reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Hej, też jestem grudniówka - termin mam na 18 grudnia ... i niestety tez z cukrzycą ciążowa (albo blisko niej) wynik krzywej lekko przekroczony po 2h - 159 :(((( od kilku dni jestem na diecie, którą sama układam... nie wiem czy właściwie ... jem to co ma mały indeks glikemiczny :D niestety nie zawsze mam mozliwość jesc czesto...zreszta nawet mi się nie chce az tak czesto jesc :( to jakas przesada, nie mierze cukru bo nie mam czym a diabetolog dopiero 18.09
P.S. i chyba jestem najstarsza - skończone 37lat :o ?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, też jestem grudniówka - termin mam na 18 grudnia ... i niestety tez z cukrzycą ciążowa (albo blisko niej) wynik krzywej lekko przekroczony po 2h - 159 :(((( od kilku dni jestem na diecie, którą sama układam... nie wiem czy właściwie ... jem to co ma mały indeks glikemiczny :D niestety nie zawsze mam mozliwość jesc czesto...zreszta nawet mi się nie chce az tak czesto jesc :( to jakas przesada, nie mierze cukru bo nie mam czym a diabetolog dopiero 18.09
P.S. i chyba jestem najstarsza - skończone 37lat :o ?
Hej nie jesteś,
Ja mam 40 i czeka mnie przygoda z bliźniaczkami aktualnie czekam na miejsce w szpitalu na patologii bo moja szyjka zbyt szybko się skraca co niestety grozi skrajnymi wcześniakami

Hej nie jesteś,
Ja mam 40 i czeka mnie przygoda z bliźniaczkami aktualnie czekam na miejsce w szpitalu na patologii bo moja szyjka zbyt szybko się skraca co niestety grozi skrajnymi wcześniakami
Wszystkiego dobrego, obyś jak najdłuższej wytrzymała, każdy dzień się liczy. [emoji173]

Dziewczyny nadal w brzuchu ale powiem ze strach ogromny przy każdej toalecie boje się ze czop wyleci mimo ze lekarz mówił ze szyjka zamknięta i twarda no ale króciutka ☹️

To czemu nie zakładają Pessara albo szwu? Pozwoliłoby Ci to odetchnąć i zabezpieczyć maluchy. Ja mam pessar od 4 tygodni ponad
Dziewczyny nadal w brzuchu ale powiem ze strach ogromny przy każdej toalecie boje się ze czop wyleci mimo ze lekarz mówił ze szyjka zamknięta i twarda no ale króciutka [emoji3525]

Podejdz do apteki, dostaniesz glukometr za darmo dokupisz paski i bedzie czym mierzyć :) to da Ci pogląd na to czy dobrze jesz :)
Jak to dostane? W aptece tak bez niczego daja glukometry? Nie miałam pojęcia... a już nie chce mi się latać po aptekach :D najwyżej jutro może coś znajdę otwartego...

Hej nie jesteś,
Patrish trzymaj się, zaopiekują się Tobą i będzie wszystko dobrze :)

Hej dziewczyny!

Byłam na tym forum 4 lata temu kiedy spodziewałam się mojego pierworodnego. Dziś mnie naszło by wrócić tu :) Termin mam na 13go grudnia i będzie córka. Mam 37 lat i ciążę znoszę o wiele gorzej niż poprzednia no ale co zrobić.
Czy ja też mogę dołączyć do prywatnej grupy czy to dopiero po jakimś czasie się dzieje?

Pozdrawiam

reklama
Jak to dostane? W aptece tak bez niczego daja glukometry? Nie miałam pojęcia... a już nie chce mi się latać po aptekach :D najwyżej jutro może coś znajdę otwartego...
Tak, dostaniesz za darmo :) czesto praktykuje się w ten sposób, ze kupujesz paski, dostajesz glukometr danej firmy do której pasują paski :) Każda apteka w której pracowałam miała dokładnie taka sama zasadę zatem... bez problemu powinnaś to załatwić :)

Do góry