reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie za to co powiem.. Chyba sobie wieksza krzywde robicie tym sprawdzaniem bety co 5 minut i robieniem 100 testow ciazowych, niz rzeczywiscie uspokajacie. Tak samo wyszukiwaniem wynikow w internecie bo ktos ma tak, a ja mam tak i potem trzesawka do samej wizyty u lekarza. To niezdrowe. Nie lepiej zwyczajnie odczekac do terminu wizyty i niech wam ginekolog wszystko powie i wytlumaczy?

reklama
Wczoraj robiłam około 14 dzisiaj około 10 tak jest to ten sam test właśnie ubieram się i jadę na betę
Najlepiej test robic zaraz po wstaniu z 1 moczu. Tamten moze byc tez ciemniejszy bo wysechł i przewaznie tak sie dzieje. Nie ma co panikowac. Na spokojnie i czekamy na bete. Choc wiem ze nie da sie byc spokojnym. Co ma byc to bedzie byle w dobra strone :)

Dziewczyny mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie za to co powiem.. Chyba sobie wieksza krzywde robicie tym sprawdzaniem bety co 5 minut i robieniem 100 testow ciazowych, niz rzeczywiscie uspokajacie. Tak samo wyszukiwaniem wynikow w internecie bo ktos ma tak, a ja mam tak i potem trzesawka do samej wizyty u lekarza. To niezdrowe. Nie lepiej zwyczajnie odczekac do terminu wizyty i niech wam ginekolog wszystko powie i wytlumaczy?
Zalezy kto mial jaka przeszlosc. Jedni musza wprowadzic leki drudzy nie. Mi lekarz kazal sprawdzac bete od razu i progesteron potem powtorka i teraz na 1 wizycie tez dostalam skierowanie na bete i progesteron. Nie wiadomo co bylo przyczyna mojej ciazy biochemicznej a mialam wtedy progesteron ktory w szybkim tempie spadl do 0.4 wiec teraz sprawdzamy czy nie opadnie w razie zeby wlaczyc od razu leki. Nie ma co oceniac bo nie wiadomo kto z jakich powodow robi...zakladam ze nie mialas zadnych problemow z ciaza skoro zdecydowalas sie na taki wpis...

Wiem że liczy się przyrost ale jakoś mam zle przeczucia jestem już po poronieniu i biochemicznej w sierpniu więc trochę się martwię. Powtórzę po świętach betę i zobaczymy co prawda nie będzie to 48 godzin ale

Z kalkulatora wychodzi 14 dni po owu ale wg mnie owu była wcześniej i to by było 18 dni po owu. Pójdę po świętach znowu na betę i zobaczymy co wyjdzie. Ja dziś porównałam też że sobą dwa testy tak jak nata i chyba nawet te same Pink testy strumieniowe i też wyglądają tak samo.
Po świętach ten przyrost ci nic nie da. Jak chcesz mieć głowę spokojna to zrób we wtorek i czwartek i wtedy będzie wiadomo czy przyrost jest prawidłowy.

Ja się zgadzam. Jestem po 4 stratach nigdy mi testy nie wychodziły bety nie robiłam bo o niej dowiedziałam się z tego forum rok temu. Teraz zrobiłam tylko lub aż 6 testów 3 negatywne i 3 pozytywy a teraz to żyje od wizyty do wizyty i nic nie sprawdzam żeby się nie stresować.

Mój lekarz powiedział, żebym betę zbadała ponownie dopiero przed wizytą (którą mam za 2 tyg.) - progesteron mi wyszedł dobrze w pierwszym badaniu. Mówi, że w obecnych czasach chodzenie do laboratorium nie jest bezpieczne, a jeśli się okaże że spada/za mało rośnie to na tym etapie nic z tym nie zrobimy, więc po prostu mam się uzbroić w cierpliwość i za 2 tyg. potwierdzimy czy ciąża się rozwija prawidłowo...

Ja dokładnie rozumiem co masz na myśli... Sama mam niepewny wynik ale olewam bety i inne bzdety. Lekarz kazał mi w spokoju czekać 2 tyg bo natura sama zdecyduje i ma rację. Nic na siłę. Już podtrzymywałam ciąże która wcześniej pewnie zakończyła by się sama a okazało się że male na tyle wad że lepiej byłoby dla niego i dla mnie gdyby naturalnie obumarło.
A stresów i tak już mam tyle że nie będę srała się że sprawdzaniem itp. Bo kreska blada albo sino blado malinowa 😉
Co ma być to będzie Amen
Miłego dnia babeczki ❤️❤️❤️

Najlepiej test robic zaraz po wstaniu z 1 moczu. Tamten moze byc tez ciemniejszy bo wysechł i przewaznie tak sie dzieje. Nie ma co panikowac. Na spokojnie i czekamy na bete. Choc wiem ze nie da sie byc spokojnym. Co ma byc to bedzie byle w dobra strone :)
Wun
Zrobiłam betę teraz czekam około 18 powinny być wyniki

reklama
Do góry