reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Twoja kolekcja ubranek jest naprawdę imponująca i gdybym miała tyle rzeczy, też omijała bym 'lumpeksy' ;-) ;) a przynajmniej te działy dla maluszków. Ja jeszcze trochę poluje na okazje, bo później zimą trudno będzie mi wyrwać się z domu z małą. A u nas ceny tak jak pisze Skarbulenka - 1zl - 3zl za body. Ale na wagę takie maleństwa wychodzą jeszcze taniej.
Ja jak mam w pepco coś kupić to wolę iść do lumpka, bo jakość tak jak pisze Kinia o wiele lepsza :-) :) i za takie "grosze" wolę mieć więcej jak mniej 8-) no i ciężko się oprzec :-)

reklama
Ja jak mam w pepco coś kupić to wolę iść do lumpka, bo jakość tak jak pisze Kinia o wiele lepsza :-) :) i za takie "grosze" wolę mieć więcej jak mniej 8-) no i ciężko się oprzec :-)
Ja już jestem na tyle 'spaczona' że niemal przeliczam ile ubrań kupiłabym w "ciuchach" za cenę nowej rzeczy. Jedno body z pepco albo 5-10sztuk z odzysku.. I jaka satysfakcja, że udało się coś upolować :biggrin2:

Ja już jestem na tyle 'spaczona' że niemal przeliczam ile ubrań kupiłabym w "ciuchach" za cenę nowej rzeczy. Jedno body z pepco albo 5-10sztuk z odzysku.. I jaka satysfakcja, że udało się coś upolować :biggrin2:
Dokładnie 8-) Ja wczoraj w normalnym sklepie za 2 pary pajacykow zapłaciłam 70 zł gdzie w lumpku za taka kasę to wychodzę z dwiema pełnymi reklamowkami ciuchów i uśmiech na buzce od razu się maluje 8-)

Dziewczynki jak się czujecie ? U mnie noc kiepska. Nie mogłam spać w ogóle. Poszłam spać o północy i nie mogłam zasnąć do 1. Potem obudziłam się o 3 i to samo ponad godzina minęła a ja oczy jak 5 zl .... nawet z boku na bok ciężko się przekładać i pobudka po 5 i tyle pospane...

Dziewczynki jak się czujecie ? U mnie noc kiepska. Nie mogłam spać w ogóle. Poszłam spać o północy i nie mogłam zasnąć do 1. Potem obudziłam się o 3 i to samo ponad godzina minęła a ja oczy jak 5 zl .... nawet z boku na bok ciężko się przekładać i pobudka po 5 i tyle pospane...
Ja wczoraj zrobiłam sobie lekkie przemeblowanie pomiędzy pokojami, tak żeby zrobić miejsce na łóżeczko, wózek.. Pomyślałam też, że czas najwyższy ostrzyc swojego psa, bo jak zaczną się deszcze i kałuże to z mopem się nie wyrobię. Może nie jest moja psina jakaś super wielka, ale z maszynką trzeba się nagimnastykować.
I już wieczorem czułam, że po tym wysiłku będę miała noc z częstszymi skurczami. Na szczęście nawet jak mnie wybudzają ze snu skurcze lub wyjście do toalety - bezproblemowo zasypiam dalej. Dziś planuję się trochę pooszczędzać ( na tyle na ile to możliwe )

Ja wczoraj zrobiłam sobie lekkie przemeblowanie pomiędzy pokojami, tak żeby zrobić miejsce na łóżeczko, wózek.. Pomyślałam też, że czas najwyższy ostrzyc swojego psa, bo jak zaczną się deszcze i kałuże to z mopem się nie wyrobię. Może nie jest moja psina jakaś super wielka, ale z maszynką trzeba się nagimnastykować.
I już wieczorem czułam, że po tym wysiłku będę miała noc z częstszymi skurczami. Na szczęście nawet jak mnie wybudzają ze snu skurcze lub wyjście do toalety - bezproblemowo zasypiam dalej. Dziś planuję się trochę pooszczędzać ( na tyle na ile to możliwe )
No to widzę że miałaś bardzo aktywny dzień. U mnie też był dość aktywny ale bardziej "na nóżkach" pojechaliśmy z mężem na zakupy i pozałatwiać kilka spraw bo jak pisałam na prywatnym przyjechał na kilka dni tylko. Widziałam się też z kierowniczka zaprosiła mnie na spotkanie integracyjne 5 listopada (zaległy grill) no i oczywiście wieczorem mega twardy brzuch. Już biorę magnez 3×1 ale nadal to powraca i noca w lydki mnie łapią skorcze.

Ja nie kupuje do rozmiaru 68 bo mam tego tyle że by wystarczyło na trojaczki :) jak już to od 74 ale też się trochę ograniczam bo nie mam gdzie tego trzymać. Wczoraj byłam w lidlu i kupiłam mate edukacyjna. Tyle się zastanawialam a jak się trafilo to wziąłam od razu. Mam nadzieję że się przyda.

Odnośnie grupy prywatnej było tam mnóstwo moich wpisów o rodzinie, teściowej i sytuacji prywatnej. Co prawda miałam pewien moment gdzie się nie odzywalam co potem wyjaśniłam i dziewczyny stwierdziły że nie trzeba pisać codziennie byle co jakiś czas się odzywać. I czuje się trochę pokrzywdzona z tego powodu bo jedna osoba mnie nie kojarzyła z nicku. I jest mi przykro bo zostałam usunięta w najważniejszym momencie bo to moja pierwsza ciąża na tak zaawansowanym poziomie a też pisałam o intymnych sprawach... a tu forum.... aktywność na minimalnym poziomie...

reklama
Ja juz nic wiecej nie kupuje z ubranek. Najwyzej maz bedzie prał. Szkoda, że nie ma u mnie fajnych lumpeksów. Wszystko takie przebrane i słabej jakości.
Mi też jest przykro. Ale cóż począć.. :(
Do mnie 2 listopada ma przyjechać siostra z ubrankami po jej 5 msc synku - ma wybrać takie bardziej neutralne, choć wg mnie takiemu maluchowi i tak wszystko jedno czy na body ma kwiatek czy wzór Batmana. Zobaczę czego ile sztuk będę w sumie mieć i ewentualnie jakieś perełki będę łowić w 'ciuchach'.
Wypiłam sobie kawkę, zjadłam dwa kawałki serowego ciasta i teraz dostaje kuksańce, czuję smeranie. Trochę odczekam i wezmę sporą dawkę magnezu, bo chcę dotrwać jeszcze przynajmniej 2 a najlepiej 3 tygodnie.

Do góry