reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
My staraliśmy się prawie 4 lata. Próbowałam chyba wszelkich ręczy których mogłam... olej z wiesiołka, ziół donga, nogi do góry po sexie, leżenie po sexie, sex na noc aby iść z tym spać, sex codziennie, sex co drugi dzień, sex w sama owulacje z testami owulacyjnych, mierzenie temp w małej 😜 hmmm pełno badań w końcu doszło nawet do stymulacji zastrzyk w brzuch. A udało się kiedy wróciliśmy z wakacji po raz pierwszy pojechaliśmy na 10 dni bo zawsze na tydzień nie mieliśmy możliwości innej i już na urlopie stwierdziliśmy ze wracamy i in vitro bo już zbyt długo to trwa no i cóż bez żadnych tabletek bez żadnych zastrzyków i leżenia z dupka w gorze udało się... dla nas to był cud ❤🙏🏼
To jest niesamowite jak zmiana otoczenia może wszystko zmienić. Super, ze Wam się udało ;)

U nas tez dwa razy w pierwszym cyklu. W ogóle ostatnio do mnie doszło, ze teraz mniej więcej by mi się dziecko rodziło gdyby nie poronienie. I w sumie dobrze, ze nie w tej koronie. Poczekam sobie jeszcze spokojnie te 7 miesięcy ^^

Dziewczyny mam 10+6 dzisiaj od 2 dni cały czas kłuje mnie po lewej stronie najbardziej i w dole jak na okres jakoś tak dziwnie. Dziewczyny które są w podobnych dniach bądź już po miałyście tak ? Trochę mnie to nie pokoi, bo wcześniej nie miałam tak. Nie boli to aby brać nospe ale takie kłucie ciągniecie ...
Mnie tez kłuję.. I plecy mnie bola mocno. Ogolnie oslabienie mnie od kilku dni bierze :/
Dziękuje ślicznie za uspokojenie 😘 oby tak było jednak 4 tyg odstępu między usg to tragedia coś się dzieje innego i w głowie tysiąc myśli...
Mam tak samo... Nastepna wizyta dopiero 3.05 :(
Ja mam też od paru dni takie bardziej rozpychanie i takie jak na okres coś podobnego w odczuciu,
Jest mi przykro jak dziewczyny nie mają dobrych wieści... strasznie się nakręcam wtedy i mało udzielam, i przy tym strasznie martwię się....
Czasami się zastanawiam czy zrobić sobie wolne od forum , by głowa trochę wyluzowała, ale jestem ciekawa jak wizyty,
Czasem mam tam samo.. Mega mnie to doluje jak widze jakie zycie jest nieprzywidywalne :(
Ja prywatnie wizyty. I usg i test PAPPA mam w jednym dniu 28 maja i później wizytę u mojego wiec kupa czasu jeszcze :/ tylko raczej wyniki z pappa chyba nie będę mieć od razu bo to krew. Muszę zadzwonić do kliniki w której mi robią i dopytać bo kazali mi na usg i test w tym samym dniu zrobić.
Ja mam jedno i drugie w ten sam dzien. Wyniki pewnie na maila :/
Może kilka słów o sobie dodam. Mam 29 lat, po 3 cyklach zaszłam w planowaną ciążę (nadal nie ogarniam że tak szybko się udało). Mam niedoczynność tarczycy. Od piątku jestem na l4. Próbuję jeść ale z marnym skutkiem. Jestem bardzo ciekawa ile z Was ma takie mdłości jak ja trwające prawie do popołudnia i poranne wymioty. Jak sobie radzicie?
Hej ❤️
Ja mialam od rana do wieczora.. Potrafilam nawet i północy wymiotować :/ skonczylo sie tam jakoś 8+5

a to rozumiem, no nic jak trzeba to trzeba ;) ja nie miałam zleconego progesteronu i sama też na to nie wpadłam zeby sprawdzić. Przed ciążą przyjmowałam tez przez 2 cykle bo miałam polipa który miał się złuszczyć pod wpływem duphastonu. Głupio że odrazu nie spytałam jaki jest powód u mnie. Na następną wizytę idę z kartką z pytaniami 😜
O tak ja tez bylam z kartką i pytaniami ale z tego szczescia ze bylo serduszko i dostalam wkoncu zdj usg to i tak dostalam jakiegos zacmienia i polowy nie zapytalam 🙈😅

Dziewczyny mam pytanie odebrałam wyniki badań i toksoplazmozie wyszły mi wyniki wątpliwe tzn.
Igg 0,10
Igm 0,16
Wiecie co oznacza ?

My staraliśmy się prawie 4 lata. Próbowałam chyba wszelkich ręczy których mogłam... olej z wiesiołka, ziół donga, nogi do góry po sexie, leżenie po sexie, sex na noc aby iść z tym spać, sex codziennie, sex co drugi dzień, sex w sama owulacje z testami owulacyjnych, mierzenie temp w małej 😜 hmmm pełno badań w końcu doszło nawet do stymulacji zastrzyk w brzuch. A udało się kiedy wróciliśmy z wakacji po raz pierwszy pojechaliśmy na 10 dni bo zawsze na tydzień nie mieliśmy możliwości innej i już na urlopie stwierdziliśmy ze wracamy i in vitro bo już zbyt długo to trwa no i cóż bez żadnych tabletek bez żadnych zastrzyków i leżenia z dupka w gorze udało się... dla nas to był cud ❤🙏🏼
Moja kuzynka z mężem 6 lat starała się o dziecko. W końcu polecieli na Hawaje (oni mieszkają w USA) i akurat z moimi rodzicami, moja mama tez 6 lat się o mnie starała i moja mama mówi do niej, żeby się napiła i wyluzowała. Z Hawaii wróciła w ciąży. Teraz ma 3 dzieci :)
Bardzo często jest tak, ze trzeba odpuścić. Wiele par bezdzietnych decyduje się na adopcje, a np po adopcji nagle kobieta zachodzi w ciąże :)

U mnie wychodzi dziewczynka z u was ?

Mi wychodzi dziewczynka i bardzo bym chciała żeby tak było 🙈
Ogólnie od jakiegoś tygodnia, może półtora wyszły mi pod ustami plamy takie czerwone i swędzą czasem. Mama dziś mi powiedziała, że na dziewczynkę bo ona ze mną w ciąży tak miała 😂🙈

To jest niesamowite jak zmiana otoczenia może wszystko zmienić. Super, ze Wam się udało ;)

U nas tez dwa razy w pierwszym cyklu. W ogóle ostatnio do mnie doszło, ze teraz mniej więcej by mi się dziecko rodziło gdyby nie poronienie. I w sumie dobrze, ze nie w tej koronie. Poczekam sobie jeszcze spokojnie te 7 miesięcy ^^
Dokładnie zgadza się... jak to mówią nigdy nic nie wiadomo życie lubi nas zaskakiwać pozytywnie i negatywnie, ale teraz już oby same dobre wieści nas spotykały 😉

reklama
Do góry