Cudne wieści GratulujęA ja z rana przychodzę do Was z dobrymi wiadomościami jestem po USG prenatalnym i wg pani doktor wszystko jest ok, nic jej nie zaniepokoiło minus taki, że pani doktor była jakaś taka małomówna i sama z siebie niewiele mowila. Dziś dzidziuś był większy niż wczoraj bo miał 6cm (wczoraj 5cm) i ciąża też starsza by wychodziła bo dziś wyszło 12+3 (wczoraj 11+5 jak dobrze pamiętam). Ja zapytałam tylko o przezierność karkowa i o serduszko. Sama wspomniala tylko, że jest kość nosowa i że widać paluszki. W dodatku nie działał monitor, na którym zawsze pacjentka podgląda więc niewiele widziałam, tyle co się wychylilam na jej monitor ☹ i mam tylko dwa kiepsko widoczne zdjęcia w 2d. A z poprzedniej ciąży caaaaaly długi plik zdjęć w 2d i kilka w 3d. Wstępnie pani doktor obstawia dziewczynkę ale nie sugeruje się tym jakoś mocno bo a poprzedniej ciąży na pierwszym prenatalnym też była niby dziewczynka a urodził się syn
Ogólnie cieszę się, że już mam to badanie za sobą bo się bardzo denerwowałam. Za wynikami łączonymi USG + krew będę czekać ok tygodnia.
To teraz już spokojnie można się cieszyć ciąża