reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Dzień dobry. Ja jak co dzień walczę w pracy z silnymi mdlosciami. Na szczęście jutro wolne :) ciągle się bijemy z myślami czy powiedzieć przez święta czy nie. Okazja jest idealna, tylko fakt że miałam usg 4tc +1 mnie wstrzymuje bo dopiero po weekendzie majowym będę wiedziała czy wszystko ok. A z drugiej strony, boję się że na spotkaniu rodzinnym będzie to ciężko ukryć ze względu na moje samopoczucie i wygląd - choć od początku ciąży trochę schudłam, to brzuch mam typowo ciążowy....

reklama
Dzień dobry. Ja jak co dzień walczę w pracy z silnymi mdlosciami. Na szczęście jutro wolne :) ciągle się bijemy z myślami czy powiedzieć przez święta czy nie. Okazja jest idealna, tylko fakt że miałam usg 4tc +1 mnie wstrzymuje bo dopiero po weekendzie majowym będę wiedziała czy wszystko ok. A z drugiej strony, boję się że na spotkaniu rodzinnym będzie to ciężko ukryć ze względu na moje samopoczucie i wygląd - choć od początku ciąży trochę schudłam, to brzuch mam typowo ciążowy....
A który to tc wg twoich obliczeń? Ja chce się wstrzymać jeszcze ale u nas jest póki co za szybko 5tc. Tym bardziej że u lekarza jeszcze nie byłam jak bd po wizycie to rodzicom i tesciom powiemy dalszej rodzinie dduuuzo później. Boję się tylko że mogą się domyślić bo nie wypije alkoholu a zawsze do obiadu, kolacji winko przy świętach... Ale powiem że leki biorę i nie mogę łączyć ich z alkoholem. Oby tylko mdłości nie przyszły heh.

A który to tc wg twoich obliczeń? Ja chce się wstrzymać jeszcze ale u nas jest póki co za szybko 5tc. Tym bardziej że u lekarza jeszcze nie byłam jak bd po wizycie to rodzicom i tesciom powiemy dalszej rodzinie dduuuzo później. Boję się tylko że mogą się domyślić bo nie wypije alkoholu a zawsze do obiadu, kolacji winko przy świętach... Ale powiem że leki biorę i nie mogę łączyć ich z alkoholem. Oby tylko mdłości nie przyszły heh.
Zgodnie z tym co lekarz wyliczył to w święta skoncze 6tc

Zgodnie z tym co lekarz wyliczył to w święta skoncze 6tc
To szybko masz brzuszek... Ja mam taki jak zawsze przed okresem, mało widoczna zmiana ale ja ją widzę bo mam zawsze płaski. Ja mam problem tylko z moim fitnessem. Swojej instruktorce póki co powiedziałam że mam kontuzje i bd musiała ja jeszcze chyba do maja pociągnąć:)

To szybko masz brzuszek... Ja mam taki jak zawsze przed okresem, mało widoczna zmiana ale ja ją widzę bo mam zawsze płaski. Ja mam problem tylko z moim fitnessem. Swojej instruktorce póki co powiedziałam że mam kontuzje i bd musiała ja jeszcze chyba do maja pociągnąć:)
u mnie też 6t d4 i brzuch jest wzdęty, ale nie wiem czy to ciążowy już czy nie. generalnie zawsze miałam płaski jak deska a tu takie zaskoczenie. Ciężko się ukrywa go w pracy.

Ja to jestem wzdeta i tyle;) tez jestem ciekawa jak to u nas będzie w swieta bo wypada isc do tesciow tam będzie reszta rodziny a znajac nasze szczęście tesciu sie wygada. I będzie dyskusja. Ze mam odwagę ze tyle razy poronilam ze mloda jest taka mala ze dalej karmie bla bla bla. Dzisiaj ma mnie odwiedzić brat z bratowa i gromadka potworkow bo jutro wyjezdzaja i bratowa juz sie mnie pytala czemu sprzedalam wozek spacerowy jak dopiero go kupilam i tak troszkę musialam naklamac ze jednak mi nie pasował ze nie ten model itd. A sprzedalam go bo nie skladal sie w pol quinny zapp xtra i naprawdę ciezko mi bylo wchodzić po schodach na 2 pietro z mala o wadze 13kg i wozek 9kg. Ale ladnie wybrnelam ze mam ten drugi on sie sklada i poki co jestem zadowolona. A tak a propo wozkow ja mam na tym punkcie hopla. I uwielbiam zmieniac. Teraz mam 3 modele no moze 4 upatrzone hihj

Ja to jestem wzdeta i tyle[emoji6] tez jestem ciekawa jak to u nas będzie w swieta bo wypada isc do tesciow tam będzie reszta rodziny a znajac nasze szczęście tesciu sie wygada. I będzie dyskusja. Ze mam odwagę ze tyle razy poronilam ze mloda jest taka mala ze dalej karmie bla bla bla. Dzisiaj ma mnie odwiedzić brat z bratowa i gromadka potworkow bo jutro wyjezdzaja i bratowa juz sie mnie pytala czemu sprzedalam wozek spacerowy jak dopiero go kupilam i tak troszkę musialam naklamac ze jednak mi nie pasował ze nie ten model itd. A sprzedalam go bo nie skladal sie w pol quinny zapp xtra i naprawdę ciezko mi bylo wchodzić po schodach na 2 pietro z mala o wadze 13kg i wozek 9kg. Ale ladnie wybrnelam ze mam ten drugi on sie sklada i poki co jestem zadowolona. A tak a propo wozkow ja mam na tym punkcie hopla. I uwielbiam zmieniac. Teraz mam 3 modele no moze 4 upatrzone hihj

He he ja za to mam wózek(głęboki i spacerówka) po pierwszym synu [emoji6]
Używałam go przy drugim i zastanawiam się czy nie użyje przy trzecim [emoji28]
Jakoś to jest najmniej istotna sprawa dla mnie .. nadmienię, że nie należy do tych lekkich i trzeba się trochę przy nim napracować [emoji28][emoji28], ale mimo tego jakoś to nie przeszkadza [emoji51]

P.S. Parasolkę tylko zmieniałam [emoji6]

Bardziej przywiązuje wagę do fotelika samochodowego, a dosyć sporo jeżdżę autem [emoji6]

reklama
Do góry