reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Twoja kolekcja ubranek jest naprawdę imponująca i gdybym miała tyle rzeczy, też omijała bym 'lumpeksy' ;-) ;) a przynajmniej te działy dla maluszków. Ja jeszcze trochę poluje na okazje, bo później zimą trudno będzie mi wyrwać się z domu z małą. A u nas ceny tak jak pisze Skarbulenka - 1zl - 3zl za body. Ale na wagę takie maleństwa wychodzą jeszcze taniej.
Ja jak mam w pepco coś kupić to wolę iść do lumpka, bo jakość tak jak pisze Kinia o wiele lepsza :-) :) i za takie "grosze" wolę mieć więcej jak mniej 8-) no i ciężko się oprzec :-)

reklama
Ja jak mam w pepco coś kupić to wolę iść do lumpka, bo jakość tak jak pisze Kinia o wiele lepsza :-) :) i za takie "grosze" wolę mieć więcej jak mniej 8-) no i ciężko się oprzec :-)
Ja już jestem na tyle 'spaczona' że niemal przeliczam ile ubrań kupiłabym w "ciuchach" za cenę nowej rzeczy. Jedno body z pepco albo 5-10sztuk z odzysku.. I jaka satysfakcja, że udało się coś upolować :biggrin2:

Ja już jestem na tyle 'spaczona' że niemal przeliczam ile ubrań kupiłabym w "ciuchach" za cenę nowej rzeczy. Jedno body z pepco albo 5-10sztuk z odzysku.. I jaka satysfakcja, że udało się coś upolować :biggrin2:
Dokładnie 8-) Ja wczoraj w normalnym sklepie za 2 pary pajacykow zapłaciłam 70 zł gdzie w lumpku za taka kasę to wychodzę z dwiema pełnymi reklamowkami ciuchów i uśmiech na buzce od razu się maluje 8-)

Dziewczynki jak się czujecie ? U mnie noc kiepska. Nie mogłam spać w ogóle. Poszłam spać o północy i nie mogłam zasnąć do 1. Potem obudziłam się o 3 i to samo ponad godzina minęła a ja oczy jak 5 zl .... nawet z boku na bok ciężko się przekładać i pobudka po 5 i tyle pospane...

Dziewczynki jak się czujecie ? U mnie noc kiepska. Nie mogłam spać w ogóle. Poszłam spać o północy i nie mogłam zasnąć do 1. Potem obudziłam się o 3 i to samo ponad godzina minęła a ja oczy jak 5 zl .... nawet z boku na bok ciężko się przekładać i pobudka po 5 i tyle pospane...
Ja wczoraj zrobiłam sobie lekkie przemeblowanie pomiędzy pokojami, tak żeby zrobić miejsce na łóżeczko, wózek.. Pomyślałam też, że czas najwyższy ostrzyc swojego psa, bo jak zaczną się deszcze i kałuże to z mopem się nie wyrobię. Może nie jest moja psina jakaś super wielka, ale z maszynką trzeba się nagimnastykować.
I już wieczorem czułam, że po tym wysiłku będę miała noc z częstszymi skurczami. Na szczęście nawet jak mnie wybudzają ze snu skurcze lub wyjście do toalety - bezproblemowo zasypiam dalej. Dziś planuję się trochę pooszczędzać ( na tyle na ile to możliwe )

Ja wczoraj zrobiłam sobie lekkie przemeblowanie pomiędzy pokojami, tak żeby zrobić miejsce na łóżeczko, wózek.. Pomyślałam też, że czas najwyższy ostrzyc swojego psa, bo jak zaczną się deszcze i kałuże to z mopem się nie wyrobię. Może nie jest moja psina jakaś super wielka, ale z maszynką trzeba się nagimnastykować.
I już wieczorem czułam, że po tym wysiłku będę miała noc z częstszymi skurczami. Na szczęście nawet jak mnie wybudzają ze snu skurcze lub wyjście do toalety - bezproblemowo zasypiam dalej. Dziś planuję się trochę pooszczędzać ( na tyle na ile to możliwe )
No to widzę że miałaś bardzo aktywny dzień. U mnie też był dość aktywny ale bardziej "na nóżkach" pojechaliśmy z mężem na zakupy i pozałatwiać kilka spraw bo jak pisałam na prywatnym przyjechał na kilka dni tylko. Widziałam się też z kierowniczka zaprosiła mnie na spotkanie integracyjne 5 listopada (zaległy grill) no i oczywiście wieczorem mega twardy brzuch. Już biorę magnez 3×1 ale nadal to powraca i noca w lydki mnie łapią skorcze.

Ja nie kupuje do rozmiaru 68 bo mam tego tyle że by wystarczyło na trojaczki :) jak już to od 74 ale też się trochę ograniczam bo nie mam gdzie tego trzymać. Wczoraj byłam w lidlu i kupiłam mate edukacyjna. Tyle się zastanawialam a jak się trafilo to wziąłam od razu. Mam nadzieję że się przyda.

Odnośnie grupy prywatnej było tam mnóstwo moich wpisów o rodzinie, teściowej i sytuacji prywatnej. Co prawda miałam pewien moment gdzie się nie odzywalam co potem wyjaśniłam i dziewczyny stwierdziły że nie trzeba pisać codziennie byle co jakiś czas się odzywać. I czuje się trochę pokrzywdzona z tego powodu bo jedna osoba mnie nie kojarzyła z nicku. I jest mi przykro bo zostałam usunięta w najważniejszym momencie bo to moja pierwsza ciąża na tak zaawansowanym poziomie a też pisałam o intymnych sprawach... a tu forum.... aktywność na minimalnym poziomie...

reklama
Ja juz nic wiecej nie kupuje z ubranek. Najwyzej maz bedzie prał. Szkoda, że nie ma u mnie fajnych lumpeksów. Wszystko takie przebrane i słabej jakości.
Mi też jest przykro. Ale cóż począć.. :(
Do mnie 2 listopada ma przyjechać siostra z ubrankami po jej 5 msc synku - ma wybrać takie bardziej neutralne, choć wg mnie takiemu maluchowi i tak wszystko jedno czy na body ma kwiatek czy wzór Batmana. Zobaczę czego ile sztuk będę w sumie mieć i ewentualnie jakieś perełki będę łowić w 'ciuchach'.
Wypiłam sobie kawkę, zjadłam dwa kawałki serowego ciasta i teraz dostaje kuksańce, czuję smeranie. Trochę odczekam i wezmę sporą dawkę magnezu, bo chcę dotrwać jeszcze przynajmniej 2 a najlepiej 3 tygodnie.

Do góry