Bliźniaki :D
Fanka BB :)
Hej dziewczyny! Ja tak apropo wizyt prywatnych i na nfz.. chodzę prywatnie, ale poszłam na nfz żeby zrobić badania bezpłatnie. Weszłam zapytać najpierw poloznej(zanim lekarz przyszedł) czy mogłabym dostać tylko skierowanie na badania bo chodzę prywatnie. Oczywiście rzuciła się na mnie z ryjem, że jak chodzę prywatnie to mam sobie płacić, ponadto mojego lekarza prowadzącego zjechała z góry na dół począwszy że źle pracuje skończywszy że nigdy nie ma czasu dla pacjentek i ma słaby sprzęt. (Pomijam ze usg 3d to ma niemalze w kolorze itp, zawsze sie do niego mzona dostac, nawet przychodzi specjalnie jak jest problem). Wiec sciemnilam ze chce teraz tu prowadzić to ona do mnie, ze w takim razie mam czekać w kolejce, ale badania będę miała za darmo, usg będzie co wizytę ale jest to bardzo słaby sprzęt na którym nic nie widać, więc ten sam lekarz przyjmie mnie prywatnie na porządne usg, za które oczywisci3 muszę zapłacić. Rozumiecie?! Miałam czekać, ale jak mi powiedziała że lekarz się spóźni ( miał być od 9 w szpitalu już przyjmować na nfz) bo właśnie robi w prywatnym gabinecie usg swoim prywatnym pacjentkom za kasę, to myślałam że padnę. Byłam 4 w kolejce, więc zrezygnowałam. Wolę faktycznie zapłacić za badania i wizyty niż tam i tak pakować kieszeń i być uzależniona od lekarza który nie do końca jest dobrym lekarzem. Wiadomo, ze wynikówi tak bym nie dostała, bo wszystko zostaje w gabinecie. Także tak... zazdroszczę, jeśli macie jakieś normalne przyjęcia i lekarzy na nfz miłego dnia kochane ciężarówki!