reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Przepraszam dziewczyny,że ja znowu tylko o sobie,ale odebrałam trzeci wynik bety i z wyliczeń wychodzi,że przyrost jest zbyt niski. Wynik z przedwczoraj to 968 a dzisiaj 1541,5 czyli nie przekracza minimalnych 66%.Co sądzicie?
Wizytę mam dopiero 26 kwietnia,czy uważacie że powinnam wcześniej się wybrać na USG czy czekać? Robić kolejną betę w poniedziałek?
Ja mam już tylko czarne myśl.

reklama
Przepraszam dziewczyny,że ja znowu tylko o sobie,ale odebrałam trzeci wynik bety i z wyliczeń wychodzi,że przyrost jest zbyt niski. Wynik z przedwczoraj to 968 a dzisiaj 1541,5 czyli nie przekracza minimalnych 66%.Co sądzicie?
Wizytę mam dopiero 26 kwietnia,czy uważacie że powinnam wcześniej się wybrać na USG czy czekać? Robić kolejną betę w poniedziałek?
A godzinka ta sama takze byla w obu dniach?

Daj spokój sobie kochana z betą ja zrobiłam raz przed wizytą ..nie stresuj się i myśl pozytywnie nie mamy na to wpływu co się wydarzy będzie co będzie:)nerwy nie pomagają musimy być cierpliwe:)głowa do góry:)powinni zakazać robienia bety haha 2 razy max:)Bo później wszystkie świrują tutaj:)

Tak godzina ta sama,może tylko 10 minut różnicy.
Ja znając siebie, powtórzyłabym badanie za kolejne 48 h.

A który to u Ciebie tydzień, bo rozumiem że czekasz na pierwszą wizytę tak?

PS. I nie przepraszaj , ze ,,znowu o sobie,, bo po to jest to forum - pytaj i pisz jak tylko masz potrzebę.[emoji173]️
Tak, czekam na pierwszą wizytę bo wcześniej nie było terminów do mojego lekarza,ale zastanawiam się nad wcześniejszym USG u innego.
Według kalkulatora 5tydzień+2 dni,czyli jakby 6 zaczęty jeżeli dobrze pamiętam.W poprzedniej ciąży w tym samym dniu wykonania beta hcg miałam wynik ponad 10000 stąd moje jeszcze większe obawy.

Ja też robiłam trzy razy i na pierwszej wizycie lekarz zakazał robienia kolejnej bo stwierdził że to całkowicie bez sensu:)

Ale faktycznie, jest tak jak piszesz.
No dokladnie kobietki same sobie stresu dokładają ;)i nerwy nie przyrasta za niska za wysoka;)A później wszystko samo nadrabia swoim tępem;)jesteśmy tak pięknie stworzone ❤niech się samo wszystko dzieje natura wie lepiej kiedy ma być wszystko ok ;)

Ja zrobiłam betę tylko raz, lekarz kazał zrobić drugą przed kolejną wizytą za tydzień. Też się martwię, że nie było widać zarodka, ale chyba już trochę spokojniej do wszystkiego podchodzę. Jak będzie wszystko dobrze to tuż przed Świętami usłyszę serduszko, a jesli nie to tak najwyraźniej musiało być.

Ja zrobiłam betę tylko raz, lekarz kazał zrobić drugą przed kolejną wizytą za tydzień. Też się martwię, że nie było widać zarodka, ale chyba już trochę spokojniej do wszystkiego podchodzę. Jak będzie wszystko dobrze to tuż przed Świętami usłyszę serduszko, a jesli nie to tak najwyraźniej musiało być.
Ja też jak tylko zobaczyłam test pozytywny już strach w oczach że znowu będzie powtórka...z listopada...ale później szybki reset,że co ma być to będzie bo co mi stres jak to nic nie da

No dokladnie kobietki same sobie stresu dokładają [emoji6]i nerwy nie przyrasta za niska za wysoka[emoji6]A później wszystko samo nadrabia swoim tępem[emoji6]jesteśmy tak pięknie stworzone [emoji173]niech się samo wszystko dzieje natura wie lepiej kiedy ma być wszystko ok ;)

Jak tak czytam o tych wynikach bety, powtórkach co kilka dni i obawach to cieszę się, że w Holandii można iść na betę tylko ze skierowaniem lekarza[emoji5] przynajmniej mam głowę spokojniejszą i czekam cierpliwie na USG. Co ma być to będzie i tak tego nie zmienimy [emoji170][emoji170]

reklama
Podasz skład? Ja ma alkala N to jest czysty Proszek zasadowy bez żadnej Chemi.
@inulina
Screenshot_20190412-220307_Chrome.jpeg

Do góry