reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja to dzisiaj miksa sobie zrobiłam haha śledzie z cebulką pózniej barszczyk czerwony i pierogi haha ciekawe czy nie odchoruje tego;) i widzę że mnie bardziej do takich ostrych i kwaśnych ciągnie słodkie może nie istnieć ;)A wy jak macie?

Z pierwszym synkiem miałam jazdę na słone moglam lizać sól w bryłkach takie miałam schizy[emoji28] hi hi i sok pomarańczowy
Z drugim synkiem na ostre i słodkie [emoji4]
A teraz na pomarańcze [emoji18]

Jak na dana chwile i początki to ciąża numer dwa najgorsza [emoji51]

reklama
Z pierwszym synkiem miałam jazdę na słone moglam lizać sól w bryłkach takie miałam schizy[emoji28] hi hi i sok pomarańczowy
Z drugim synkiem na ostre i słodkie [emoji4]
A teraz na pomarańcze [emoji18]

Jak na dana chwile i początki to ciąża numer dwa najgorsza [emoji51]
Ale coś z tym sokiem pomarańczowym musi być bo ja tak samo mam dobrze wchodzi haha

Mówiąc szczerze to na podstawie tylko bólu piersi ciężko przypuszczać czy to ciąża.
Na tej podstawie się zastanawiasz czy wam się udało, czy już robiłaś test?
Nie absolutnie nie na tej podstawie tylko poprostu obie ciąże miałam jakiś czas temu i nie pamiętam jak to było. Test robię jutro rano. Bo teoretycznie dziś i jutro to termin @ jednak jak mówię do tej pory karmilam syna piersią i jakie kolwiek bóle związane były z karmieniem więc poprostu się pytam.

Ja karmiac zaszłam w ciaze z pierwszej owulacji po porodzie... Nie zdążyłam nawet mieć miesiączki. :) i było to w okresie intensywnego karmienia. Między dziewczynkami mam 15miesiecy różnicy. W tą ciążę w która straciłam też zaszłam miesiąc po zakończeniu kp. Piersi mnie bolały ale po odstawieniu małej nawet jak nie byłam w ciąży to zdarzał sie taki ból jakby mleko naplywalo. Myślę że musialy dojsc do siebie. No i ja z tych co w kazdym cyklu po owu ma ból piersi.

Wiesz… Torytycznie mówi się że karmiąc piersią, ciężej jest zajść w ciążę z powodu wysokiej prolaktyny która chcąc, nie chcąc hamuje owulację. Wiadomo też, że nie dokońca można uznać to za skm,,metodę antykoncepcyjną ,,bo nie jedna, nie dwie i nie pięć kobiet zaszła w ciążę podczas karmienia[emoji2][emoji2][emoji2]

Mnie osobiście piersi zaczęły boleć kilka dni po tym jak wyszedł mi pozytywny test ciążowy, a on wyszedł mi cztery dni przed spodziewaną miesiączka.

Czy mamy trzymać kciuki aby okres przyszedł, czy nie?:)[emoji255]

Prolaktyna musi być naprawdę wysoko i stale utrzymana na tym (wysokim) poziomie zeby to zablokowało owulacje .. Z lekko podwyższona normalnie lub delikatnie ponad normę można zajść w ciąże - jestem tego przykładem podwójnym ;)
Za każdym razem u mnie prolaktyna powodowała wycieki z piersi, wiec już było powyżej norm ..

reklama
Do góry