Anusiak1990
Fanka BB :)
Od tego roku to weszlo. Bo jeszcze dwa lata temu obowiazywalo to co Ty wkleilasNo to macie fajnie. Te co ja wkleilam obowiązują wszędzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Od tego roku to weszlo. Bo jeszcze dwa lata temu obowiazywalo to co Ty wkleilasNo to macie fajnie. Te co ja wkleilam obowiązują wszędzie
Ja tak samo. Mój lekarz robi mi usg na każdej wizycie, mierzy dziecko, sprawdza najważniejsze rzeczy, przy poprzedniej ciąży jak zapytałam podał mi przeziernosc karkowa ale testu pappa nie robię, nie mam takiej potrzeby.Ja robię w luxmedzie zwykle badanie usg na którym mierzy płód itp i na tej podstawie sprawdza czy płód rozwija się prawidłowo a nie robię tych testów innych , w sumie w pierwszej ciąży tak robiłam i nikt nie kazał mi robić czegoś więcej i było wszystko oki a koszt to 130 zł
Właśnie ja również w 12-13 tygodniu robiłam takie USG i lekarz bardzo dokładnie wszystko zmierzył i sam powiedział "aha to czas na badania prenatalne" po tym stwierdził czy istnieje ryzyko wady , oczywiście to tylko badania i one mogą się mylićJa tak samo. Mój lekarz robi mi usg na każdej wizycie, mierzy dziecko, sprawdza najważniejsze rzeczy, przy poprzedniej ciąży jak zapytałam podał mi przeziernosc karkowa ale testu pappa nie robię, nie mam takiej potrzeby.
Haha pytalam co stanowi konkretne zagrozenie w moim przypadku tj. z krwiakiem( zniknąl pierwszy ale jest drugi) czy chodzi o stosunek tj.pełny,inwazyjny akt czy o sex oralny tez( sam orgazm). Matko.. Teraz to sama sie zawstydzilam opisywaniemAle czekaj czekaj… Bo mój tok rozumowania dzisiaj jest mocno opóźniony
Ale o co pytałeś dokładnie ginekolog co może być zagrożeniem? Chodzi mi o zdanie kiedy pisałaś oksytocynę i skurczach.
Czuję się jakaś tępa… Czytam dwa razy i nie rozumiem[emoji849]
Haha pytalam co stanowi konkretne zagrozenie w moim przypadku tj. z krwiakiem( zniknąl pierwszy ale jest drugi) czy chodzi o stosunek tj.pełny,inwazyjny akt czy o sex oralny tez( sam orgazm). Matko.. Teraz to sama sie zawstydzilam opisywaniem
Fajnie jak możesz, zazdroszczę trochę. Ja mimo że ciąża nie zagrożona nie mam uprawiać sportu póki co... Nawet jazda na rowerze zakazana tylko spacery zostały. A przed ciąża lubiłam długie podróże rowerowe, fitness, basen.. Lekarz mówił że lepiej dmuchać skoro tyle się staraliśmy.@Mama2018mama2019 podobno mówią że na senność dobry jest sport...Ja dzisiaj wypróbowałam rowerem na basen 3h tam i rowerem z powrotem i jestem padnięta więc nie polecam [emoji23]