reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Kurcze tak sobie myślę, że ja jak miałam 19 lat to już byłam w pełni dojrzała, na swoim, pracującą, nie imprezująca, normalnie żyjący odpowiedzialny człowiek. Teraz mam 22 i już będę matką, a czuje się w pelni przygotowana do tej roli :D nikogo się o nic nie muszę prosić, na wszystko zarabiam własnymi rękami, w pracy mam stabilna pozycje, nie musze sie martwić o finanse. Mój brat z kolei rok starszy dalej jest na etapie grania po 8h dziennie na kompie. My dziewczyny chyba szybciej dojrzewamy po prostu :)
Ponoć dojrzewamy i dorastamy tak z 3-5 lat szybciej niż samce :) chociaż niektórzy nie dorastają wcale....
A i wśród kobitek zdarzają się przypadki kompletnego odmozdzenia i to po 30ce, dwie lewe ręce i ciągle mamo ratuj.
Znam, nie lubię takich typów księżniczek, pretensjonalne to to i dupo-trujne :/

I moja...no i martwi sie o wszystko bardzo, moj M musi meldowac czy juz z pracy wrocil, bo Ona inaczej nie zasnie..jedyny synus w koncu ;) jak sie dowiedziała, ze mam zle wyniki krwi, to dzwonila do M z lista co ma kupić ;)

Ja wyprawke kompletuje, ale to dlatego, ze sprawia mi to frajde, a dwa roznie moze byc...zawsze na wszystko patrze optymistycznie, ale w ciazy zdarzyc moze sie wszystko, nie daj bog jakis porod wczesniejszy, nie wyobrazam sobie wtedy zeby M ganial po sklepach, bo by byla katastrofa :)

Kurcze tak sobie myślę, że ja jak miałam 19 lat to już byłam w pełni dojrzała, na swoim, pracującą, nie imprezująca, normalnie żyjący odpowiedzialny człowiek. Teraz mam 22 i już będę matką, a czuje się w pelni przygotowana do tej roli :D nikogo się o nic nie muszę prosić, na wszystko zarabiam własnymi rękami, w pracy mam stabilna pozycje, nie musze sie martwić o finanse. Mój brat z kolei rok starszy dalej jest na etapie grania po 8h dziennie na kompie. My dziewczyny chyba szybciej dojrzewamy po prostu :)
No ja miałam na myśli facetów w tym wieku. Ja mając 18 urodziłam córke, skończyłam szkołę jedną, skończyłam kolejną jednocześnie pracując i fakt, mieszkałam u rodziców, ale utrztmywałam się sama i dokładałam do rachunków. Ojca młodej pogoniłam jak mała miała niecałe 2 latka, bo chociaż on był ode mnie starszy o 2 lata, to dziecko totalne. Porzucił dobrze płatną pracę na kopalni ot tak ;) nawet si nie zwolnił, po prostu przestał chodzić do pracy. I to był gwóźdź do trumny. I wtedy sobie powiedziałam, że już nigdy nie zwiąże sie z facetem moim wieku lub tylko trochę starszy. Mój Michał jest starszy o 7 lat i to najlepsze, co mogło mnie spotkać.

Dzien doberek :) ja znowu w miescie i zapowiada sie skwar dzis :( musze zaliczyć dzis internistę i załatwić skierowanie na EKG - miałyście juz robione? Podobno każda ciężarna musi zaliczyć internistę i najlepiej EKG. No i trzeba sie nad stomatologiem rozejrzeć.... ja dzis na obiadek mam pierogi i rosół z makaronem i bede cały dzien przy wiatraku chyba... :) współczuje teściowych, moja jest całkiem całkiem ale ja tam chodze bardzo rzadko, my mamy swoje życie, teściowie swoje i sie nikt nikomu nie wtrąca :)

No ja miałam na myśli facetów w tym wieku. Ja mając 18 urodziłam córke, skończyłam szkołę jedną, skończyłam kolejną jednocześnie pracując i fakt, mieszkałam u rodziców, ale utrztmywałam się sama i dokładałam do rachunków. Ojca młodej pogoniłam jak mała miała niecałe 2 latka, bo chociaż on był ode mnie starszy o 2 lata, to dziecko totalne. Porzucił dobrze płatną pracę na kopalni ot tak ;) nawet si nie zwolnił, po prostu przestał chodzić do pracy. I to był gwóźdź do trumny. I wtedy sobie powiedziałam, że już nigdy nie zwiąże sie z facetem moim wieku lub tylko trochę starszy. Mój Michał jest starszy o 7 lat i to najlepsze, co mogło mnie spotkać.
Popieram zdecydowanie, też uważam, że starszy partner to jest najlepsze co może być, mój co prawda o 4 ale to już wystarczająco w jego przypadku żeby był facetem a nie dużym dzieckiem :)

reklama
U mnie tez juz masakrycznie gorąco. Ale chociaż się wyspalam i w głowie mi sie nie kręci.
Tez musze wymyślić cos na obiadek. U mnie musi być mięso bo mezu trenuje i musi zjesc duzo mięcha. Placki to albo na Kolacje albo po węgiersku z gulaszem. Ale na szybko pewnie kupie cycka kurowego.

Dzisiaj mam wizyte. Na 16:15 ide jednak, nie przekladam.
Powodzenia na wizycie☺

Do góry