwać i iść sie położyć ale myślałam ze to może za dużo czynności jedna po drugiej a dzisiaj teraz pranie złożyłam wstawiłam kolejne i mówię w końcu zrobię porządek z pazurkami u nóg bo mam pozostałości po hybrydzie i kurde przerwałam po jednej stopie bo to samo.... teraz leżę z nogami w gorze i zaczęło do tego mnie bardzo kłuć w brzuchu :/ chyba nie mogę tak podkurcza brzucha przez tego krwiaka no bo nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć. :( dobrze ze w czwartek wizyta to muszę od razu zapytać lekarza czy to normalne

reklama
Dziewczyny które duża musiały leżeć pytanie ... po raz 2 tak mi się zdarzyło dzisiaj, wczoraj po raz 1. Wczoraj wzielam prysznic, ogoliłam się, umylam włosy wysuszylam i poszłam robić szaszłyki na grilla i w chwili zrobiło mi się tak słabo jak bym miała zemdleć za raz. Kołatanie serca i uczucie ze za raz upadnę musiałam przerwać i iść sie położyć ale myślałam ze to może za dużo czynności jedna po drugiej a dzisiaj teraz pranie złożyłam wstawiłam kolejne i mówię w końcu zrobię porządek z pazurkami u nóg bo mam pozostałości po hybrydzie i kurde przerwałam po jednej stopie bo to samo.... teraz leżę z nogami w gorze i zaczęło do tego mnie bardzo kłuć w brzuchu :/ chyba nie mogę tak podkurcza brzucha przez tego krwiaka no bo nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć. :( dobrze ze w czwartek wizyta to muszę od razu zapytać lekarza czy to normalne
A nie miałaś w badaniach krwi anemii? Obniżonego żelaza?

Jeszcze pytanie o prenatalne. Jak idziecie na badania to w którym tyg będziecie? Ja się zapisałam i według moich wyliczeń powinno być 12+2 chyba będzie ok? Czy to za wcześnie? 🤔

Ja kłucia też mam ostatnio spore. Wczoraj jak lezalam czulam jakby ktos mi ciagnal biodra jedno w lewo drugie w prawo i je na chama rozciągał...😪 ja duzo lezalam i bylo to samo od razu kolatania serca, skoki cisnienia, nieraz mnie chlop łapał bo nagle zrobilo mi sie slabo. Ostatnio juz lepiej i sie troche rozruszałam. Mysle ze uroki ciąży i mało ruchu 😊

Jeszcze pytanie o prenatalne. Jak idziecie na badania to w którym tyg będziecie? Ja się zapisałam i według moich wyliczeń powinno być 12+2 chyba będzie ok? Czy to za wcześnie? 🤔
Wydaje mi się, że idealnie :) Ja byłam zapisana na 11 + 4, a zmieniłam na 12 + 4. Na stronie mojej kliniki jest przedział 11 + 6 -13+6, a mamaginekolog pisała, że najlepiej robić między 12 a 13 tygodniem :)

A nie miałaś w badaniach krwi anemii? Obniżonego żelaza?
Wszystko grało z żelazem 🤷🏼‍♀️ Chyba to przez to ze mało ruchu i za dużo czynności na raz no bo nie wiem jaki inne mógłby być powód ale kurczę wystraszyłam się, bo już ruszam sie co raz więcej i nawet łazienki sparzatalam dwie i było okej a teraz raptem pranie i piłowanie paznokci i odlot :/ booooziuu psychicznie to ta ciąża mnie wykończy 😂 ja prenatalne mam 12+2/ 12+6 ale wyjdzie dopiero teraz dokładnie bo wcześniej wychodziła ciąża młodsza o te 4 dni teraz zobaczymy czy się potwierdzić :)

Ja kłucia też mam ostatnio spore. Wczoraj jak lezalam czulam jakby ktos mi ciagnal biodra jedno w lewo drugie w prawo i je na chama rozciągał...😪 ja duzo lezalam i bylo to samo od razu kolatania serca, skoki cisnienia, nieraz mnie chlop łapał bo nagle zrobilo mi sie slabo. Ostatnio juz lepiej i sie troche rozruszałam. Mysle ze uroki ciąży i mało ruchu 😊
Tez tak mi się wydaje dobrze ze wizyta w czwartek bo człowiek już wariuje co nowe jakieś objawy :/ 😜

reklama
U mnie wychodzi 12+2 z OM a 12+4 z Usg. W sumie na rejestracji mnie tak umowily. Nie sugerowalam zadnego terminu.

Do góry