reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Mam zaświadczenie od ginekologa, moja babeczka z dotychczasowego wf (chodzilam ma aerobik) to super babka, powiedziała mi co i jak, gdzie się udać, ale to odgórnie narzucone, że nie ćwiczysz przez zwolnienie = chodzisz na teorie. A z teorii są 3 zajęcia. Jedne to brydż i Pan powiedział, że nie bo nie umiem grać, drugi, że nie ma miejsc, a trzecie mi kolidują z planem. Pozostało się modlić żeby ta z nordic walking miała trochę wyrozumiałości i te 4 razy pozwoliła mi luźniej poćwiczyć u siebie

reklama
Dziewczyny czy Was tak swędzi cialo? Mnie swedza piersi najbardziej caly czas sie drapie i smaruje balsamami bo mam wrazenie ze to chyba od wzrostu;) ja do porodu chyba bede miala rozmiar x100

Hej
Jestem juz po wizycie. Lekarz po zbadaniu powiedział ze rozwijam sie elegancko na dodatek dal mi na usg. !!! Nareszcie zobacze tego bombelka az sie prawie poryczalam a co dopiero jak go zobacze jej nie moge sie doczekac ! Usg mam 21 maja trzymajcie kciuki zeby bylo okej bo ja juz innej opcji nie biore pod uwagę. Zwazyla mnie dzis i pow ze przytylam kg a myslalam ze dwa. Dostałam badania naa grupe krwi i pozwolil mi w 80% jechac w gory ale definitywnie powie po usg. Polecil mi tez szpital w ktorym moge rodzic. Na dodatek pogadalismy troche o prenatlnych i w sumie dzis duzo sie dowiedziałam. Jej nie moge sie doczekac usg !!!
Czy wam od razu przy robieniu usg mowia ze jest ok albo nie ? Jak to jest ?

Mam zaświadczenie od ginekologa, moja babeczka z dotychczasowego wf (chodzilam ma aerobik) to super babka, powiedziała mi co i jak, gdzie się udać, ale to odgórnie narzucone, że nie ćwiczysz przez zwolnienie = chodzisz na teorie. A z teorii są 3 zajęcia. Jedne to brydż i Pan powiedział, że nie bo nie umiem grać, drugi, że nie ma miejsc, a trzecie mi kolidują z planem. Pozostało się modlić żeby ta z nordic walking miała trochę wyrozumiałości i te 4 razy pozwoliła mi luźniej poćwiczyć u siebie
Dla mnie to chore. Przecież masz zwolnienie dziwi mnie ze takie problemy robia zero empatii i zrozumienia.

Gratuluje udanych wizyt.
Witam nowa mamusie. Przeszlas juz tak duzo ze teraz to juz będzie z gorki.

No i koleś z wf mnie nie przyjął. Nie wiem co robić, ginekolog zabronił definitywnie ćwiczyć, bo ciąża zagrożona, więc wf odpada, a jak on się nie zgodził na przepisanie to nie zdam z wf.. i wtedy urlopu dziekańskiego nie będę mogła wziąć. Eh może na nordic walking się przepisze? Musze tylko 4 zajecia zaliczyć, a to mało inwazyjny sport chyba? Mogłabym iść w swoim tempie.. nie wiem kurcze
A nie możesz po prostu być zwolniona z zajęć? Mi ginekolog na studiach wystawiła zaświadczenie że absolutnie nie wolno mi ćwiczyć na wf i nie ma innych zajęć na ktore mogłaby mi pozwolić. Nawet basen odpadał bo plamilam

A nie możesz po prostu być zwolniona z zajęć? Mi ginekolog na studiach wystawiła zaświadczenie że absolutnie nie wolno mi ćwiczyć na wf i nie ma innych zajęć na ktore mogłaby mi pozwolić. Nawet basen odpadał bo plamilam
Nie, u mnie ma wydziale nie ma czegoś takiego jak zwolnienie całkowite. Mam do wyboru mase zajęć, od basenu przez karate po wspinaczke górską, ale niestety, zwolnienie = chodzenie ma teorie. Jak mi dzis na mejla nie odpisze ta od nordic walking to pojde osobiscie, mysle ze to nie bylby ogromny problem mnie na 4 zajecia przyjąć, zwlaszcza ze oni z tymi kijkami po parku tylko chodzą.

reklama
Do góry