reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Ja chciałabym dziewczynkę i wcale się tych uczuć nie wstydzę ;) Oczywiście, że najważniejsze zdrowie, oczywiście, że będzie się kochać tak samo. W pierwszej ciąży czułam chłopca i teraz szczerze mówiąc też czuję chłopca. I rozsądek mówi, że fajnie byłoby mieć brata dla Olka, a serce podpowiada, że te sukienki takie słodziutkie... :p

A tak w ogóle, to chciałabym mieć już połówkowe za sobą. Denerwuję się tym USG bardziej, niż genetycznym (zwłaszcza, że genetyczne miałam dzień przed egzaminem i nie było czasu na jakieś tam stresy).

Hejka
Ja właśnie przygotowuje obiad, krokiety z barszczykiem, tak za mną chodziły że musiałam wkońcu, chociaż nie lubię smazyć naleśników.
Później spacer z psem i córką nad wodę.
W końcu brzuszek zaczął rosnąć, ale jak na złość to coś co wydawało mi się ruchami chyba tym nie jest bo od 2 dni nic:( czekam cierpliwie.

Hej.
Czy przestanie w koncu padac? Ehh nie lubie takiej pogody. Leje u nas od 3 dni.
Zaliczyłam labo... Dwa razy mnie Pani kłuła, bo krew nie leciała :(.
Wizyta w piatek.

My tez obchodzimy głównie urodziny :). Imieninki symbolicznie.

A co dzieci z końca roku... To hmmm... Ja mam niestety inne doświadczenia. Mam syna z listopada. Male bedzie z grudnia i powiem szczerze ze nie jestem tym zachwycona... Ale tak jest i juz.
Po 14latach pracy w przedszkolu wiem ze te dzieciaki (nie wszystkie oczywiście, ale wiekszość) sa w tyle. Emocjonalnie głównie, skupienie uwagi, nadruchliwość. Odkad grupy starszaków sa mieszane 5 i 6 latki to w diagnozach widac ewidentna różnice. Pewnie ze sa zdolne 6latki ktore ida do szkoly i świetnie sobie radza. Ja syna odraczałam.
Później ta różnica moze przestaje byc widoczna ale do kilku lat wg mnie jest zauwazalna.

Udanych wizyt :). Kciukasy :).

Ale sie zdenerwowalam az mnie zaczelo cos kluc po prawej stronie w dole brzucha.....chyba przesiade sie na komunikacje miejską kurde znowu ten moj grat odmowil mi posłuszeństwa od poniedziałku u Nas leje i chyba zalal sie akumulator ale jescze sie jakos toczył a dzis stanął zupelnie i to we wjeździe na ulicę wiec ja odpowiednio blokowalam no i oczywiscie zero chętnych do pomocy naszczescie dwoch panow jadacych z naprzeciwka sie zlitowali i mnie zepchneli ale musieli to zrobić bo sami by nie przejechali...i tak sie skonczyl mój wypad do miasta:crazy:

U mnie ja mam imieniny w czerwcu i maz tez wiec jak robimy to razem :) corka ma imieniny i urodziny w jednym dniu :D akurat tak sie urodzila hehe moich urodzin nie swietujemy a maz ma znowu z mlodsza corka w jednym dniu :D wiec bedzie z nia swietowal co roku i w dodatku corka urodzila sie w dniu jego 30 urodzin :)

Hej.
Czy przestanie w koncu padac? Ehh nie lubie takiej pogody. Leje u nas od 3 dni.
Zaliczyłam labo... Dwa razy mnie Pani kłuła, bo krew nie leciała :(.
Wizyta w piatek.

My tez obchodzimy głównie urodziny :). Imieninki symbolicznie.

A co dzieci z końca roku... To hmmm... Ja mam niestety inne doświadczenia. Mam syna z listopada. Male bedzie z grudnia i powiem szczerze ze nie jestem tym zachwycona... Ale tak jest i juz.
Po 14latach pracy w przedszkolu wiem ze te dzieciaki (nie wszystkie oczywiście, ale wiekszość) sa w tyle. Emocjonalnie głównie, skupienie uwagi, nadruchliwość. Odkad grupy starszaków sa mieszane 5 i 6 latki to w diagnozach widac ewidentna różnice. Pewnie ze sa zdolne 6latki ktore ida do szkoly i świetnie sobie radza. Ja syna odraczałam.
Później ta różnica moze przestaje byc widoczna ale do kilku lat wg mnie jest zauwazalna.

Udanych wizyt :). Kciukasy :).

U mnie dopiero co padalo, teraz slonce wyszlo, srodek lata a pogoda jak w jesieni :) w sobote kolejne wesele mam nadzieje ze juz nie bedzie padac :)

Ale sie zdenerwowalam az mnie zaczelo cos kluc po prawej stronie w dole brzucha.....chyba przesiade sie na komunikacje miejską kurde znowu ten moj grat odmowil mi posłuszeństwa od poniedziałku u Nas leje i chyba zalal sie akumulator ale jescze sie jakos toczył a dzis stanął zupelnie i to we wjeździe na ulicę wiec ja odpowiednio blokowalam no i oczywiscie zero chętnych do pomocy naszczescie dwoch panow jadacych z naprzeciwka sie zlitowali i mnie zepchneli ale musieli to zrobić bo sami by nie przejechali...i tak sie skonczyl mój wypad do miasta:crazy:

Wspolczuje sytuacji :(

Wrocilam z tesco, promocji troche jest, aczkolwiek głównie na lato. Kupilam 5cio pak bodow na dlugi rekawek za 30zl rozmiar newborn :)
Ale te letnie kompleciki sa śliczne, bluzeczki z leginsami 14zl...albo trzy bluzeczki 20zl. Wszystko takie ladne :) na chlopca wiecej bylo zestawow z dl spodenkami np. Cueple paputki byly po 11zl, czapeczki tez ale cienkie i po 5-7zl. Jakbym miala wiecej kasy przy sobie, to pewnie bym na lato juz kupiła :D ale powstrzymalam sie wiedzac, ze wyprzedaze sa po kazdym sezonie :p

reklama
I mnie marzyla się corka... Bardzo! Te sukieneczki, spineczki, dl wloski... A bedzie syn. Moja mama bedzie miec 4 wnuczka. Kochac bedziemy tak samo wiadomo, a chłopcy beda mieli siebie i ubranka, zabawki, rowerki i wszystko mamy... Ale marzenie pozostaje marzeniem.

Wspolczuje sytuacji... Tez kiedys podobna miałam.

Wrocilam z tesco, promocji troche jest, aczkolwiek głównie na lato. Kupilam 5cio pak bodow na dlugi rekawek za 30zl rozmiar newborn :)
Ale te letnie kompleciki sa śliczne, bluzeczki z leginsami 14zl...albo trzy bluzeczki 20zl. Wszystko takie ladne :) na chlopca wiecej bylo zestawow z dl spodenkami np. Cueple paputki byly po 11zl, czapeczki tez ale cienkie i po 5-7zl. Jakbym miala wiecej kasy przy sobie, to pewnie bym na lato juz kupiła :D ale powstrzymalam sie wiedzac, ze wyprzedaze sa po kazdym sezonie :p

Sabi dzięki za info. Moze i ja skocze do Tesco ;). Musze korzystac poki syna jeszcze niema ;).

Do góry