reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Jaki duży bąbelek [emoji173] zdrówka:-)
Ja byłam dziś na wizycie, 11+5tc dzidziuś trochę płatał figle i ciężko było dojrzeć jego parametry ale jakoś się udało [emoji12] ma 5,20cm, płci nie było widać [emoji16] Usłyszałam serduszko więc to najważniejsze [emoji738] lecz musiałam wejść sama z mężem jeszcze nie wpuszczają, bardzo dbają o higienę, po każdej pacjentce jest dezynfekcja, jestem zadowolona [emoji4]

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie trochę z innej beczki i do dziewczyn, które już były w ciąży i urodziły dzieci - chodziłyście na imprezy, jeździłyście gdzieś dalej ze znajomymi? Pytam, bo chcę wrócić do pracy w drugim trymestrze, jeśli lekarz pozwoli, a że mam bardzo zgraną i imprezową ekipę, to często coś organizujemy i powiem szczerze chciałabym pokorzystać z tego przed porodem 😁 Dodatkowo we wrześniu mamy coroczny wypad na Mazury i nie wyobrażam sobie nie jechać... Oczywiście zakładając, że będzie wszystko ok i ciąża będzie prawidłowo przebiegać.
My w pierwszej ciazy w 4 miesiacu polecielismy z Londynu na kilkudniowa objazdowa wycieczke do Szkocji, a w 7 miesiacu lecialam do Polski, a tak to jezdzilismy np do Brighton, Oxfordu i innych miasteczek autokarami albo pociagami. Ogolnie duzo wychodzilismy, ale ja sie wtedy bardzo dobrze czulam.

Co do tego jak m sie zachowuje teraz, to naprawde nie moge nic zlego powiedziec, Bo gotuje, zmywa, zajmuje sie mloda, robi z nia zadania, bawi sie nawet lalkami barbie, ale ona zawsze byla bardzo tatusiowa coreczka, fakt ze teraz nie ma wiele pracy przez koronawirusa, ale podziwiam ze wytrzymuje psychicznie.

Haha mój robi to samo jak jest w domu !!! Bo wie że do tej pory uwielbiałam wrzątek [emoji3][emoji1787]
Oo tak ja tez uwielbialam we wrzatku sie kąpać. Tak mi teraz tefo brakuje 😭 znienawidzilam kąpiele bo jest mi ciągle zimno, pod prysznicem puszczam cieplejszą to troche inaczej ale i tak nie to co relaks we wrzątku. Zawsze az czerwona wychodzilam a chlop sie darł że sie ze jestem poparzona po kazdej kapieli 🤣

Ktory masz tydzien? U mnie tetno pod brzuchem pokazuje w 1 miejscu miedzy 160/170 przez jakis czas ale niestety tylko szumy slysze albo jak mi bulgota cos 😂😅

Ja mam dzisiaj 10+4. Właśnie pisałam z tą dziewczyną co mi polecała ten detektor i pisała, że zależy też czy dziecko jest położone bliżej brzucha czy tam gdzieś głębiej. Mówiła, że raz było właśnie bardzo cicho że praktycznie same szumy, a czasem było słychać normalnie. Ale już tak od 13/14tc było słychać cały czas normalnie 😊 a jak w tym miejscu masz ciągłość takiego tętna 160/170 to napewno dzidzia tam jest 😊

Dziewczyny mi monitor też pokazuje tętno np 140 A to tylko moje, trzeba słuchać i sobie samemu policzyc, tzn może wasze pokazują prawdziwe pomiary, u mnie się nie zgadza. Przynajmniej nie na tym etapie.

Ja mam dzisiaj 10+4. Właśnie pisałam z tą dziewczyną co mi polecała ten detektor i pisała, że zależy też czy dziecko jest położone bliżej brzucha czy tam gdzieś głębiej. Mówiła, że raz było właśnie bardzo cicho że praktycznie same szumy, a czasem było słychać normalnie. Ale już tak od 13/14tc było słychać cały czas normalnie 😊 a jak w tym miejscu masz ciągłość takiego tętna 160/170 to napewno dzidzia tam jest 😊
Oby tak było 😊🥰 bo cyce na wieczor zaczely strasznie pobolewac 😂 pachwiny też dają ciągle o sobie znać...wiec licze ze maluszek rośnie ❤

Dziewczyny mi monitor też pokazuje tętno np 140 A to tylko moje, trzeba słuchać i sobie samemu policzyc, tzn może wasze pokazują prawdziwe pomiary, u mnie się nie zgadza. Przynajmniej nie na tym etapie.
U mnie 120/140 to moje na bank bo pokazuje mi tez na aplikacji jak serduszko mruga z jaka predkoscia i sobie polozylam palce na szyi i wiedzialam ze to moje. Dlatego licze ze to magiczne ponad 160 co wykrylam kilka razy moje nie bylo 😂 no ale dobra nie zadreczam sie tyn juz. Musi byc dobrze!

reklama
Do góry