reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja po wizycie, mała pirania ma ponad 3 cm, serducho bije 169u/min, wyglada na to ze ma się lepiej niż ja 😉, z usg dziś 10+0
Jakie super zdjecie 😍 gratuluje takiej slicznej piranii 😁
Możliwe 🤷 ale kto teraz nie szyje w Chinach? Ja co prawda jeszcze nigdy nic nie kupiłam z alieexpress, ale kusza mnie ichnie pieluszki wielorazowe.
Ja zamawiam sporo z AliExpress, ale nie ubrania i moge Ci doradzic, licz sie z tym ze dostawa trwa zwykle 3-4 tygodnie (teraz przy koronawirusie dopiero mi dochodza paczki z marca), a przed Bozym Narodzeniem tez dluzej, wiec jesli chcesz cos na grudzien to najpozniej w pazdzierniku zamawiaj 😉

reklama
Ja byłam dziś na wizycie, 11+5tc dzidziuś trochę płatał figle i ciężko było dojrzeć jego parametry ale jakoś się udało [emoji12] ma 5,20cm, płci nie było widać [emoji16] Usłyszałam serduszko więc to najważniejsze [emoji738] lecz musiałam wejść sama z mężem jeszcze nie wpuszczają, bardzo dbają o higienę, po każdej pacjentce jest dezynfekcja, jestem zadowolona [emoji4]
Super [emoji106] gratuluję takiego dużego człowieka już [emoji7]

Ja po wizycie, mała pirania ma ponad 3 cm, serducho bije 169u/min, wyglada na to ze ma się lepiej niż ja 😉, z usg dziś 10+0

Gratuluję:D duża pirania :D

No wlasnie mysle ze moze tez byc jeszcze za wczesnie. Do wizyty jakos dotrwam, nie bede sie bez sensu sttesowac bo moze nie warto a wszystko jest w porzadku 😊

Smacznego. Marzyą mi sie szaszłyki z grilla 😍U mnie dzis na obiadek schab w sosie z ziemniaczkami i sałatką warzywną 🥰

Szaszłyki pyszne :D
Pewnie poczekaj na spokojnie do wizyty.

Jestem już w domu nawodniona kroplówka. Głową mi z tego wszystkiego pęka właśnie wzięłam paracetamol i pije ciepła cherbate. Temp znów się pojawiła. Serio nie wiem jakim cudem jestem. Chora

Cieszę się, jak sie czujesz ?

Odebrałam ten detektor, ale większość mi chyba wyłapało moje tętno bp było tak do 100, raz znalazłam do 121 ale bardzo szybko mi uciekło, więc to chyba też nie to. No cóż będę próbować jutro :-)

Jak będziesz słyszała takie szybkie jak biegnący koń lub jadący pociąg - dźwięk bicia serduszka to wtedy to. Ja sobie nagrywał I później liczę ile było uderzeń na 10 sek.

No właśnie mój też taki był choć teraz mam wrażenie, że czegoś się obawia... możliwe, że wiąże się to z faktem, że posiada syna z pierwszego małżeństwa za którym szaleje... nie wiem może boi się, że nasze dziecko chcąc nie chcąc odciągnie jego uwagę od młodego.... nie wiem.

Z jednej strony cieszy się (czule kładzie rękę na moim brzuchu) a z drugiej ma pretensje, że muszę strzelić drzemkę popołudniu. A jak zapytam o co chodzi to "o nic! wszystko OK" - gorzej niż baba ;)

Hm, może powysylaj mu linki dla czego możesz potrzebować więcej snu.. itd.

Oj chciałabym usłyszeć[emoji173]
Musimy być cierpliwe [emoji16][emoji173] malutkie są te nasze robaczki jeszcze [emoji173][emoji8]

A ktoś chyba kiedyś tu u nas pisał, że niższe tętno to chłopak, A wyższe dziewczynka dobrze pamiętam?

Tak, choć pewnie nie zawsze się sprawdza.

Nie wiem czy mi się udało ale wrzucam filmik moj jak brzmi moja tętno, a potem jak dzidzia 🥰❤️

Tak to to! Super :)

Takie pytanie bo już zgłupiałam :D czy kucacie/schylacie się? Okrywałam dziś kwiatki i przy okazji wyrwałam kilka chwastów bo mi ogródek się zapuścił :( i tak na mnie mąż nawrzeszczał, że jestem niepowazna i nie powinnam kucać ani gnieść brzucha w żaden sposób. Też unikacie tych "pozycji" ? :D

Można kucac,z czasem się Luca z bardziej rozszerzonym nogami lub kładąc jedno kolano na ziemi:)

Ja w poprzednich ciazach spalam na brzuchu, bo mi tak było wygodnie do połowy ciąży jak nie dalej :D w tej już teraz mi nie wygodnie

Hejo Wam. Przepraszam, że się nie odzywałam ale ostatnio dużo mam na głowie. Remontuje y nowe mieszkanie a w dodatku bunt dwulatka.. Przedstawiam Wam moją fasolke🥰🥰

Załączniki

• IMG_20200519_111017.jpg
    IMG_20200519_111017.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 86
@Asia Kasia dobrze, że mąż w końcu wziął przepustkę i pojechałaś do szpitala. Jak się teraz czujesz? Nadal tak wymiotujesz? Biedna jesteś, wciąż coś.. jak nie temperatura to wymioty i rozwolnienie..

Hej
Słuchajcie nie wiem czy to objaw ciąży, ale juz od x tygodni zmagam sie z lekko zatkanym nosem, katarem. Codziennie kicham, zaraz w pracy pomyślą, ze jestem jakas chora i zebym szla do domu 😂
Nie mam żadnych alergii ani nie jestem przeziębiona. Ciekawa jestem czy macie podobnie.
Ja mam zatkany nos ale głównie rano, wieczorem i w nocy. W dzień jakoś lepiej.

Ja już po wizycie musiałam wszystko zdać relacje teraz pora na was 😁 bobas szalał na początku USG tak że nie dało się do złapać. Dopiero po chwili się uspokoił 😁 mamy już 6 cm i według tego ciąża starsza o tydzień niż z OM 😯 wszystko i malucha w porządku ładnie rośnie, wszystko pokazał poza tym co ma między nogami 😂 także jestem szczęśliwa 😍
Super wiadomosci 🥰 Gratuluje 🙂 To na kiedy teraz wypada Cię termin porodu?

Hej, ja w piątek 22.05 mam usg prenatalne plus pappe, jestem w 12,3tc. A dzisiaj dla świętego spokoju zrobiłam badanie nifty. Wyniki za tydzień. Trzymajcie kciuki. Brałam w pierwszym trymestrze (w 5 tyg.) amotaks antybiotyk (amoksycylina - niby można w ciąży) na zapalenie dróg moczowych i ciągle się boję że mógł zaszkodzić..
Amotaks nie zaszkodzi dziecku.

Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę z innej beczki i do dziewczyn, które już były w ciąży i urodziły dzieci - chodziłyście na imprezy, jeździłyście gdzieś dalej ze znajomymi? Pytam, bo chcę wrócić do pracy w drugim trymestrze, jeśli lekarz pozwoli, a że mam bardzo zgraną i imprezową ekipę, to często coś organizujemy i powiem szczerze chciałabym pokorzystać z tego przed porodem 😁 Dodatkowo we wrześniu mamy coroczny wypad na Mazury i nie wyobrażam sobie nie jechać... Oczywiście zakładając, że będzie wszystko ok i ciąża będzie prawidłowo przebiegać.
Mialam ciążę leżąca od 5 miesiąca więc od tego czasu do końca ciąży nigdzie się od ruszałam ale wcześniej robiłam wszystko na co tylko mi organizm pozwalał :)

Takie pytanie bo już zgłupiałam :D czy kucacie/schylacie się? Okrywałam dziś kwiatki i przy okazji wyrwałam kilka chwastów bo mi ogródek się zapuścił :( i tak na mnie mąż nawrzeszczał, że jestem niepowazna i nie powinnam kucać ani gnieść brzucha w żaden sposób. Też unikacie tych "pozycji" ? :D
Jak kucam to boli mnie brzuch więc tego nie robię. Schylam się normalnie.

Ja byłam dziś na wizycie, 11+5tc dzidziuś trochę płatał figle i ciężko było dojrzeć jego parametry ale jakoś się udało 😜 ma 5,20cm, płci nie było widać 😁 Usłyszałam serduszko więc to najważniejsze 💟 lecz musiałam wejść sama z mężem jeszcze nie wpuszczają, bardzo dbają o higienę, po każdej pacjentce jest dezynfekcja, jestem zadowolona 😊
Gratuluję udanej wizyty 🙂

@Piernik98 szukałam przed chwilą na oliwce, bo jeszcze żel do usg mi nie przyszedł i znalazłam. Tzn ogólnie ciężko było coś usłyszeć, więcej szumów, ale tętno napewno nie moje 😁 tak najbliżej 145, ale czasami skakało do 164.
Ktory masz tydzien? U mnie tetno pod brzuchem pokazuje w 1 miejscu miedzy 160/170 przez jakis czas ale niestety tylko szumy slysze albo jak mi bulgota cos 😂😅

reklama
Do góry