reklama
Lusia125
Fanka BB :)
Yhyy a teraz też musisz to badanie zrobić? Ja nie mogę się dziś przez to wszystko na pracy skupić. Ciągle zerkam na telefon czy lekarz nie dzwoni.No, może ja profilaktycznie po porodzie dostawałam zastrzyki.
Anianie93
Hej
My się przytulamy z mężem, fakt że nie tak często jak przed ciążą, ale nie pościmy, bo w sumie nie ma u mnie takich zaleceń, nie mam żadnych plamień ani nic. Jedyne co mnie trochę martwi to podczas kasłania czy kichania mam skurcz całego brzucha [emoji849] tez tak macie ? Co do smaków, to odrzuciło mnie od kawy i słodyczy. Od 2 dni mówiłam siostrze, że mam smaka na żurek wiec mi go ugotowała, a ja nie mogłam go wczoraj wąchać [emoji849]
O, ja też mam spięty cały brzuch jak kicham/kaszle. Ciekawe czemu tak się dzieje. My też nie poscimy ale prawie hehe bo w ogóle nie mam ochoty na przytulanko. Ja na slodkie nawet patrzeć nie mogę, głównie wchodzi mi nabiał(serki, twarożki, jajecznica - z ketchupem jak za dziecka hahaha) . ciągle czuję się głodna a nie mam na nic ochoty. Wczoraj zajadałam chrupki kukurydziane , a dziś rano miałam pierwsze wymioty i już w ogóle nic nie chcę jeść
Anianie93
Dziewczyny, które miały zrobione USG w 5/6tyg... kiedy lekarz zalecił Wam następna wizytę? I na jakie badania skierował?
Ja miałam w 5t1d. Był tylko pęcherzyk ciążowy i lekarz kazał przyjść po 2 tygodniach. Oprócz cytologii i ogolnego badania nie skierował mnie jeszcze nigdzie. Mówił, że przy kolejnej wizycie(a chodzę prywatnie)
Anurek90
u mnie podobnie z tym, ze bez cytologii bo określił że miałam nie tak dawno robioną więc nie będziemy męczyć bobasa i w maju do konroli i po wykaz badańJa miałam w 5t1d. Był tylko pęcherzyk ciążowy i lekarz kazał przyjść po 2 tygodniach. Oprócz cytologii i ogolnego badania nie skierował mnie jeszcze nigdzie. Mówił, że przy kolejnej wizycie(a chodzę prywatnie)
Magdalena S
O, ja też mam spięty cały brzuch jak kicham/kaszle. Ciekawe czemu tak się dzieje. My też nie poscimy ale prawie hehe bo w ogóle nie mam ochoty na przytulanko. Ja na slodkie nawet patrzeć nie mogę, głównie wchodzi mi nabiał(serki, twarożki, jajecznica - z ketchupem jak za dziecka hahaha) . ciągle czuję się głodna a nie mam na nic ochoty. Wczoraj zajadałam chrupki kukurydziane , a dziś rano miałam pierwsze wymioty i już w ogóle nic nie chcę jeść
Ja bym najchętniej tylko zupy jadła. Mięso może nie istnieć, na nabiał tez nie bardzo mam ochotę. Wczoraj na śniadanie zjadłam rogalik z serkiem waniliowym i wszystko zwróciłam [emoji849]
Jadę właśnie do dentysty, mam nadzieje że dam radę, bo to ząb z tylu wiec trochę mnie wymęczy [emoji849]
emilqqs
Dziewczyny w oroentujecie sie czy można korzystać z term? Chcialam sie wybrac w weekend majowy ale w sumie nie wiem czy można.
Z tego co mi wiadomo to na saunę nie wolno.
reklama
Bliźniaki :D
Dziewczyny, które miały zrobione USG w 5/6tyg... kiedy lekarz zalecił Wam następna wizytę? I na jakie badania skierował?
Ja miałam wizytę jakos 8.04 5t3d, poszłam drugi raz 9 dni później w 6t5d I już były serduszka. Teraz kolejną wizyta 10 maja(już trzecia) i na koniec maja prenatalne. Najpierw dostałam badania: mocz, morfologia, tsh, glukoza, toxo igm igg, a po drugiej wizycie krzywą cukrową, mocz, morfologia, kiła, hiv, hcv i chyba "tylko tyle" na szczęście rodzinny lekarz mi przepisał większość na nfz, bo ja chodzę do gina prywatnie .A hiv I hcv u nas akurat robia za darmo, dlatego warto spytać czy jest jakiś program na te badania