reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Zajrzalam co u "mlodszych" kolezanek i widze ladne zdjecia, to sie wypowiem, raczej taka Twoja uroda. :) Mój brzuch rosnie w podobny sposob, chyba nawet bardziej sie odcina po bokach ;) w pierwszej ciazy dopiero na sam koniec mialam malo wod, teraz mam 25tc i brzuch jak w 39tc z pierwszym :D (czekamy na blizniaki ;)) ksztalt brzucha ani jego wielkosc nie ma znaczenia dla zdrowia dzieci, tak twierdzi moj lekarz :)

Zajrzalam co u "mlodszych" kolezanek i widze ladne zdjecia, to sie wypowiem, raczej taka Twoja uroda. :) Mój brzuch rosnie w podobny sposob, chyba nawet bardziej sie odcina po bokach ;) w pierwszej ciazy dopiero na sam koniec mialam malo wod, teraz mam 25tc i brzuch jak w 39tc z pierwszym :D (czekamy na blizniaki ;)) ksztalt brzucha ani jego wielkosc nie ma znaczenia dla zdrowia dzieci, tak twierdzi moj lekarz :)
Czuję się pocieszona :D

No brzuszek spory, ja chyba taki miałam jak szłam do porodu.
U mnie też narazie tylko ciut powiekszony, jakbym poważniejszy obiad wsunela.
Posmaruj, natluszczaj balsamami i Powinno to uelastycznic skórę.
Dzięki, tak robię, mam I nawilżające i na rozstępy bo na prawdę z dnia na dzień rośnie, chyba zacznę sprawdzać obwód w pasie....

Dzięki, tak robię, mam I nawilżające i na rozstępy bo na prawdę z dnia na dzień rośnie, chyba zacznę sprawdzać obwód w pasie....
Spokojnie, on teraz szybko rosnie a moze sie okazac ze w przyszlym tygodniu "stanie". Moj rosl jak szalony przez dwa tyg i mialam podobne uczucie do Ciebie, ze skora zaraz popeka i widzialam siebie w wyobrazni pod koniec ciazy jako wanke wstanke. Ale minelo dwa tygodnie rosniecia i teraz jest bardzo grzecznie, niewiele sie zmienia :)
Czuję się pocieszona :D
Dlatego sie odezwalam :)

Spokojnie, on teraz szybko rosnie a moze sie okazac ze w przyszlym tygodniu "stanie". Moj rosl jak szalony przez dwa tyg i mialam podobne uczucie do Ciebie, ze skora zaraz popeka i widzialam siebie w wyobrazni pod koniec ciazy jako wanke wstanke. Ale minelo dwa tygodnie rosniecia i teraz jest bardzo grzecznie, niewiele sie zmienia :)

Dlatego sie odezwalam :)
Mnie właśnie wszyscy pytają non stop czy mam pewność że to tylko 1 dziecko lub czy aby na pewno ciaza nie jest starsza... [emoji23] [emoji28] I aż zwatpilam czy taki szybki wzrost i takie napięcie wokoło brzuszka jest na pewno normalne, bo jak pamiętam to tak sie u mnie brzuszek za pierwszym synkiem prezentował w 30tc.... A tu 19tc I mi kręgosłup wysiada, pod zebra coś się wpycha I czasem czuje ze oszaleje bo przecież tam nie może być dziecko!!! A ja czujeb no czuje gdzie mi się coś ładuje i nie wiem już sama w co wierzyć.

Mnie właśnie wszyscy pytają non stop czy mam pewność że to tylko 1 dziecko lub czy aby na pewno ciaza nie jest starsza... [emoji23] [emoji28] I aż zwatpilam czy taki szybki wzrost i takie napięcie wokoło brzuszka jest na pewno normalne, bo jak pamiętam to tak sie u mnie brzuszek za pierwszym synkiem prezentował w 30tc.... A tu 19tc I mi kręgosłup wysiada, pod zebra coś się wpycha I czasem czuje ze oszaleje bo przecież tam nie może być dziecko!!! A ja czujeb no czuje gdzie mi się coś ładuje i nie wiem już sama w co wierzyć.
A kiedy na usg idziesz? :p moze faktycznie cos w tym jest. U mnie dopiero po 12tc lekarz drugiego malucha zobaczyl, a wiem ze zdarzaja sie sytuacje ze taka niespodzianka pojawia sie duzo pozniej :D swoja droga nie wiem jak mozna TO przeoczyć, ale kto tam wie tych lekarzy :p

A kiedy na usg idziesz? [emoji14] moze faktycznie cos w tym jest. U mnie dopiero po 12tc lekarz drugiego malucha zobaczyl, a wiem ze zdarzaja sie sytuacje ze taka niespodzianka pojawia sie duzo pozniej :D swoja droga nie wiem jak mozna TO przeoczyć, ale kto tam wie tych lekarzy :p
Miałam już z 6 usg w tym jedno 4D w 16t2d więc chyba niemożliwe byłoby zgubić 10cm dzidziusia :) :)

reklama
Do góry