reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja cos nie mam weny na pisanie. Ciągle nie moge sie oswoic z myślą o bliznietach. Oby choc jedna dziewczynka byla. Oby donosic choc do 34tc. Strasznie się boje co to będzie. Jeszcze w przyszłym tygodniu startujemy z remontem łazienki, trzeba plytki wybrac itp., a w ogole nie mam do tego glowy.
Pisalyscie o wieku. Ja mam 28 lat jeszcze, synka 16=miesięcy i teraz ciąża blizniacza. Termin na koniec grudnia.

Każda z nas się martwi, a Ty masz prawo martwić się podwójnie ❤ Będzie dobrze, zobaczysz :) Skup się na tu i teraz, dbaj o siebie, broń Boże nie pozwalaj mężowi samemu płytek wybierać 😂

reklama
Ja cos nie mam weny na pisanie. Ciągle nie moge sie oswoic z myślą o bliznietach. Oby choc jedna dziewczynka byla. Oby donosic choc do 34tc. Strasznie się boje co to będzie. Jeszcze w przyszłym tygodniu startujemy z remontem łazienki, trzeba plytki wybrac itp., a w ogole nie mam do tego glowy.
Pisalyscie o wieku. Ja mam 28 lat jeszcze, synka 16=miesięcy i teraz ciąża blizniacza. Termin na koniec grudnia.
Nie bede pocieszac ani nic. W sensie zeby nikt tak tego nie odebral 😅 ale jak piszesz teraz to przypomnialo mi sie ze mojej mamy znajoma miala 3 razy blizniaki 😂😂😂 pod rząd! I jeszcze dwoje dzieci pojedynczych. Jeszcze podobno wszystkie naturalnie rodzila a taka drobna kobieta. Podziwiam ogolnie wszystkie mamy blizniakow 😊

Może kilka słów o sobie dodam. Mam 29 lat, po 3 cyklach zaszłam w planowaną ciążę (nadal nie ogarniam że tak szybko się udało). Mam niedoczynność tarczycy. Od piątku jestem na l4. Próbuję jeść ale z marnym skutkiem. Jestem bardzo ciekawa ile z Was ma takie mdłości jak ja trwające prawie do popołudnia i poranne wymioty. Jak sobie radzicie?
Tutaj sporo dziewczyn cierpi przez mdłości i wymioty niestety. Nie tylko poranne...

Ja mdłości miałam przez ponad tydzień, wymiotowałam ze dwa razy.
Obecnie rozpoczęłam 8 tydzień ciąży i moje objawy ograniczają się do bólu piersi, ciągnięcia brzucha, kłucia w jajnikach...
Boli mnie często głowa - syndrom odstawienia kofeiny chyba [emoji849]

A co do błyskawicznego zajścia w ciążę to pozostaje się tylko cieszyć [emoji3590]
Miałam podobnie z pierwszą ciążą. Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych już okresu nie dostałam [emoji2]

Każda z nas się martwi, a Ty masz prawo martwić się podwójnie ❤ Będzie dobrze, zobaczysz :) Skup się na tu i teraz, dbaj o siebie, broń Boże nie pozwalaj mężowi samemu płytek wybierać 😂
Nie nie niee, zebym sie miala wczolgac do.sklepu, to plytki wybiore sama 😬
Nie bede pocieszac ani nic. W sensie zeby nikt tak tego nie odebral 😅 ale jak piszesz teraz to przypomnialo mi sie ze mojej mamy znajoma miala 3 razy blizniaki 😂😂😂 pod rząd! I jeszcze dwoje dzieci pojedynczych. Jeszcze podobno wszystkie naturalnie rodzila a taka drobna kobieta. Podziwiam ogolnie wszystkie mamy blizniakow 😊
No to juz hardcore zupelny. Nie do wyobrazenia

Oczywiście, że masz wątpliwości...strach pewnie jeszcze wielokrotnie będzie Cię dopadał. Po prostu musisz robić wszystko zgodnie z zaleceniami i nie szaleć. Żebyś nie mogla nicsego sobie zarzucic.

Na pewno nie będzie łatwo ale przypomnij sobie jak urodziłaś pierwsze dziecko. Jaka byłaś szczęśliwa [emoji3590] to teraz będziesz podwójnie.

reklama
Do góry