reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja cos nie mam weny na pisanie. Ciągle nie moge sie oswoic z myślą o bliznietach. Oby choc jedna dziewczynka byla. Oby donosic choc do 34tc. Strasznie się boje co to będzie. Jeszcze w przyszłym tygodniu startujemy z remontem łazienki, trzeba plytki wybrac itp., a w ogole nie mam do tego glowy.
Pisalyscie o wieku. Ja mam 28 lat jeszcze, synka 16=miesięcy i teraz ciąża blizniacza. Termin na koniec grudnia.

Każda z nas się martwi, a Ty masz prawo martwić się podwójnie ❤ Będzie dobrze, zobaczysz :) Skup się na tu i teraz, dbaj o siebie, broń Boże nie pozwalaj mężowi samemu płytek wybierać 😂

reklama
Ja cos nie mam weny na pisanie. Ciągle nie moge sie oswoic z myślą o bliznietach. Oby choc jedna dziewczynka byla. Oby donosic choc do 34tc. Strasznie się boje co to będzie. Jeszcze w przyszłym tygodniu startujemy z remontem łazienki, trzeba plytki wybrac itp., a w ogole nie mam do tego glowy.
Pisalyscie o wieku. Ja mam 28 lat jeszcze, synka 16=miesięcy i teraz ciąża blizniacza. Termin na koniec grudnia.
Nie bede pocieszac ani nic. W sensie zeby nikt tak tego nie odebral 😅 ale jak piszesz teraz to przypomnialo mi sie ze mojej mamy znajoma miala 3 razy blizniaki 😂😂😂 pod rząd! I jeszcze dwoje dzieci pojedynczych. Jeszcze podobno wszystkie naturalnie rodzila a taka drobna kobieta. Podziwiam ogolnie wszystkie mamy blizniakow 😊

Może kilka słów o sobie dodam. Mam 29 lat, po 3 cyklach zaszłam w planowaną ciążę (nadal nie ogarniam że tak szybko się udało). Mam niedoczynność tarczycy. Od piątku jestem na l4. Próbuję jeść ale z marnym skutkiem. Jestem bardzo ciekawa ile z Was ma takie mdłości jak ja trwające prawie do popołudnia i poranne wymioty. Jak sobie radzicie?
Tutaj sporo dziewczyn cierpi przez mdłości i wymioty niestety. Nie tylko poranne...

Ja mdłości miałam przez ponad tydzień, wymiotowałam ze dwa razy.
Obecnie rozpoczęłam 8 tydzień ciąży i moje objawy ograniczają się do bólu piersi, ciągnięcia brzucha, kłucia w jajnikach...
Boli mnie często głowa - syndrom odstawienia kofeiny chyba [emoji849]

A co do błyskawicznego zajścia w ciążę to pozostaje się tylko cieszyć [emoji3590]
Miałam podobnie z pierwszą ciążą. Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych już okresu nie dostałam [emoji2]

Każda z nas się martwi, a Ty masz prawo martwić się podwójnie ❤ Będzie dobrze, zobaczysz :) Skup się na tu i teraz, dbaj o siebie, broń Boże nie pozwalaj mężowi samemu płytek wybierać 😂
Nie nie niee, zebym sie miala wczolgac do.sklepu, to plytki wybiore sama 😬
Nie bede pocieszac ani nic. W sensie zeby nikt tak tego nie odebral 😅 ale jak piszesz teraz to przypomnialo mi sie ze mojej mamy znajoma miala 3 razy blizniaki 😂😂😂 pod rząd! I jeszcze dwoje dzieci pojedynczych. Jeszcze podobno wszystkie naturalnie rodzila a taka drobna kobieta. Podziwiam ogolnie wszystkie mamy blizniakow 😊
No to juz hardcore zupelny. Nie do wyobrazenia

Oczywiście, że masz wątpliwości...strach pewnie jeszcze wielokrotnie będzie Cię dopadał. Po prostu musisz robić wszystko zgodnie z zaleceniami i nie szaleć. Żebyś nie mogla nicsego sobie zarzucic.

Na pewno nie będzie łatwo ale przypomnij sobie jak urodziłaś pierwsze dziecko. Jaka byłaś szczęśliwa [emoji3590] to teraz będziesz podwójnie.

reklama
Do góry