reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

W Niemczech jest to ,,refundowane" ale najpierw trzeba okolo 180 euro ze swojej kieszeni dac a potem to na konto oddaja po jakimś czasie mniej wiecej 2 tyg pozniej..
Ja jestem tak zdenerwowana ze az mi slabo bylo [emoji35] w pracy kolezance pomagalam, pracuje w salonie fryzjerskim a to do mnie ze ja jej zlym szamponem klientke umylam ! Zebym lepiej sluchala! I sie na caly salon zaczela wydzierac na mnie...czasem juz nie wyrabiam,czlowiek chce pomoc a tu taka za przeproszeniem ..morde wydzierać bedzie ..[emoji26]

reklama
W Niemczech jest to ,,refundowane" ale najpierw trzeba okolo 180 euro ze swojej kieszeni dac a potem to na konto oddaja po jakimś czasie mniej wiecej 2 tyg pozniej..
Ja jestem tak zdenerwowana ze az mi slabo bylo [emoji35] w pracy kolezance pomagalam, pracuje w salonie fryzjerskim a to do mnie ze ja jej zlym szamponem klientke umylam ! Zebym lepiej sluchala! I sie na caly salon zaczela wydzierac na mnie...czasem juz nie wyrabiam,czlowiek chce pomoc a tu taka za przeproszeniem ..morde wydzierać bedzie ..[emoji26]
To ta sama kolezanka co ostatnio Ci krwi napsula?

To ta co stwierdzila ze by dziecko usunęła...
Ehh... Niektóre kobiety nie maja pojęcia o pewnych sprawach. Ja nie mowie ze powinna obchodzic sie z Toba jak z jajkiem ze względu na ciaze ale jak człowiek do czlowieka mogla Ci powiedzieć na osobnosci ze kurcze fajnie ze chciałaś pomoc ale nie ten szampon i ze mimo wszystko dziękuję a nie drzec mordę i upokarzac Cie w ten sposob. Idiotka

Rozmawiałam o tych badaniach z krwi z moją ginekolog na ostatniej wizycie. Umówiłam się na termin za 2 tygodnie. Tylko, że u mnie cena to 269 € plus 57 za pobranie krwii.
Cena powala, ale czego się nie zrobi dla dziecka. :)
Możesz mi poradzić jak otrzymać tą refundację, póki co wiem ze te badania nie są refundowane w Niemczech. (Nadal trwają rozmowy na ten temat)

Z góry dziękuję ❤

Rozmawiałam o tych badaniach z krwi z moją ginekolog na ostatniej wizycie. Umówiłam się na termin za 2 tygodnie. Tylko, że u mnie cena to 269 € plus 57 za pobranie krwii.
Cena powala, ale czego się nie zrobi dla dziecka. :)
Możesz mi poradzić jak otrzymać tą refundację, póki co wiem ze te badania nie są refundowane w Niemczech. (Nadal trwają rozmowy na ten temat)

Z góry dziękuję [emoji173]
Jakie masz ubezpieczenie ja mam z AOK. I po prostu jak rachunek dostajesz to mozesz isc do AOK i dostajesz zwrot na konto. Mozesz ich sie zapytac czy to obejmuje ubezpieczenie. Ale jesli masz jakies inne to nie mam pojecia..

Jakie masz ubezpieczenie ja mam z AOK. I po prostu jak rachunek dostajesz to mozesz isc do AOK i dostajesz zwrot na konto. Mozesz ich sie zapytac czy to obejmuje ubezpieczenie. Ale jesli masz jakies inne to nie mam pojecia..

Tak też pomyślałam, że może być to uzależnione od kasy chorych. Ja należę do TK.

reklama
Część Dziewczyny!Próbowałam Was troszkę poczytać,ale zwątpiłam po kilku stronach,bo za dużo tego Pozostaje mi się więc przywitać po prostu Jestem nowa,mam na imię Karina,mam już jednego syna,obecnie termin na 25 grudnia.Czuję się w miarę.Mdłości się trochę uspokoiły.Jedyne co, to doskwiera mi bezsenność tzn dziś np obudziłam się o 5.40....Jak się domyślacie - później w ciągu dnia jestem dętka.Pozdrawiam Was serdecznie,K.

Do góry