reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A Ty swoje w końcu zjadłaś? Bo mówiłaś że Ci niepodeszly
No jadłam ale nie tak chetnie jak zwykle...zdecydowanie przesadzilismy z miesem...jednak ponad 200gram wiecej poszlo a ja mam wstret totalny do miesa teraz 😂 za to tesciowa i chlop zajadali jak zawsze 😅😅😅 ja zawsze robie jeszcze sosu wiecej i jak sie nie miesci do naczynia tego z golabkami to zostawiam i potem po prostu na talerzu dolewam 🤪

reklama
Tutaj sporo dziewczyn cierpi przez mdłości i wymioty niestety. Nie tylko poranne...

Ja mdłości miałam przez ponad tydzień, wymiotowałam ze dwa razy.
Obecnie rozpoczęłam 8 tydzień ciąży i moje objawy ograniczają się do bólu piersi, ciągnięcia brzucha, kłucia w jajnikach...
Boli mnie często głowa - syndrom odstawienia kofeiny chyba [emoji849]

A co do błyskawicznego zajścia w ciążę to pozostaje się tylko cieszyć [emoji3590]
Miałam podobnie z pierwszą ciążą. Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych już okresu nie dostałam [emoji2]
Mam nadzieję że z końcem 1 trymestru trochę złagodnieją, również Twoje niemiłe objawy ;) ja właśnie przed zajściem bardzo obawiałam się mdłości i tak narazie to wygląda że codziennie latam z po śniadaniu... Biorę duphaston i nie wiem czy jest taka możeliwość że on nasila te moje odczucia.

Mój dumny jak paw, że mu się udało za pierwszym razem 😂 Tzn my się zabezpieczaliśmy, ale ten jeden raz trafiliśmy w dni płodne, bo zawsze unikaliśmy, no i się trafiło 😁
Moj też dummy ze za 1 razem obie ciaze bo 1 poroniona i aktualna 😂😂😂 tylko mina mu kwaśnieje jak mu mowie ze czuje córeczke 🤣

Mam nadzieję że z końcem 1 trymestru trochę złagodnieją, również Twoje niemiłe objawy ;) ja właśnie przed zajściem bardzo obawiałam się mdłości i tak narazie to wygląda że codziennie latam z po śniadaniu... Biorę duphaston i nie wiem czy jest taka możeliwość że on nasila te moje odczucia.
Tak mi duphaston nasila mdlosci i jakos 1h po przyjeciu zaczynam miec nasilenie na jakis czas. Glodna jestem i przeczytalam ze napisalas ze z koncem 1 trymestru troche zgłodniejesz 🤪😂 troche sie zdziwilam czemu 😅

Tak mi duphaston nasila mdlosci i jakos 1h po przyjeciu zaczynam miec nasilenie na jakis czas. Glodna jestem i przeczytalam ze napisalas ze z koncem 1 trymestru troche zgłodniejesz [emoji2957][emoji23] troche sie zdziwilam czemu [emoji28]
A ja już dzisiaj nic zjeść nie mogę...bo rano badania i mam zakaz całkowity po 21.00.
Będzie ciężka noc bo ostatnio nie sypiam dobrze...a tu jeszcze na głodnego [emoji3064]

A u nas to dziwnie z pierwszym szybko zaszlam, z 2im w 1 cyklu, z 3cim prawie 2 lata staran ! Z 4ta w 1 albo 2 cyklu A z 5ta I 6 ciąża-obie złote strzały (nawet wiem kiedy była stosunek- m robi nocki )

Piernik98 ten Duphaston dostałaś z jakiegoś powodu tzn. np plamienie? Wiem że wiele kobiet właśnie przyjmuje luteinę na plamienia a u mnie nic takiego niepokojącego się nie pojawiło a jednak mam brać

reklama
Do góry