reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

My z mężem w sumie nie obchodzimy imienin, mówimy sobie „wszystkiego najlepszego”, czasem dostanę paczkę żelek w prezencie [emoji14] Dziecku niby wyznaczyliśmy termin imienin, ale też się jakoś nad tym nie rozczulamy, nie pamiętam nawet, co mu daliśmy w zeszłym roku, ale pewnie jakiś totalny drobiazg.
U mnie w domu się obchodziło, a jakże :D Urodziny osobno. Prezenty były na jedno i drugie.
To tak jak my, nie obchodzimy imienin, tylko mówimy jak u Was, wszystkiego najlepszego, córka ma Ur 21 września a najblizsza i chyba jedyna Wiktoria na cały tok w kalendarzy wypadła 23 grudnia, także pamiętają wszyscy że ma imieniny dzień przed wigilia [emoji4]
Moja mama ma akurat urodziny i imieniny jednego dnia więc podwójnie świętuje [emoji4]

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie mały waży 420 gram serduszko pięknie bije, machał rączkami mlaskał coś budzą. Szyjka ładna i zamknięta łożysko po środku, dzidzia już na wysokości pępka jest. Lekarz pomierzyl główkę brzuszek kość udową wszystko jest ok. I dostałam tą nieszczesną glukoze do zbadania
Super[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Hej dziewczyny jestem po wizycie a teraz jadę załatwiać kolejne sprawy, do domu na chwilę a potem znowu na 18 wizyta u immunologa. Z dzisiejszej wizyty wiem że serduszko bije 160 i dostałam skierowania na badania i echo serca płodu. Kolejna wizyta 22 sierpnia akurat w moje urodziny ale nie wiem czy nie przełoże nawet na wrzesień a w między czasie nie pójdę prywatnie.

Witamy sie w ten cudowny pochmurny dzień:dry:

My z M obchodzimy tylko urodziny, a mamy w ten sam dzień :D imienin wcale.

Zbieram sie od tego tesco od wczoraj i zebrac nie moge bo leje..ale juz kazalam sie corce ubierac, bierzemy parasole i idziemy. Musze pasmanterie gdzies dorwac, bo mi sie nic skonczyla, a mam w planie malej damie uszyc stroj na gwiazdke <3 bo bedzie miala rozkazane wykluc sie do 20 grudnia :p

No i na obiad cos kupic musze, chyba dzis zrobie miesko w sosie, ziemniaczki i kapustka mloda na gesto, taki plan.
@PatkaPatka moze sie dzis dowiesz kto tam u Ciebie mieszka, a co bys chciala? Masz przeczucie?

Witamy sie w ten cudowny pochmurny dzień:dry:

My z M obchodzimy tylko urodziny, a mamy w ten sam dzień :D imienin wcale.

Zbieram sie od tego tesco od wczoraj i zebrac nie moge bo leje..ale juz kazalam sie corce ubierac, bierzemy parasole i idziemy. Musze pasmanterie gdzies dorwac, bo mi sie nic skonczyla, a mam w planie malej damie uszyc stroj na gwiazdke <3 bo bedzie miala rozkazane wykluc sie do 20 grudnia :p

No i na obiad cos kupic musze, chyba dzis zrobie miesko w sosie, ziemniaczki i kapustka mloda na gesto, taki plan.
@PatkaPatka moze sie dzis dowiesz kto tam u Ciebie mieszka, a co bys chciala? Masz przeczucie?
Niby mówią że płeć nie jest ważna, ale bardzo chciałabym dziewczynkę, czuje jednak, że będzie chłopak, mój M. obstawia dziewczynę jak zresztą większość rodziny i znajomych także liczę, że wykrakają. Wiadomo będziemy kochać na maksa co by nie było, ważne żeby było zdrowe, ale córka to takie moje małe-wielkie marzenie :)

Patka u mnie było tak samo, czułam chłopca ale mialam ciche marzenie o dziewczynce ;) no i jest chłopak, na usg sie nie zaskoczyłam bo bylam przygotowana na chłopca :) ale tak teraz mysle ze fajnie bo moze kiedyś bedzie miał młodsza siostrę hehe ;)

reklama
Patka u mnie było tak samo, czułam chłopca ale mialam ciche marzenie o dziewczynce ;) no i jest chłopak, na usg sie nie zaskoczyłam bo bylam przygotowana na chłopca :) ale tak teraz mysle ze fajnie bo moze kiedyś bedzie miał młodsza siostrę hehe ;)
Ja się tylko boję, że M. będzie rozczarowany, tak bardzo chciał dziewczynkę, no ale będzie co ma być :)

Do góry