reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

No my również na razie nie mozemy...przynajmniej do konca 1 trymestru [emoji45]
My sie dalismy jednak troszke poniesc dzisiaj 😅 nie mam zadnych skurczy, boli itp. No chyba ze jelit ale one od kilku dni to odwalają ☹ mialam zaparcia, wzdecia a teraz biegunka i rewolucje...ja nie wiem czy to wina hormonow czy o co chodzi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
20zl za nagranie badania na pendrive? I trzeba mieć swojego w dniu badania? A bez tego dają jakieś zdj itp? Nie wiesz może?
Tak tak masz komplet zdjęć oczywiście w cenie a jak chcesz dodatkowo mieć dzidzie nagrana to dodatkowo 20 zł i oni nagrywają na swojego pendriva i Ci wręczają po wizycie nie miałam jeszcze tego bo to od 12 tc wiec teraz wezmę i napisze jak to wyglada ale super pamiątka uważam ❤️🥰

Powiem Ci, ze bardzo to dziwne. Standardowe badania przy tarczycy robi się chyba co 6 tyg w ciąży robią mi co 4 tyg. Bo trzeba dostosowywać dawkę (już 3 raz mam zmieniona).
Nigdy nie miałam problemów z tarczycą w przeszłości. Ostatnio badałam TSH jakoś rok temu przy okazji jakichs badań okresowych.

Zmierzył mi szyję, zbadał tarczyce palpacyjnie, zbadal oczodoly, zebrał wywiad i stwierdził, że wszystko ok.

Wg norm mojego laboratorium TSH również miałam w normie ale jak na babkę w ciąży to za wysokie.

Dobrze ze się sam opróżnił krwiak i masz już go z głowy ;) ja miałam 4 cm krwiaka ale na razie zero plamien i skrzepów w czwartek mam prenatalne wiec mam nadzieje ze dowiem się czy się zmniejszyło paskudztwo 😜 dobrze ze wszystko się prawidłowo skończyło u Ciebie :)
Nawet nie wiedziałam że go mam, oby faktycznie tobie szybko się zmniejszyło 🙂

My dzis jednak sprobowalismy. Nic sie nie dzieje, brak boli

My sie dalismy jednak troszke poniesc dzisiaj 😅 nie mam zadnych skurczy, boli itp. No chyba ze jelit ale one od kilku dni to odwalają ☹ mialam zaparcia, wzdecia a teraz biegunka i rewolucje...ja nie wiem czy to wina hormonow czy o co chodzi

Mam to samo z jelitami, więc myślę że to hormony albo ten duphaston na nas tak działa

reklama
A jakie macie objawy po duphastonie? Ja biore 2xdziennie plus luteine dopochwowo 2x dziennie i w sumie żadnej różnicy nie widzę w funkcjonowaniu organizmu?
Ja biorę dokładnie te same dawki co Ty i jestem nie do życia! Ciagle nudności, masakryczna senność i brak chęci na cokolwiek. No i oczywiście cera tragiczna 😢 Zazdroszczę ze Ciebie to omija!

Do góry