reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny na wkładce zauważyłam leko beżowawy śluz... co robić? Jechać na SOR ?
Cała się trzęse...
Ja dla świętego spokoju chyba bym pojechała sprawdzić. A nie miałaś ostatnio badań u ginekologa lub nie współżyłaś z partnerem? Wiem że taki śluz może się wtedy pojawić jako skutek zadrapań/ otarć.

reklama
Moim zdaniem jeśli jest biała lub leciutko żółtawa to jest wszystko ok, ja też tak mam, z tego co pamiętam to w drugim trymestrze też może się pojawić więcej wydzieliny
Bialo przezroczysta bardziej. Znaczy od poczatku troche mialam ale teraz jest naprawde sporo i nie wiem czy to tak juz zostanie do konca ciazy..

Spróbuj się najpierw dodzwonić do swojego lekarza. Moja lekarka, ktora tez pracuje w szpitalu od razu mówiła, zeby najpierw dzwonic do niej a sor teraz to w ostateczności. Lepiej sie tam nie zbliżać

@Blaankaa beżowy odcień to raczej nic strasznego, może faktycznie jakaś infekcja, czerwony i jego odcienie to zło.
Jeżeli masz możliwość to faktycznie skontaktuj się z lekarzem telefonicznie, przesiadywanie na ostrym dyżurze to nie najlepszy pomysł.
Trzymam kciuki za szybkie rozwianie Twoich wątpliwości, pamiętaj że panika Ci nie pomaga 😘

@Tymon'sMom nosz zakochałam się w tym widoku 🥰 daj proszę znać na priv gdzie to 🙏

Dziewczyny na wkładce zauważyłam leko beżowawy śluz... co robić? Jechać na SOR ?
Cała się trzęse...
Postaraj się uspokoić. Ja doskonale Cie rozumie,w ten pon miałam na wkładce żywoczerwoną krew - cała się trzęsłam i dopóki moj gin nie odp nic nie pomogło. A mianowicie powiedział mi wtedy, że to prawdopodobnie implantacja łożyska i mam się nie martwić - stres szkodzi dziecku. Poza krwią na wkładce nie było innych objawów.
Czy Ciebie boli brzuch???
Dodał też, że mogę plamić na brązowo. Kolejnego dnia umówiłam teleporadę z luxmed lekarz powiedział, że jeżeli nie wystąpi kolejne krwawienie mam zostać w domu i czekać na planową wizytę u ginekologa (która na szczęscie była w czwartek). Przez kolejne 2dni plamiłam na brązowo. Na usg z dzidziusiem wsystko było dobrze.
Czy masz możliwość żeby zadzwonić lub napisać do swojego lekarza? Myśle, że na pewno rozmowa z nim by Cię choć troszkę uspokoiła (mi pomogło to bardzo, dodam, że była to godz 23). W każdym razie 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze :*

reklama
Do góry