reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Mnie też macaja po brzuchu i nie pytają, jak to ktoś kogo nie lubię jakoś wybitnie to odsuwa się i mówi że jest to dla mnie niekomfortowe.

Tak trzymaj, smarkula, niech się nauczy :)

U nas dzisiaj super deszczowy cały dzień było, dopiero koło 20 przestało padać, mój przez weekend zrobił podłogę w jadalni, panele położył, jutro dokonczy listwy doklejac.
Zakupy spore zrobiliśmy korzystając z przedłużonego urlopu.

Kupiłam dzisiaj łóżeczko.

W ciągu miesiąca kupię wózek.
Jutro, robię dokładną listę czego ile mam I co muszę dokupić przed grudniem.
W dodatku zaczęliśmy remont pokoju młodego, zerwalismy tapety, poodsuwalismy meble, kupiliśmy farby i walki...

Do czwartku powinny też dotrzeć materiały które zamówiłam aby zacząć przygodę z szyciem :) nie mogę się doczekać <3 no i to jaccuzi spa.... Chociaż ja z opcji jaccuzi chyba nie powinnam w ciazy co?
No bąbelki i gorąca kąpiel raczej niewskazana. Może teraz na tym etapie tak z 5 minutek nie zaszkodzi, ale im dalej tym bardziej bym się bała. No i nie codziennie ;).

reklama
Mnie też macaja po brzuchu i nie pytają, jak to ktoś kogo nie lubię jakoś wybitnie to odsuwa się i mówi że jest to dla mnie niekomfortowe.

Tak trzymaj, smarkula, niech się nauczy :)

U nas dzisiaj super deszczowy cały dzień było, dopiero koło 20 przestało padać, mój przez weekend zrobił podłogę w jadalni, panele położył, jutro dokonczy listwy doklejac.
Zakupy spore zrobiliśmy korzystając z przedłużonego urlopu.

Kupiłam dzisiaj łóżeczko.

W ciągu miesiąca kupię wózek.
Jutro, robię dokładną listę czego ile mam I co muszę dokupić przed grudniem.
W dodatku zaczęliśmy remont pokoju młodego, zerwalismy tapety, poodsuwalismy meble, kupiliśmy farby i walki...

Do czwartku powinny też dotrzeć materiały które zamówiłam aby zacząć przygodę z szyciem :) nie mogę się doczekać <3 no i to jaccuzi spa.... Chociaż ja z opcji jaccuzi chyba nie powinnam w ciazy co?
Jacuzzi, sauna i niektóre zabiegi w spa odpadają w ciąży ( sauna i gorącą wodą w związku z temperaturą a co do zabiegów dobrze zapytać lekarza i poinformować w spa o ciąży aby byli przygotowani).

@Darina88 Tak trzymaj dobrze że obydwie ustawilas, jesteś u siebie i ustalasz granice, ja z kolei na teściowa nie mam co narzekać dobra z niej kobieta, chętnie się zajmuje wnusiem:) Ale ta siostra męża, no cóż, słowo wstyd jest jej obce... tylko hajs od matki wyciąga A jak jej mówimy że mogłaby iść sobie gdzieś dorobić jest tyle ofert pracy, my w jej wieku z mężem już sobie dorabialismy to się obraża. Len śmierdzący I tyle...

20lat to chyba jakiś kryzys emocjonalnh jest. Moj brat 20latek wyprowadził się 2 miesiące temu do dziewczyny i zgrywa wielce dorosłego... Zachowuje się, choćby pozjadał wszystkie rozumy, no brak słów...
Życzę im.jak najlepiej, bo dziewczyna jest naprawdę fajna, starsza od niego o 4 lata, ale bardzo ogarnięta. Mam nadzieje, ze go jakoś doprowadzi do porządku ;)
Kobiety chyba z reguly sa bardziej dojrzale niz faceci.
Celebrytka jest grzeczna bo na dzien dobry dostała zjeba. Wie ze nie ma co dyskutowac.. bo jeden telefon do Pana taty i nie bedzie kasy. [emoji5]
Ma pecha ona i matka. RodIce mojego sa po rozwodzie.. Tata w 3 miescie... tesciowa od siedmiu bolesci na slasku. Te dwie Panie maja problem ze jestem z moim bo juz duzo nie moga.. wiedza o Tym ze jak Ja cos wymysle to on idzie za mna..no i ze mamy swoj swiat do ktorego ich nie wpuszczamy. gowniara ma 19 lat. Ale jakbyscie slyszaly jak ona mowi do mojego tym glosem... istny kabaret [emoji5]
Uslyszala juz ze tesciową mam 20 razy w dupie i jak bedzie mi dalej pod gorke robic to malej nie zobaczy... ja od nikogo nic nie dostalam i nikt nie ma prawa igerowac w nasze zycie bez naszej wiedzy i zgody. I ze moze jej to przekazac. Mloda wkurzyła mnie bo bez pytania z lapami do brzucha mi sie pcha... ok rozumiem ciekawosc.. ale moja siostra rodzona najpierw zapytala... Ja nie jestem nauczona ze oprocz Kam mnie ktos dotyka... ide spac bo mam poki co dosc wrazen [emoji5]
O skads to znam. Moje tesciowa powiedziala mojemu mężowi ze ona nie wyraza zgody na nasz ślub. Nie dala ani grosza , wszystko dostala siostra Jego a najwięcej by chcialy za mojego meza decydować. Moj maz to czarna owca w rodzinie i sa zazdrosne ze ma normalna rodzine i żonę bo siostrunia ktora dostala wszystko od wszystkich zostala sama z dziecmi i nikt Jej nie chce. Wyksztalcona na dobrym stanowisku. I myslaly ze moj maz to wyladuje pod linią społecznościowa.

Witam w gorący poniedziałek :) Dziewczyny, dokuczaja wam może skurcze w lydkach? Mi dzisiaj od rana, wczoraj też z raz miałam :/ magnez biorę i to dobry.. I nie wiem z czego to. Czytałam coś o wapniu w organizmie że też może przyczyną być jego niedobór? Czy to faktycznie dzidziuś mi już uciska i krew z nóg nie wraca? Sama już nie wiem..

Witam w gorący poniedziałek :) Dziewczyny, dokuczaja wam może skurcze w lydkach? Mi dzisiaj od rana, wczoraj też z raz miałam :/ magnez biorę i to dobry.. I nie wiem z czego to. Czytałam coś o wapniu w organizmie że też może przyczyną być jego niedobór? Czy to faktycznie dzidziuś mi już uciska i krew z nóg nie wraca? Sama już nie wiem..
Ja mam straszne !! Cala noc naciagam te nogi [emoji23] ale robie przed snem sobie ćwiczenia przeciwzakrzepowe i troche pomaga. I magnezu tez duzo biorę

U Nas jest tak ze Moj nie mial kiedys jakiego s super ekstra kontaktu z tata... ale to przez matke... tata jest milionerem a matce w zyciu no coz nie wyszlo...
Tata i babcia macocha sa naprawde mega fajni! Nie wtracaja sie kibicuja... i wiemy ze jak tylko nam sie nogaa podwinie czy mamy jakis problem... mozna na nich liczyc...no i nikogo na tyle nie dopuscili do swojego swiata jak Nas.. mamy z nimi jak z moimi rodIcami.. i to szczegolnie matke mijego boli... ona w jednym zdaniu jest w stanie mnie z 7 razy oklamac.. a mojemu i tak sprzeda swoja wersje
Celebryta nie jest glupia..mimo ze ta nia manipuluje i kreci.. ona wie ze tata i babcia macocha mnie bardzo lubia... ze moj jest za mna bardziej niz za kimkolwiek... wiec gra zatroskana kochajaca szwagiere.. ale jak to K stqierdzil zobaczymy na ile jej starczy sil w tym tygodniu

Witamy sie w poniedzialek! :*

Witamy w poniedziałkowy ranek.
U mnie skurczy na razie nie ma, ale magnez biorę profilaktycznie. Za to spanie w nocy tragedia, w ogóle nie mogę się wyspać.

Jej ja jeszcze nic nie mam dla malucha, poza niedużym pudełkiem ubrań po córce. Jakoś wydaje mi się ze jeszcze sporo czasu, ale jak czytam ze wy już tyle macie to się zastanawiam.
A czy którąś miała do czynienia z fotelikami Kiddy? Podobają mi się wizualnie ale nie wiem jak z wagą i funkcjonalnością.

reklama
Do góry