reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Może kilka słów o sobie dodam. Mam 29 lat, po 3 cyklach zaszłam w planowaną ciążę (nadal nie ogarniam że tak szybko się udało). Mam niedoczynność tarczycy. Od piątku jestem na l4. Próbuję jeść ale z marnym skutkiem. Jestem bardzo ciekawa ile z Was ma takie mdłości jak ja trwające prawie do popołudnia i poranne wymioty. Jak sobie radzicie?

Mam ten sam problem co ty do popołudnia w zasadzie się męcze i nie moge jesc...chociaz dziś udało mi się przełknąć parę krakersów :) Słyszałam, że ponoć woda z imbirem łagodzi mdłości ale jeszcze nie piłam.

W końcu mogę wrzucić :) 7 tydz, termin na 31 grudnia :D serduszko biło, po plamieniu ani śladu ale do całego zestawu leków dostałam jeszcze luteine dopochwowo i dalej brak seksu :O kolejna wizyta za 3 tyg :) ciąża o tydz młodsza niż to wynika z miesiączki. Także ten 15 maj to super dzień! 😍 I jeśli to jest dziewczynka to właśnie się widziałyśmy w jej imieniny ❤❤❤

Jej piekne zdjęcie gratulacje 😍 😍 😍

W końcu mogę wrzucić :) 7 tydz, termin na 31 grudnia :D serduszko biło, po plamieniu ani śladu ale do całego zestawu leków dostałam jeszcze luteine dopochwowo i dalej brak seksu :O kolejna wizyta za 3 tyg :) ciąża o tydz młodsza niż to wynika z miesiączki. Także ten 15 maj to super dzień! 😍 I jeśli to jest dziewczynka to właśnie się widziałyśmy w jej imieniny ❤❤❤
Super wiadomość! Gratulacje 😍😍

Dziewczyny, jak zawsze byłam makaroniarą, tak teraz nie mogę patrzeć nawet na pesto, które uwielbiam 🙈 Mąż sobie zażyczył spaghetti na obiad i aż mnie cofa 🤢 Za to w piekarniku serniczek z rosą, zjem z przyjemnością 😁 I dzisiaj wjechał paprykarz szczeciński 😬 Zjadłam całą puszkę 🙈

@Dolvit gratulacje 😊 nie każde plamienia czy to brązowe czy z krwi oznaczają coś strasznego, oby tak dalej.
Oj byłam mega wystraszona bo tak niewiadomo skąd ten jasnoczerwony śluz.. Ale zbadała mnie jeszcze na fotelu i powiedziała, że już śladu nie ma. Na USG też było ok. Kamień z serca!

Ja akurat nie używałam takiego detektora, ale myślę że bardzo nisko. Bodajże w 13 tygodniu macica osiąga wielkość pięści i można wyczuć jej górną część tuż nad spojeniem łonowym. Także szukałabym na pipce gdzieś tam bardzo niziutko 😅
Hahaha okej tak będę kombinować 😜 na razie wykrywam swoje wszystkie żyły 😂

To pewnie bierz :)

U nas jest w 12 tyg usg I pappa z krwi. Potem 20 tyg ust. Przy zdrowej ciazy to na tyle, ale jeśli jest wskazanie np pomiar brzucha za mały za duży (od spojenia linowego do dna macicy) , jakieś schorzenia kobiety, pozycja dziecka, u mnie przy cukrzycy ciążowej I że względu na to że to 6 ciąża bede miała więcej usg. W czerwcu już idę do kliniki w szpitalu i tam będę mieć dodatkowe wizyty z lekarzem A on z reguły zalecam mi usg co 2-3-4 tyg w zależności jak mala rosla.
Dodatkowo mialam kontrolowany cukier i wizyty z tym związane oraz przez cukrzycę wywoływany poród. Moglam miec z 10 dni przed Ale akurat mama do pl pojechała...i nie miałabym z kim dzieci zostawic, wywoływały mi 5dni przed terminem jakos.

Więc jak tutaj są wskazania to częściej robią i usg I inne badania.

To nie jest jeszcze tak źle:) W pierwszej ciąży z synem tutaj w Norwegii mialam tylko pomiary brzucha , 2 usg i badanie moczu co miesiąc .Wszystko inne ,robiłam w Pl.

Gratulacje ❤😍

reklama
Dziewczyny, jak zawsze byłam makaroniarą, tak teraz nie mogę patrzeć nawet na pesto, które uwielbiam 🙈 Mąż sobie zażyczył spaghetti na obiad i aż mnie cofa 🤢 Za to w piekarniku serniczek z rosą, zjem z przyjemnością 😁 I dzisiaj wjechał paprykarz szczeciński 😬 Zjadłam całą puszkę 🙈
Ja dzis nie mam na nic ochoty 😭 totalnie odpycha mnie od jezdzenia, chodze głodna bo nic mi sie smakuje i nie ma nic co chetnie bym zjadla. Pierogi ruskie jedynie jadłam ale tez na siłe zeby z glodu nie umrzec.

Do góry