reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Cześć dziewczyny, u mnie widac było tylko pęcherzyk ciążowy w 5t. Kolejna wizyta za tydzień. Źle się czułam, nudności i bolący brzuch. Dlatego byłam na zwolnieniu, a dzis miałam iść do pracy. Ale na myśl o pracy nudności wróciły i chyba nie dam rady...
Oj biedna. A mozesz wziasc jeszcze l-4? Ja orazu przy mlpdej bralam urlop do wizytyi po wizycie odrazu l-4 ale u mnie bylo zagrozenie poronieniem pd początku. Ale moj szef byl tak zadowolony ze nawet nie pozwolił mi wrocic do pracy.

reklama
Mnie nie bola ale wiem co to jest za bol. Ja wlasnie uzywalam tylko sportowych stanikow w dzien w nocy dawalam im wolnosc. Teraz czuje je ale nie mam mega bolu. Ale za to przy karmieniu mam tragedie. Ogólnie moja mala jak poczuje mleko to mowi bee ma sqojwgo ulubionego cycusia(szczurka splasczony naciagnoety tragedia) i jego sobie ciumcia do snu albo w nocy. Drugi jest katygorycznie blee. Staram sie ja odstawić ale lekarze zabraniaja teraz bo dziecko sie odrzucone poczuje itd. Aja poprostu mam dość.
Moja cora sama sie odstawiła. Miedzy 16-20tc mleko zmienia smak i wiekszosc dzieci odrzuca :) cierpliwosci

Lekarz chciał mi dać zwolnienie do piątku, a ja, że nie, że do środy się ogarnę.. to moja pierwsza ciąża, mam 37 lat. Na dzis wezmę urlop na żądanie :(

Mozna jak najbardziej w sportowym byle nie takim ultrauciskoskowym. Wystarczy by przytrzymal. Zwyklego nie polecam mi sie fiszbiny wbijały...
U mnie mdłości powróciły
Tez was tak piersi bolą ? Spac nie mogłam przez nie. Ogólnie jestem szczupła i mam małe piersi, a teraz są takie napuchnięte i bolą jak leżę na boku. Może któraś z was śpi w jakimś staniku sportowym czy zwykłym ? Można ?
Miłego dnia [emoji274]

Tak. Właśnie to byla jedyna ciąża gdzie wydawalo mi sie ze piersi nie bola. A jak Mloda przy cycku była to wyć do księżyca chciałam. Ale pociesze Cie ze za to jak sie odstawiła i miałam krotka przerwe to po porodzie karmienie nie bolalo wcale. Piersi były przyzwyczajone.

Ej dziewczyny tak się zastanawiam, czy jest wśród nas ktoś, kto nie ma za bardzo żadnych objawów? Ja na samym początku byłam strasznie senna caly dzien i czułam ciagniecie w brzuchu i od razu wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Ale teraz nic. Mam malutkie mdłości ale bez ciąży też zawsze miałam w drugiej fazie cyklu, brzucha nie czuje, cycki mi trochę urosły ale są miękkie no i też bez przesady. Niby jestem śpiąca już o 21 ale też nie pije teraz kawy, więc może to tego kwestia. Ale generalnie mam dobra energię w ciągu dnia. No przyznam, że trochę się martwię.
A i jeszcze jedno - nie plamie krwią ale cały czas widzę na bieliźnie taki biały suchy śluz (W takim sensie że nie jest ciagnacy). Co to może być? :(
Wizytę mam dopiero na 23.04 I nie wiem czy to niepokojące i przekładać na wcześniej...

reklama
Ej dziewczyny tak się zastanawiam, czy jest wśród nas ktoś, kto nie ma za bardzo żadnych objawów? Ja na samym początku byłam strasznie senna caly dzien i czułam ciagniecie w brzuchu i od razu wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Ale teraz nic. Mam malutkie mdłości ale bez ciąży też zawsze miałam w drugiej fazie cyklu, brzucha nie czuje, cycki mi trochę urosły ale są miękkie no i też bez przesady. Niby jestem śpiąca już o 21 ale też nie pije teraz kawy, więc może to tego kwestia. Ale generalnie mam dobra energię w ciągu dnia. No przyznam, że trochę się martwię.
A i jeszcze jedno - nie plamie krwią ale cały czas widzę na bieliźnie taki biały suchy śluz (W takim sensie że nie jest ciagnacy). Co to może być? :(
Wizytę mam dopiero na 23.04 I nie wiem czy to niepokojące i przekładać na wcześniej...
Nic tylko sie cieszyć. A duzo sluzu w ciąży jest fizjologiczne :)

Do góry