reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A Ty swoje w końcu zjadłaś? Bo mówiłaś że Ci niepodeszly
No jadłam ale nie tak chetnie jak zwykle...zdecydowanie przesadzilismy z miesem...jednak ponad 200gram wiecej poszlo a ja mam wstret totalny do miesa teraz 😂 za to tesciowa i chlop zajadali jak zawsze 😅😅😅 ja zawsze robie jeszcze sosu wiecej i jak sie nie miesci do naczynia tego z golabkami to zostawiam i potem po prostu na talerzu dolewam 🤪

reklama
Tutaj sporo dziewczyn cierpi przez mdłości i wymioty niestety. Nie tylko poranne...

Ja mdłości miałam przez ponad tydzień, wymiotowałam ze dwa razy.
Obecnie rozpoczęłam 8 tydzień ciąży i moje objawy ograniczają się do bólu piersi, ciągnięcia brzucha, kłucia w jajnikach...
Boli mnie często głowa - syndrom odstawienia kofeiny chyba [emoji849]

A co do błyskawicznego zajścia w ciążę to pozostaje się tylko cieszyć [emoji3590]
Miałam podobnie z pierwszą ciążą. Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych już okresu nie dostałam [emoji2]
Mam nadzieję że z końcem 1 trymestru trochę złagodnieją, również Twoje niemiłe objawy ;) ja właśnie przed zajściem bardzo obawiałam się mdłości i tak narazie to wygląda że codziennie latam z po śniadaniu... Biorę duphaston i nie wiem czy jest taka możeliwość że on nasila te moje odczucia.

Mój dumny jak paw, że mu się udało za pierwszym razem 😂 Tzn my się zabezpieczaliśmy, ale ten jeden raz trafiliśmy w dni płodne, bo zawsze unikaliśmy, no i się trafiło 😁
Moj też dummy ze za 1 razem obie ciaze bo 1 poroniona i aktualna 😂😂😂 tylko mina mu kwaśnieje jak mu mowie ze czuje córeczke 🤣

Mam nadzieję że z końcem 1 trymestru trochę złagodnieją, również Twoje niemiłe objawy ;) ja właśnie przed zajściem bardzo obawiałam się mdłości i tak narazie to wygląda że codziennie latam z po śniadaniu... Biorę duphaston i nie wiem czy jest taka możeliwość że on nasila te moje odczucia.
Tak mi duphaston nasila mdlosci i jakos 1h po przyjeciu zaczynam miec nasilenie na jakis czas. Glodna jestem i przeczytalam ze napisalas ze z koncem 1 trymestru troche zgłodniejesz 🤪😂 troche sie zdziwilam czemu 😅

Tak mi duphaston nasila mdlosci i jakos 1h po przyjeciu zaczynam miec nasilenie na jakis czas. Glodna jestem i przeczytalam ze napisalas ze z koncem 1 trymestru troche zgłodniejesz [emoji2957][emoji23] troche sie zdziwilam czemu [emoji28]
A ja już dzisiaj nic zjeść nie mogę...bo rano badania i mam zakaz całkowity po 21.00.
Będzie ciężka noc bo ostatnio nie sypiam dobrze...a tu jeszcze na głodnego [emoji3064]

A u nas to dziwnie z pierwszym szybko zaszlam, z 2im w 1 cyklu, z 3cim prawie 2 lata staran ! Z 4ta w 1 albo 2 cyklu A z 5ta I 6 ciąża-obie złote strzały (nawet wiem kiedy była stosunek- m robi nocki )

Piernik98 ten Duphaston dostałaś z jakiegoś powodu tzn. np plamienie? Wiem że wiele kobiet właśnie przyjmuje luteinę na plamienia a u mnie nic takiego niepokojącego się nie pojawiło a jednak mam brać

reklama
Do góry