reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Zaczynam czuć ruchy, bardzo delikatne ;) Ale wiem że to bobo :D specyficzne te ruchy- typowo dzidziusiowr :) no i dziś 3 razy jak siedziałam spokojnie.
Od kilku dni coś mi się "zdawało Ale teraz już jestem pewna ;)
W kolejnych ciążach chyba szybciej czuć te ruchy bo już wiadomo jakie to uczucie itp. Ja pewnie poczekam jeszcze długo ale Ty juz po raz kolejny tego doswiadczasz wiec wiesz co to znaczy, zazdroszczę 😄

W kolejnych ciążach chyba szybciej czuć te ruchy bo już wiadomo jakie to uczucie itp. Ja pewnie poczekam jeszcze długo ale Ty juz po raz kolejny tego doswiadczasz wiec wiesz co to znaczy, zazdroszczę 😄

Tak w ostatniej ciazy też szybko czulam :D
W sumie zaczelam już 12 tydz. Od około 2 tyg czulam coś raz na kilka dni w ostatnich dniach codziennie A dziś już kilka razy. Teraz siedzieć to że 3 razy :D

Już niedługo I Ty poczujesz :) na początku to uczucie jest troszkę jak pękanie bąbelki, ja już czuje bardziej muskanie.

Zaczynam czuć ruchy, bardzo delikatne ;) Ale wiem że to bobo :D specyficzne te ruchy- typowo dzidziusiowr :) no i dziś 3 razy jak siedziałam spokojnie.
Od kilku dni coś mi się "zdawało Ale teraz już jestem pewna ;)
Mi też zdawało się, że w poniedziałek coś poczułam, ale wydawało mi się to nie możliwe. Od poniedziałku czuję już codziennie. Jestem szczupla lecz brzuch już mam widoczny i jak namacam palcem to swobodnie czuję macicę i ruszający się płód też! Pytałam dziś ginekolog, nawet jej pokazałam palcem gdzie dzidzia teraz jest i miałam rację! Powiedziała że to dość wcześnie ale to całkiem możliwe bo druga ciąża i ciało szczupłe....
Nie wiem Co myśleć, czy oszalałam? czy to na pewno już? 😍😍😍😊😊😊

Mi też zdawało się, że w poniedziałek coś poczułam, ale wydawało mi się to nie możliwe. Od poniedziałku czuję już codziennie. Jestem szczupla lecz brzuch już mam widoczny i jak namacam palcem to swobodnie czuję macicę i ruszający się płód też! Pytałam dziś ginekolog, nawet jej pokazałam palcem gdzie dzidzia teraz jest i miałam rację! Powiedziała że to dość wcześnie ale to całkiem możliwe bo druga ciąża i ciało szczupłe....
Nie wiem Co myśleć, czy oszalałam? czy to na pewno już? 😍😍😍😊😊😊

Który to tydz ciazy u Cb? Ja jestem w 11+2 lub 11+1 :D

Myślę że wiesz co czujesz :) przy kolejnej ciazy łatwiej.
Ja nie jestem szczupła, szczególnie brzuch :/ oprócz tego że nadwaga to wywaliło już ciazowo.

reklama
Który to tydz ciazy u Cb? Ja jestem w 11+2 lub 11+1 :D

Myślę że wiesz co czujesz :) przy kolejnej ciazy łatwiej.
Ja nie jestem szczupła, szczególnie brzuch :/ oprócz tego że nadwaga to wywaliło już ciazowo.
11+5 +-6dni
No właśnie tych ruchów się nie zapomina, wiadomo nie jest to mocne ale je delikatnie czuć, parę razy w ciągu dnia w poniedziałek o 17 I o 20,we wtorek raz i dziś 3razy. myślalam już czy zwariowalam ale ruchy jelit są inne, rozumiesz o czym mówię?

Do góry