reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja chciałabym dziewczynkę i wcale się tych uczuć nie wstydzę ;) Oczywiście, że najważniejsze zdrowie, oczywiście, że będzie się kochać tak samo. W pierwszej ciąży czułam chłopca i teraz szczerze mówiąc też czuję chłopca. I rozsądek mówi, że fajnie byłoby mieć brata dla Olka, a serce podpowiada, że te sukienki takie słodziutkie... :p

A tak w ogóle, to chciałabym mieć już połówkowe za sobą. Denerwuję się tym USG bardziej, niż genetycznym (zwłaszcza, że genetyczne miałam dzień przed egzaminem i nie było czasu na jakieś tam stresy).

Hejka
Ja właśnie przygotowuje obiad, krokiety z barszczykiem, tak za mną chodziły że musiałam wkońcu, chociaż nie lubię smazyć naleśników.
Później spacer z psem i córką nad wodę.
W końcu brzuszek zaczął rosnąć, ale jak na złość to coś co wydawało mi się ruchami chyba tym nie jest bo od 2 dni nic:( czekam cierpliwie.

Hej.
Czy przestanie w koncu padac? Ehh nie lubie takiej pogody. Leje u nas od 3 dni.
Zaliczyłam labo... Dwa razy mnie Pani kłuła, bo krew nie leciała :(.
Wizyta w piatek.

My tez obchodzimy głównie urodziny :). Imieninki symbolicznie.

A co dzieci z końca roku... To hmmm... Ja mam niestety inne doświadczenia. Mam syna z listopada. Male bedzie z grudnia i powiem szczerze ze nie jestem tym zachwycona... Ale tak jest i juz.
Po 14latach pracy w przedszkolu wiem ze te dzieciaki (nie wszystkie oczywiście, ale wiekszość) sa w tyle. Emocjonalnie głównie, skupienie uwagi, nadruchliwość. Odkad grupy starszaków sa mieszane 5 i 6 latki to w diagnozach widac ewidentna różnice. Pewnie ze sa zdolne 6latki ktore ida do szkoly i świetnie sobie radza. Ja syna odraczałam.
Później ta różnica moze przestaje byc widoczna ale do kilku lat wg mnie jest zauwazalna.

Udanych wizyt :). Kciukasy :).

Ale sie zdenerwowalam az mnie zaczelo cos kluc po prawej stronie w dole brzucha.....chyba przesiade sie na komunikacje miejską kurde znowu ten moj grat odmowil mi posłuszeństwa od poniedziałku u Nas leje i chyba zalal sie akumulator ale jescze sie jakos toczył a dzis stanął zupelnie i to we wjeździe na ulicę wiec ja odpowiednio blokowalam no i oczywiscie zero chętnych do pomocy naszczescie dwoch panow jadacych z naprzeciwka sie zlitowali i mnie zepchneli ale musieli to zrobić bo sami by nie przejechali...i tak sie skonczyl mój wypad do miasta:crazy:

U mnie ja mam imieniny w czerwcu i maz tez wiec jak robimy to razem :) corka ma imieniny i urodziny w jednym dniu :D akurat tak sie urodzila hehe moich urodzin nie swietujemy a maz ma znowu z mlodsza corka w jednym dniu :D wiec bedzie z nia swietowal co roku i w dodatku corka urodzila sie w dniu jego 30 urodzin :)

Hej.
Czy przestanie w koncu padac? Ehh nie lubie takiej pogody. Leje u nas od 3 dni.
Zaliczyłam labo... Dwa razy mnie Pani kłuła, bo krew nie leciała :(.
Wizyta w piatek.

My tez obchodzimy głównie urodziny :). Imieninki symbolicznie.

A co dzieci z końca roku... To hmmm... Ja mam niestety inne doświadczenia. Mam syna z listopada. Male bedzie z grudnia i powiem szczerze ze nie jestem tym zachwycona... Ale tak jest i juz.
Po 14latach pracy w przedszkolu wiem ze te dzieciaki (nie wszystkie oczywiście, ale wiekszość) sa w tyle. Emocjonalnie głównie, skupienie uwagi, nadruchliwość. Odkad grupy starszaków sa mieszane 5 i 6 latki to w diagnozach widac ewidentna różnice. Pewnie ze sa zdolne 6latki ktore ida do szkoly i świetnie sobie radza. Ja syna odraczałam.
Później ta różnica moze przestaje byc widoczna ale do kilku lat wg mnie jest zauwazalna.

Udanych wizyt :). Kciukasy :).

U mnie dopiero co padalo, teraz slonce wyszlo, srodek lata a pogoda jak w jesieni :) w sobote kolejne wesele mam nadzieje ze juz nie bedzie padac :)

Ale sie zdenerwowalam az mnie zaczelo cos kluc po prawej stronie w dole brzucha.....chyba przesiade sie na komunikacje miejską kurde znowu ten moj grat odmowil mi posłuszeństwa od poniedziałku u Nas leje i chyba zalal sie akumulator ale jescze sie jakos toczył a dzis stanął zupelnie i to we wjeździe na ulicę wiec ja odpowiednio blokowalam no i oczywiscie zero chętnych do pomocy naszczescie dwoch panow jadacych z naprzeciwka sie zlitowali i mnie zepchneli ale musieli to zrobić bo sami by nie przejechali...i tak sie skonczyl mój wypad do miasta:crazy:

Wspolczuje sytuacji :(

Wrocilam z tesco, promocji troche jest, aczkolwiek głównie na lato. Kupilam 5cio pak bodow na dlugi rekawek za 30zl rozmiar newborn :)
Ale te letnie kompleciki sa śliczne, bluzeczki z leginsami 14zl...albo trzy bluzeczki 20zl. Wszystko takie ladne :) na chlopca wiecej bylo zestawow z dl spodenkami np. Cueple paputki byly po 11zl, czapeczki tez ale cienkie i po 5-7zl. Jakbym miala wiecej kasy przy sobie, to pewnie bym na lato juz kupiła :D ale powstrzymalam sie wiedzac, ze wyprzedaze sa po kazdym sezonie :p

reklama
I mnie marzyla się corka... Bardzo! Te sukieneczki, spineczki, dl wloski... A bedzie syn. Moja mama bedzie miec 4 wnuczka. Kochac bedziemy tak samo wiadomo, a chłopcy beda mieli siebie i ubranka, zabawki, rowerki i wszystko mamy... Ale marzenie pozostaje marzeniem.

Wspolczuje sytuacji... Tez kiedys podobna miałam.

Wrocilam z tesco, promocji troche jest, aczkolwiek głównie na lato. Kupilam 5cio pak bodow na dlugi rekawek za 30zl rozmiar newborn :)
Ale te letnie kompleciki sa śliczne, bluzeczki z leginsami 14zl...albo trzy bluzeczki 20zl. Wszystko takie ladne :) na chlopca wiecej bylo zestawow z dl spodenkami np. Cueple paputki byly po 11zl, czapeczki tez ale cienkie i po 5-7zl. Jakbym miala wiecej kasy przy sobie, to pewnie bym na lato juz kupiła :D ale powstrzymalam sie wiedzac, ze wyprzedaze sa po kazdym sezonie :p

Sabi dzięki za info. Moze i ja skocze do Tesco ;). Musze korzystac poki syna jeszcze niema ;).

Do góry