reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ciążowe zapalenie mózgu - zasnelam w soczewkach kontaktowych, rano założyłam okulary i się wystraszyłam, ze tak sobie porysowałam szkla ze wszystko niewyraźne...
Dopiero jak napisałam mezowi to się skapnęłam, ze bez okularów widzę zadziwiajaco dobrze...

trzymam kciuki za wizyty i za wyniki badań! ;)

Ja w ogóle ostatnio za każdym razem zapominam zdjąć soczewek i rano wstaję ze zaklejonymi oczami 😬 A potem dziadostwa wyjąć nie mogę 🤦‍♀️

reklama
Co do ciążowego zapalenia mózgu to ciagle go mam 😂 potrafiłam niedawno dostac placzu i histerii bo M puścił bąka.. A mi bylo niedobrze. I rozbeczalam sie, że nie mysli o mnie tylko sobie pierdzi a mi jest źle 😂😂

Ja jak mialam tak silne mdlosci.. to mnie każdy zapach denerwowal.. A co dopiero piardy :D moje dzieci już były tak wyczulenie, że drzwi od kuchni maja być zamknięte jak się coś gotuje / piecze / smaży:D że z prędkością światła wchodziły po coś..
I tylko mówili " zamknij drzwi bo mamie smierdzi" haha A to np pieczone bułeczki.

@Akuku dzięki. Ten guzek nie boli, jest zupełnie gdzie indziej niż te kłucia (mam takie raz na jakiś czas już od dawna, raz na kilka miesięcy się pojawiają i po paru dniach znikają 🤷 ), może przez to że te cycki mi tak strasznie rosną to kłują? Wyczytałam też że w ciąży z uwagi na burze hormonów zdarzają się różne takie cyckowe atrakcje i zwykle nie są groźne. W ogóle zwykle guzki w piersi nie są grozne tylko trzeba skontrolować. I tego się trzymam. A dzisiaj jeszcze z łóżka nie wstałam mimo że nie śpię już od 2 godzin i raczej dzisiaj nie wstanę :( tak mi niedobrze że masakra, zjadłam malutka maślana bułeczkę na leżąco i czekam aż się przyjmie. Mąż pojechał zmieniać opony a dzieci bajki oglądają. Dobrze że zrobiłam całą pracę zdalną i dzisiaj tylko muszę przesłać bo nawet słowa bym nie sklecila (zdecydowanie mózg ciążowy dzisiaj ... ).

Macie tak ze zjecie dużo.. Czujecie sie pelne.. Po godzinie znowu mdli i nie wiadomo czy to z przejedzenia czy znowu glodna... Pije wode.. Potem znowu mdli.. Nosz kurde zjadlam dopiero co talerz gołąbek potem talerz musli z owocami i jogurtem.. I nie wiem czy nie wstawac po kanapke przed snem. :/
Tak mam. Teraz wlasnie mdlosci mialam to zjadlam i mdlosci mam jeszcze wieksze a mialam wrazenie ze byly spowodowane głodem...po wodzie to w ogole mam odruch wymiotny jakos nie wiem nigdy nie mailam problemu z piciem wody a teraz co łyk to mi jest gorzej tylko po wodzie samej czystej 🤷‍♀️ jak wodac ciaza zadzi sie wlasnymi prawami 😂😂😂

Macie tak ze zjecie dużo.. Czujecie sie pelne.. Po godzinie znowu mdli i nie wiadomo czy to z przejedzenia czy znowu glodna... Pije wode.. Potem znowu mdli.. Nosz kurde zjadlam dopiero co talerz gołąbek potem talerz musli z owocami i jogurtem.. I nie wiem czy nie wstawac po kanapke przed snem. :/
Mam tak cały czas....masakra

Swoja drogą zaraz powieszę za jaja męża... Mamy szczeniaka 7 miesięcy i szczeka na psy inne, wiadomo jak to pies.. I ten puszcza na YT jej filmik ze szczekającym psem i ona teraz od pol godziny szczeka i szuka psa po calym domu zeby nas obronić 😂😂

Faceci to jednak duze dzieci...

Mój pies lat 5- maltanczyk.. szczeka na wszystkich kto przychodzi.. szczeka jak ktoś puka, zadzwoni dzwonek nawet w tv :D albo jak np ja coś robie I pukne to już leci do drzwi.

@Akuku dzięki. Ten guzek nie boli, jest zupełnie gdzie indziej niż te kłucia (mam takie raz na jakiś czas już od dawna, raz na kilka miesięcy się pojawiają i po paru dniach znikają 🤷 ), może przez to że te cycki mi tak strasznie rosną to kłują? Wyczytałam też że w ciąży z uwagi na burze hormonów zdarzają się różne takie cyckowe atrakcje i zwykle nie są groźne. W ogóle zwykle guzki w piersi nie są grozne tylko trzeba skontrolować. I tego się trzymam. A dzisiaj jeszcze z łóżka nie wstałam mimo że nie śpię już od 2 godzin i raczej dzisiaj nie wstanę :( tak mi niedobrze że masakra, zjadłam malutka maślana bułeczkę na leżąco i czekam aż się przyjmie. Mąż pojechał zmieniać opony a dzieci bajki oglądają. Dobrze że zrobiłam całą pracę zdalną i dzisiaj tylko muszę przesłać bo nawet słowa bym nie sklecila (zdecydowanie mózg ciążowy dzisiaj ... ).

Właśnie w ciazy moga być rożne guzki, bo kanaliki się mogą już zapełniac, no i hormony :D

Ostatnia edycja:
U mnie zależy ile wypije. Czasem nie wstaje na siku jak dziś, a czasem 1-2 muszę.
Dziewczyny od jakiegoś tygodnia juz nie budzę się na siku w nocy i nie oddaje tak często moczu. Czy to normalne ? Wy też już tak nie odwiedzacie Wc co chwilę ? Fakt że przez mdłości mniej pije napojów, ale nie wiem czy to jest ok.

reklama
Zawsze lepiej sprawdzić. Choć najczęściej to nic groźnego, zwlaszcza teraz, gdy hormony u nas szaleją i piersi przygotowują się do karmienia.
Dzień dobry. Jakby w ciąży mało było stresów to wczoraj wymacalam guzek w piersi. Tak mnie kłuła lewa strona aż syczalam z bólu i obmacalam całą (kiedyś miałam mała niegroźna torbiel ale się wchłonęła) i znalazłam kuleczkę. Jesssu. Dobrze że w poniedziałek wizyta od razu poproszę o USG piersi. Co ja się wczoraj naczytałam... A jeszcze mam ciotkę po mastektomii i z nawrotem właśnie... [emoji24]

Do góry