motylkowelove
Fanka BB :)
Mi to dziś tak niedobrze ze masakra... A parno po deszczu ze udusic się mozna
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też na to liczęTez tak sobie tlumacze, tym bardziej, ze zelazo mam tylko w suplemencie, tabletki dopiero w poniedziałek...jednak zjadsnie dziennie natki pietruszki robi swoje
No łatwo poszło wystawienia oceny@Kruszka no dla mnie bardzo niefajny wpis tej osoby z wrzesniowek i wyglada mi na kogos kto sie tu ostatnio zaczal udzielac i poczul sie urazony ze cenimy sobie prywatnosc na fb i sa tam wszystkie grudniowki z dnia założenia grupy na fb czyli jakos koniec lipca. W ogole jak ktos juz napisal wyrwany z kontekstu i jakos pelen hejtu..no i w ogole ocenianie wszystkich miesiecy forumowych po kolei i ze ktorys wyszedl najgorzej osoba ewidentnie nie ma co robic a sposob spedzania wolnego czasu nie swiadczy o niej najlepiej a gacoperek pisala ze ma na refundacje ale za 10 zl to na pewno nie clexane dlatego pytalam jaki i co miala wczesniej a nie wiem ile neoparin na R ale jak piszesz ze 80-90 zl to dziwne zeby na R tylko 10 zl i juz nie pamietam czy kilka opakowan czy jedno. A myslalam ze neoparin duzo tansze mi chyba w aptece na R za 3 zl chcieli sprzedac neoparin ale gin sie nie zgodzil i u mnie clexane
Być może są różne opinie na ten temat. Ja Neoparin stosowalam na początku. Powiedziałam o tym ginowi, nie skomentował. Ciążę utrzymałam, a to był jeden z najważniejszych leków, które powinnam na początku zastosować. Sanofi, producent clexane, bardzo wydzielal lek dla poszczególnych państw, a do tej pory nie było zamiennika. Także zdania co do Neoparin są podzielone.Dziewczyny nie stresujcie mnie, że ten Neoparin to dziadostwo.
Oj to właśnie dziś w nocy wstałam do młodszego i ledwo doszłam do jego pokoju. A On jeszcze płakał, że plecaki Go bolą. Nie wiem czy Go przewialo czy to nerki Podałam mu nurofen i w końcu usnal.Z wczorajszych 35 stopni spadło u mnie dziś do 15 tak się źle czuje w nocy się obudziłam z zaworem głowy aż się łóżka trzymałam. Dziś od rana już też kilka razy mi się zakręciło w głowie. Ta pogoda mnie wykonczy. Sprawdzałam sobie ciśnienie ale mam dobre 124/71.
To ja w tym 34tc miałam 4,5 a norma chyba do min 6. Ale zwiększyły się. Nawadniaj się i głowa do góry.Dzis zaczęłam 25tc i norma jest 12/13 cm a ja mam 9cm
Moja sąsiadka tak miała. Postanowiła urodzić, syn ma 5 lat i jest zdrowy. Właściwie to nie brała pod uwagę aborcji.Ostatnio znalazłam artykuł jakis na necie ci się wypowiada jakiś profesor z Wielkiej Brytanii że badania prenatalne a dokładnie USG i mierzenie przezierności karkowej zbyt często wychodzi że dziecko może mieć ZD , nie jest opracowane do końca to i tam za granicą dochodzi do 800 usuniec zdrowych ciąż bo zostało źle zdiagnozowane . Ale ile w tym prawdy to nie wiem [emoji19]
Roxumiem Cię Ale ja drugiemu synkowi i tak kupiłam troszkę rzeczy Nawet jakieś fajne używki to były. Zresztą jednego rodzilam prawie zima a drugiego latem, więc nawet body potrzebowałem więcej z krótkim rękawem. Teraz córkę, a w domu nic dziewczecego, łącznie ze ścianami w jej pokoju, są niebieskie, a na jednej ścianie tapeta w dinozauryMiłe ochlodzenie i co z tego jak o 10.oo poszlam znowu spać. Za oknem widzę ze zaraz lunie deszcz.
Będę miala drugiego syna więc nie mam za bardzo co kupować.na pew o coś nowego ale to juz nie to samo. Wszystko mam po starszym. Buuuuuuu. Tylko tak oglądam ciuszki na stronach i ogladam. Nie mam dziś ochoty na nic.
Też na to liczę
No łatwo poszło wystawienia oceny
Ja miałam Neoparin jak nigdzie nie mogłam dostać clexane. Potem mi sytuację koleżanka w pracy ratowala. Teraz M pojechał do apteki i powinien mi kupić, bo sprawdzałam na ktomalek.pl Na początku nie chciałam zwlekać, bo nie bylam przygotowana na ciążę i wszystko załatwialam w biegu.
Być może są różne opinie na ten temat. Ja Neoparin stosowalam na początku. Powiedziałam o tym ginowi, nie skomentował. Ciążę utrzymałam, a to był jeden z najważniejszych leków, które powinnam na początku zastosować. Sanofi, producent clexane, bardzo wydzielal lek dla poszczególnych państw, a do tej pory nie było zamiennika. Także zdania co do Neoparin są podzielone.
Oj to właśnie dziś w nocy wstałam do młodszego i ledwo doszłam do jego pokoju. A On jeszcze płakał, że plecaki Go bolą. Nie wiem czy Go przewialo czy to nerki Podałam mu nurofen i w końcu usnal.
Sama pospałam do 9, bo mąż zajął się dziećmi. Jutro ja wstanę a On pośpi dłużej
To ja w tym 34tc miałam 4,5 a norma chyba do min 6. Ale zwiększyły się. Nawadniaj się i głowa do góry.
Moja sąsiadka tak miała. Postanowiła urodzić, syn ma 5 lat i jest zdrowy. Właściwie to nie brała pod uwagę aborcji.
Roxumiem Cię Ale ja drugiemu synkowi i tak kupiłam troszkę rzeczy Nawet jakieś fajne używki to były. Zresztą jednego rodzilam prawie zima a drugiego latem, więc nawet body potrzebowałem więcej z krótkim rękawem. Teraz córkę, a w domu nic dziewczecego, łącznie ze ścianami w jej pokoju, są niebieskie, a na jednej ścianie tapeta w dinozaury
Jakoś mocno nie wnikałam, ale z takiej pobieżnej orientacji, to jestem na nie Przykładowo:
Link do: Krew pępowinowa 6 prawd, o których nikt nie mówi. | Mama Lekarz
Link do: To, czego żaden bank krwi pępowinowej wam nie powie.
Nie wiem tylko, na ile te artykuły są rzetelne i aktualne.