reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Hej dziewczyny! śledzę Was od jakiegoś czasu, jednak dopiero dzisiaj udało mi się zarejestrować :) Witam Was wszystkie i trzymam za nas kciuki!! poroniłam 1 ciążę we wrześniu ubiegłego roku, dziecko przestało się rozwijać w 6tc.. Ale nie jestem tu po to, żeby się smucić :) po pół roku udało nam się znowu, niemalże w terminie porodu zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski. Dodam, że było to 4 dni przed spodziewaną @ o godz.11 więc tym bardzziej szok, że wyszło i nie z porannego moczu! OM 3.03, cykle 30 dniowe. Zrobiłam 3x betę: 1.04 296, 3.04 733 i 8.04 5644. Przyrost piękny, żartowaliśmy nawet, że będą bliźniaki... :D wczorajsza wizyta u lekarza pokazała 5t3d i... bliźniaki!! :D jescze nie mogę się oswoić z tą myślą, ale wiem, że tym razem będzie dobrze! Następna wizyta po swiętach, powinny już bić serduszka :) wiadomo, stres ogromny, ale wierze, że wrócił do mnie mój Aniołek podwójnie i tym razem będzie wszystko super ! Co do objawów to tylko mnie mdli ciągle, chleb śmierdzi, na nic nie mam ochoty a ciągle jestem głodna... :D trzymam za nas kciuki mocno ! miłego dnia dziewczyny :*
Super gratuluję.

reklama
Hej dziewczyny! śledzę Was od jakiegoś czasu, jednak dopiero dzisiaj udało mi się zarejestrować :) Witam Was wszystkie i trzymam za nas kciuki!! poroniłam 1 ciążę we wrześniu ubiegłego roku, dziecko przestało się rozwijać w 6tc.. Ale nie jestem tu po to, żeby się smucić :) po pół roku udało nam się znowu, niemalże w terminie porodu zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski. Dodam, że było to 4 dni przed spodziewaną @ o godz.11 więc tym bardzziej szok, że wyszło i nie z porannego moczu! OM 3.03, cykle 30 dniowe. Zrobiłam 3x betę: 1.04 296, 3.04 733 i 8.04 5644. Przyrost piękny, żartowaliśmy nawet, że będą bliźniaki... :D wczorajsza wizyta u lekarza pokazała 5t3d i... bliźniaki!! :D jescze nie mogę się oswoić z tą myślą, ale wiem, że tym razem będzie dobrze! Następna wizyta po swiętach, powinny już bić serduszka :) wiadomo, stres ogromny, ale wierze, że wrócił do mnie mój Aniołek podwójnie i tym razem będzie wszystko super ! Co do objawów to tylko mnie mdli ciągle, chleb śmierdzi, na nic nie mam ochoty a ciągle jestem głodna... :D trzymam za nas kciuki mocno ! miłego dnia dziewczyny :*
Gratuluje

Super!!! Ogromne gratulacje, podwójne szczęście :)

Hej byłam na pobraniu krwi i zaslablam dobrze ze mialam.cukierka to jakos mi sie lepiej zrobilo. Masakra to chyba nie moj dzien faktycznie.

U Ciebie to pięknie wyglada!
Ja OM to 5.03 i byłam na pierwszej wizycie 08.04

U m nie ledwo co widać. Mam nadzieje, ze pęcherzyk nie jest pusty i lekarz się nie pomylił :((Zobacz załącznik 961274

U ciebie widać ze sobie pływa [emoji4] a u mnie nie. [emoji20]
Myślę że nie ma się co stresować. Ja byłam tego samego dnia na wizycie co Ty, a om miałam 6.03 i u mnie nawet takiej maleńkiej kropki nie było widać i lekarz powiedział że na tym etapie to normalne... W każdym razie mam taką nadzieję.

Ej dziewczyny tak się zastanawiam, czy jest wśród nas ktoś, kto nie ma za bardzo żadnych objawów? Ja na samym początku byłam strasznie senna caly dzien i czułam ciagniecie w brzuchu i od razu wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Ale teraz nic. Mam malutkie mdłości ale bez ciąży też zawsze miałam w drugiej fazie cyklu, brzucha nie czuje, cycki mi trochę urosły ale są miękkie no i też bez przesady. Niby jestem śpiąca już o 21 ale też nie pije teraz kawy, więc może to tego kwestia. Ale generalnie mam dobra energię w ciągu dnia. No przyznam, że trochę się martwię.
A i jeszcze jedno - nie plamie krwią ale cały czas widzę na bieliźnie taki biały suchy śluz (W takim sensie że nie jest ciagnacy). Co to może być? :(
Wizytę mam dopiero na 23.04 I nie wiem czy to niepokojące i przekładać na wcześniej...

Ja zbyt wielu objawów też nie mam, jedynie to mnie mdli i chleb śmierdzi, jednak ani piersi ani brzuch mnie nie bolą i nic nie rośnie jeszcze :D a szkoda :D w pierwszej ciąży od początku mi piersi bardzo urosły, a brzuch ciągle bolał tak, że nie mogłam się wyprostować i skończyło się tak, a nie inaczej... Myślę, że nie ma czym się martwić, wszystko idzie w dobrym kierunku :)

Dziewczyny a wiecie może jak to jest z l4?
u mnie praca siedząca 8h przed komputerem jednak bardzo stresująca... zastanawiam się co będzie lepsze. chyba po 1 trymestrze jakby było wszytsko ok to będe chciała iść na wolne...

Moja tez pierwsza. Wczoraj zjadlam budyn i od 2 spac nie moglam tak mnie mdlilo. Dzis rano naszly mnie mega przemyślenia ze nie dam rady zaczynam sie trochę bac. Tak chyba jest przy 1 dzidzi ? I ciagle mi dzis bleee i raz ciepło raz zimno :/ a dzis ide na 9 na krew - to chyba nie będzie moj najlepszy dzien.
No ja też czasem jestem przerażona, czasem budzę się z taką paniką, że jestem bliska łez :p A później mam wyrzuty sumienia, więc chyba to normalne :D

Dziewczyny a wiecie może jak to jest z l4?
u mnie praca siedząca 8h przed komputerem jednak bardzo stresująca... zastanawiam się co będzie lepsze. chyba po 1 trymestrze jakby było wszytsko ok to będe chciała iść na wolne...
O zwolnieniu jak wiadomo decyduje lekarz. Jeśli wskażesz okoliczności, które mogą spowodować zagrożenie ciąży to napewno przychyli się do Twojej prośby. Jedyne co mogę zasugerować to to, że powinnaś liczyć się z kontrolą zwolnienia. Wiem, bo pracuję w ZUS-ie ;)

reklama
Super gratki! :D hoho bliźniaki to będzie wesoło :)

Do góry