reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Mój tak samo, powiedział że jak wyjdzie powyżej 2.5 to natychmiast się mam zgłosić
A mi powiedziala bo.mialam 1,9 a po mc ciazy 2,8 ze jeszcze raz sprawdzi jak nie urosnie to zacznie spadac bo hormony w ciazy sie tak wahaja i faktycznie uregulowalo sie ale ja leki biore. Wiec nie.wiem.jak to tam.u innych. I bylam.u endokrynologa i moj gin to tez endokrynolog

Z tego co wiem to w ciazy niebezpieczne jest zarówno za niskie jak i za wysokie tsh. Każde ma inne przyczyny i skutki. Ogólnie to przy złych wynikach tsh powinno się oznaczyć jeszcze ft3 i ft4. I za niskie tsh jest chyba grozniejsze w późniejszej ciąży, bo wtedy nawet normy dla ciężarnych się podnoszą.

Hej Dziewczynki. Ja też dziś po wizycie miałam na 7:30 było 10 min poślizgu a mnie trzymał 40 min. Usg najpierw przez przewloki brzuszne a potem jeszcze dopochwowe. Wszystko jest rączki, nóżki i paluszki. Nerki, żołądek, wątroba No ogólnie wszystko dobrze a miałam takiego stresa. Od 1 wizyty w 5 tc do dziś 11+2 przytylam 1,1 kg a myślałam że z 5 conajmniej. Dzidzia rośnie i jest ok. Jestem mega szczęśliwa do tego dziś przyleciał mąż. Mam pozwolenie na wyjazd. Więc w sobotę ruszam na Podkarpacie. Mamy nową położna która znam ze szpitala bardzo sympatyczna kobietka. Płci nie było widać bo maluszek bardzo się ruszał i odwracal plecami. Tak że dzień na meeeeeega plus! :)

Mój tak samo, powiedział że jak wyjdzie powyżej 2.5 to natychmiast się mam zgłosić
O kurcze to ja mam 2.85 dziś odebrałam wynik i myślałam że to ok :///ale z drugiej strony w pierwszej ciąży mialam 3.31 i nawet nie byłam u endokrynologa bo nikt nie kazał i bylo oki , teraz się martwię :(

Aaa i dzidzia troszkę większa w sumie 11+2 to prawie 12 tc a z usg właśnie wychodzi 12 tc i termin z usg wychodzi na 5.12 ale ja wiem ze nie możliwe jest poczęcie wcześniej bo mąż przyjechał tylko na weekend na staranka. Więc wcześniej nie mogło być zapłodnienie.

reklama
Do góry