reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej, a macie też napady gorąca w ciąży? Jestem w 12 tyg. i dzisiaj w nocy najpierw było mi mega zimno a potem strasznie gorąco az cała byłam mokra. A w ciągu dnia jest ok.

Dzień dobry Mamuśki ❤ Ja ostatnio też budzę się wcześniej i nie mogę spać :( W dodatku męczą mnie zaparcia, już brakuje mi pomysłów, wszystkie domowe sposoby wykorzystane i nic... Dzisiaj kawa na czczo, w dodatku z mlekiem - mam nietolerancję laktozy - zawsze pomagała. Jak nie, to nie mam już pojęcia co robić :(
Spróbuj łyżeczkę miodu popić wodą, pamiętam jak mojej koleżance Mama pielęgniarka tak dawała ( chociaż wtedy w ciąży nie była ale i tak to bezpieczne) . Pierwsze jak wstajesz wypijaj szklankę wody , na mnie dobrze działają ciepłe śniadania jak np płatki owsiane na mleku migdałowym. No i jak bardzo męczą zaparcia niektórzy zsiadłe mleko jedzą:)

Hej, a macie też napady gorąca w ciąży? Jestem w 12 tyg. i dzisiaj w nocy najpierw było mi mega zimno a potem strasznie gorąco az cała byłam mokra. A w ciągu dnia jest ok.
Ja nie mam jakichś napadów gorąca, ale często mi sie zmienia to mi za goraco to za zimno. I w pracy i w domu. Nigdy nie wiem co ubrać

Hej ! Kurcze rzadko tu bywam, bo praca a po pracy śpię 🙈🙈 wczoraj byłam u lekarza , było USG , serduszko ładnie bije , zarodek ma 1,45 cm ,równy 8 tydzień się zaczął także mała fasolka 🥰🥰 plamienia ustały i mam nadzieję że tak zostanie💪cały czas biorę luteinę dopochwowo, jutro mnie czekają badania na czczo , nie wiem jak to wytrzyma 🤣🤣

reklama
Ja mam tylko napady zimna. Tak, że nagle nie mogę się rozgrzać w ogóle. Gorąca raczej się jeszcze nie zdarzyło (u mnie 10 tydzień).

Właśnie przyszła moja poducha do spania. Jeżu to powinno być dla wszystkich a nie tylko dla kobiet w ciąży. Pod głową jak jasiek, między nogami jak kołdra... Idealnie się można na tym ułożyć.
A jeszcze, oczywiście, wybrałam sobie wzór w kotki więc bardzo jestem zadowolona :D

Do góry