reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Nieźle.. Dlatego na 26 maja zapisałam się do przychodni do gina na nfz i poprosze o te badania na fundusz :D i tak ciążę będę prowadzić: u lekarza prywatnie i na nfz :)
Gratuluję wizyty [emoji6][emoji7], ja też tak chodzę, dostałam pakiet badań od ginka prywatnie ,a na NFZ dała mi to samo [emoji6]

reklama
Detektor wypróbowany 😂 co prawda po obiedzie a podobno najlepiej godzinę odczekać ale nie mogłam się powstrzymać raz udało mi się znalez powyżej 120 ale szybko mi uciekło wiec potem będę walczyć jeszcze 🤪 @Akuku gdzie mniejwiecej szukalas dzidzi ?

Ja akurat nie używałam takiego detektora, ale myślę że bardzo nisko. Bodajże w 13 tygodniu macica osiąga wielkość pięści i można wyczuć jej górną część tuż nad spojeniem łonowym. Także szukałabym na pipce gdzieś tam bardzo niziutko 😅

Cytomegali igg i igm
Rozyczka igg i igm
Toxo igg i igm
Przeciwciała Coombsa
Usr (vdrl)
HIV
Hcv
Hbs
TSH
Ft3
Ft4
Morfologia
Mocz ogolny

Grupy krwi nie robiłam, mam z poprzednich ciąż.
Badania prywatnie niestety tyle kosztuja :/ każdy parametr ok 20zl a te bardziej szczegółowe wiecej. Za samą wit D3 płaciłam 80zl takze może się uzbierać pokazźna sumka :)

U nas w diagnostyce mocz, glukoza czy Morfologia po 20 zł prawie. Pozostałe ok50zl za badanie.
Wit D to kosmos [emoji3] kiedyś 160 zł brali [emoji33] teraz koło 100. Ale to też od labo i miasta zależy.
Badania prywatnie niestety tyle kosztuja :/ każdy parametr ok 20zl a te bardziej szczegółowe wiecej. Za samą wit D3 płaciłam 80zl takze może się uzbierać pokazźna sumka :)

reklama
@Dolvit super wieści ;)

Kurcze z tymi cenami to szaleństwo. Naprawdę się ten luxmed opłaca bo mam wszystko od reki, wizyty na godziny nawet na pobranie krwi wiec zero kolejki, płace stówkę miesięcznie a wizyt ile wlezie (i to u różnych specjalistow, konsultowałam się już w tej cenie z endokrynologiem, dietetykiem i z ortopeda poza ginem).

Właśnie byłam u męża w robocie na kawce. Był tez jeden jego kolega wiec miło sobie pogawędzilismy, pierwszy kontakt ze znajomym od miesiąca prawie :D w następnym tygodniu już się z koleżanka na „piwo” umowilam i nie wiem jeszcze jak wybrnąć z tego, ze my nie pijemy alkoholu...

Do góry