reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

U mnie dziś na obiad wątróbka wczoraj byłam w sklepie i nie wiedziałam co kupić i nagle moje oczy spojrzały na wątróbkę i myślę to jest to.
Posłałam dziś dziecko do przedszkola ponieważ obydwie jesteśmy bardziej zadowolone jak ona idzie do przedszkola a ja zostaję sama w domu :) Więc w ramach rozrywki poszłam sobie na spacer. U nas dziś jest strasznie zimno i okropnie wieje ja się patrzę a moje dziecko z przedszkola jest na polu więc nawet nie chcę myśleć co będzie z nią dalej. U nas w przedszkolu nie trzeba zgłaszać, że dziecka nie ma jak do 9:30 dziecko nie przyjdzie automatycznie zgłaszają do kuchni, że jest nieobecne.
Powiem Wam dziewczyny jakie mam schizy. Jak byłam w zeszłym tygodniu w szpitalu, że mi się sączą wody to obok mnie leżała dziewczyna na ktg i mówiła, że ma straszne mroczki przed oczami lekarka się przejęła i mówi, że muszą ją zbadać neurologiczne. Ja się dziś w nocy obudziłam na siku jeszcze zaspana patrzę po pokoju a tu coś się dzieje więc myślę boże mam mroczki przed oczami muszę iść do neurologa, ale jak trochę oprzytomniałam rozglądam się dalej co się dzieje podeszłam do okna odsłaniam zasłonę a tam jakiś samochód na sygnale stoi a moje mroczki to cień który wpadał mi do pokoju przez zasłonę ech.

reklama
Pogoda dziś taka, ze my siedzimy w domu. Uszylam pokrowiec na ochraniacz do łóżeczka i mam jak nowy! Jak dam rade to tez mnie czeka prasowanie ciuszkow - na dziś białe;)

A kombinezon kupiłam jeszcze jeden. Mniejszy tzn krotszy. Ten wczesniejszy bedzie do wózka.

A samopoczucie dziwne. Mialam takie uklucie w pęcherz ze sie troszke wystraszylam. Jutro sie rejstruje do gina. Bo to już czas na kolejną wizytę.

To faktycznie córcia niech lepiej w domku zostanie. Masz farta z tym obiadem.Mi dziś leń zagląda przez ramię i cięzko jest mi się za cokolwiek zabrać.Wypadałoby wypasiony obiad zrobić,upiec jakieś ciasto albo zrobić mini torcik bo moja córunia dziś 16 urodziny ma. Urodzin nie odprawiamy bo środek tygodnia jest i w sumie jestem sama z dziećmi więc dopiero w weekend cos wymyślimy:)
Dziś na 15 jadę z młodym na terapię SI,później o 16 TUS( trening umiejętności społecznych) i nie wiem skąd wziąć dziś siłę i chęci na to wszystko..Najlepiej to nie wychodziłabym z łóżka

Wszystkiego najlepszego dla corki :) mi w niedziele pyknelo 24 :D

Tak, przeważnie pisze smsa. Z dwóch powodow, to małe przedszkole i lubię dac znać czy bedziemy czy nie, a dwa, że odliczaja stawkę żywieniowa.
Starszy dziś poszedł, a z młodszym idę jutro do lekarza. Niech zobaczy ten kaszel. Nie lubię z takimi objawami iść do pediatry, ale jeśli to nic takiego to niech idzie do przedszkola, bo i ja stoję z robotą.

U mnie dzis wczorajszy rosół i mięsko z niego. Ugotowałam dopiero na wieczór, ale szirci i mąż zjedli ze smakiem. Aż mi się łezka zakrecila widząc jak chłopcy wcinają.

@MatkaPolka85 najlepsze życzenia dla córki. 16 lat to poważny wiek :)

Mnie młoda okładka po wątrobie. Czasami bardzo boli. U nas już się wiatr zrywa, może pójdę z Julem na krótki spacer. Zobaczymy :)
Dobrego dnia :D

No to u nas tak samo i tez pisze smsa bo dzwonic nie lubie :) juz mnie tez troche denerwuja bo ciagle krzyki o zabawki z siostta no ale co zrobic.
To faktycznie córcia niech lepiej w domku zostanie. Masz farta z tym obiadem.Mi dziś leń zagląda przez ramię i cięzko jest mi się za cokolwiek zabrać.Wypadałoby wypasiony obiad zrobić,upiec jakieś ciasto albo zrobić mini torcik bo moja córunia dziś 16 urodziny ma. Urodzin nie odprawiamy bo środek tygodnia jest i w sumie jestem sama z dziećmi więc dopiero w weekend cos wymyślimy:)
Dziś na 15 jadę z młodym na terapię SI,później o 16 TUS( trening umiejętności społecznych) i nie wiem skąd wziąć dziś siłę i chęci na to wszystko..Najlepiej to nie wychodziłabym z łóżka

Wszystkiego najlepszego dla corki :) mi w niedziele pyknelo 24 :D

Tak, przeważnie pisze smsa. Z dwóch powodow, to małe przedszkole i lubię dac znać czy bedziemy czy nie, a dwa, że odliczaja stawkę żywieniowa.
Starszy dziś poszedł, a z młodszym idę jutro do lekarza. Niech zobaczy ten kaszel. Nie lubię z takimi objawami iść do pediatry, ale jeśli to nic takiego to niech idzie do przedszkola, bo i ja stoję z robotą.

U mnie dzis wczorajszy rosół i mięsko z niego. Ugotowałam dopiero na wieczór, ale szirci i mąż zjedli ze smakiem. Aż mi się łezka zakrecila widząc jak chłopcy wcinają.

@MatkaPolka85 najlepsze życzenia dla córki. 16 lat to poważny wiek :)

Mnie młoda okładka po wątrobie. Czasami bardzo boli. U nas już się wiatr zrywa, może pójdę z Julem na krótki spacer. Zobaczymy :)
Dobrego dnia :D

No to ja tez pisze smsa bo dzwonic srednio lubie :) zreszta o 7 to jeszcze dzieciaki spia jakbym zaczela dzwonic to bym je pobudzila. Tez wolalabym zeby poszla bo ciagle krzycza z mlodsza jak nie o zabawki to znowu co innego, ale wlasnie z tego powodu co @gacoperek pisze biora dzieciaki w najmniej spodziewanym momencie na spacery a teraz juz naprawde jest zimno, u nas sniadanie jedza o 8.30 :) no i 5 godz jest za darmo a reszte doplacamy wiec to tez odliczaja :)

Dziewczyny ile wasze bobasy już ważą i który to tydzień ? Dziś miałam usg i moja mała waży już 2800g a jestem w 33+1 tygodniu
Nasza Zosia tydzień temu w 29+2 prawie 1500g... za tydz na usg zobaczymy ile dołożyła :) rośnie dość szybko... termin z usg mam już 2 tyg wcześniej niz z om.

reklama
Nasza Zosia tydzień temu w 29+2 prawie 1500g... za tydz na usg zobaczymy ile dołożyła :) rośnie dość szybko... termin z usg mam już 2 tyg wcześniej niz z om.

Ale teraz juz chyba te terminy sie nie licza z terazniejszych usg bo czasem moze byc blad pomiaru a wiadomo ze kazdy centymetr a moze nawet milimetr to roznica w terminie :) ja sie trzymam tylko terminu om i pierwszego prenatalnego choc w sumie nigdy nie mialam az takiej rozbieznosci :)

Do góry