reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny od jakiegoś tygodnia juz nie budzę się na siku w nocy i nie oddaje tak często moczu. Czy to normalne ? Wy też już tak nie odwiedzacie Wc co chwilę ? Fakt że przez mdłości mniej pije napojów, ale nie wiem czy to jest ok.

Ja w ogóle nie sikałam często - rzadziej, ale za to litrami :p I rano tylko muszę wstać wcześniej zazwyczaj na siku, ale w nocy w ogóle mnie nie goni. Pewnie to dlatego, że mniej pijesz :)

reklama
Dzień dobry. Jakby w ciąży mało było stresów to wczoraj wymacalam guzek w piersi. Tak mnie kłuła lewa strona aż syczalam z bólu i obmacalam całą (kiedyś miałam mała niegroźna torbiel ale się wchłonęła) i znalazłam kuleczkę. Jesssu. Dobrze że w poniedziałek wizyta od razu poproszę o USG piersi. Co ja się wczoraj naczytałam... A jeszcze mam ciotkę po mastektomii i z nawrotem właśnie... 😭

Dziewczyny od jakiegoś tygodnia juz nie budzę się na siku w nocy i nie oddaje tak często moczu. Czy to normalne ? Wy też już tak nie odwiedzacie Wc co chwilę ? Fakt że przez mdłości mniej pije napojów, ale nie wiem czy to jest ok.
Ja w ogole nie doswiadczylam jeszcze czestszego sikania, ani w tej ciazy.ani w poprzedniej. Wrecz mam wrażenie, jakbym chodzila rzedziej.

Dokładnie, nic będzie to odzwierciedlenie tego jak na co dzień się odżywiamy i jak nasz organizm na to reaguje.
Niby tak ale skoro np ja z reguły jem o tej porze to te będą bardziej wiarygodne. Wiadomo że jak nie zjem od 19 to wyjdą lepsze Ale nie ma to sensu jeśli nie Bede tego stosować na codzień.

Ja nigdy sie w nocy nie budzę na siku i chwała Bogu za to 😂 mam nadzieję ze tak zostanie jak najdłużej 😅 piję normalnie.
Nie przejmowalabym sie na Twoim miejscu.

Co do ciążowego zapalenia mózgu to ciagle go mam 😂 potrafiłam niedawno dostac placzu i histerii bo M puścił bąka.. A mi bylo niedobrze. I rozbeczalam sie, że nie mysli o mnie tylko sobie pierdzi a mi jest źle 😂😂

Ja też:) akurat mnie to cieszy.. Bo wróci.. oj wróci.

Kurde tylko ja mieszam z dwóch przepisów w sumie 😅 spisze później co ja dokładnie dodaje i napisze Ci na priv 😉

Ok czekam :D

Ktoś tu pisał i ciążowym zapaleniu mózgu - to moja diagnoza 😁 Najgorzej mam z pamięcią, nie pamiętam że pół godziny temu wzięłam tabletki, muszę sobie liczyć 😬 I w ogóle ciągle się zapominam...I jakaś taka nieskręcona jestem 😂 Chyba dobrze, że mam L4, bo boję się że firma by zbankrutowała przez moje obecne nierozgarnięcie xD A, i o ile zawsze w miarę dobrze gotowałam i piekłam dobre ciasta, tak teraz mi średnio wychodzi :/

Ja pisałam, mam to samo.. czesto zastanawiam się nad prostymi rzeczami :/

Dzień dobry. Jakby w ciąży mało było stresów to wczoraj wymacalam guzek w piersi. Tak mnie kłuła lewa strona aż syczalam z bólu i obmacalam całą (kiedyś miałam mała niegroźna torbiel ale się wchłonęła) i znalazłam kuleczkę. Jesssu. Dobrze że w poniedziałek wizyta od razu poproszę o USG piersi. Co ja się wczoraj naczytałam... A jeszcze mam ciotkę po mastektomii i z nawrotem właśnie... 😭
Czytałam że guzy nie bolą? Nie wiem czy prawda, dobrze, że zaraz wizyta. Oby Cię uspokoila.

Jejku mam tak że jak się obudzę z mocnego snu.. to nie mogę już usnąć.. chodze spac kolo 2 bo nie mogę zasnąć :/ ja nie chce się przyzwyczaja do tego co będzie po porodzie, ogarnę to bez przyzwyczajenia :D teraz chce się wyspać.

Ciążowe zapalenie mózgu - zasnelam w soczewkach kontaktowych, rano założyłam okulary i się wystraszyłam, ze tak sobie porysowałam szkla ze wszystko niewyraźne...
Dopiero jak napisałam mezowi to się skapnęłam, ze bez okularów widzę zadziwiajaco dobrze...

trzymam kciuki za wizyty i za wyniki badań! ;)

reklama
Swoja drogą zaraz powieszę za jaja męża... Mamy szczeniaka 7 miesięcy i szczeka na psy inne, wiadomo jak to pies.. I ten puszcza na YT jej filmik ze szczekającym psem i ona teraz od pol godziny szczeka i szuka psa po calym domu zeby nas obronić 😂😂

Faceci to jednak duze dzieci...

Do góry